1.9 C
София

Топ 10 технологични платформи за вашия малък бизнес

Най-четени

Иво Цеков
Автор, геймър, почитател на комедиите, Saturday Night Live и всичко друго, което може да извика усмивка на лицето.

Има причина за това, че малките и средните предприятия обикновено са първите, които възприема новите технологии. За разлика от големите и тромави корпорации, те са достатъчно гъвкави, за да приемат нещо ново веднага щом ползите от него станат очевидни. Освен това, стимулът за подобно решение също е по-висок – намаляването на разходите и фокусирането върху основния бизнес са ключови за оцеляването на малките компании.

Ето десет технологии, които им помагат да работят, да управляват човешките ресурси и да се организират по-добре.

1. Компания: Duda
   Функция: уеб дизайн

Duda осигурява една от най-лесните и достъпни платформи, чрез която компаниите могат да стартират собствен уеб сайт. Тя предлага безплатен софтуер за изработка на функционални мобилни страници, които са много важен, но често и много скъп елемент от презентацията на даден бизнес. Услугите на Duda обхващат и десктоп сайтове. В момента тя хоства пет милиона сайта и наскоро набра 18.3 милиона долара инвестиционен капитал.

2. Компания: Trinet
   Функция: аутсорсинг на човешки ресурси

Ако се стремите към ефективност, аутсорсването на всички задачи, които не спадат към основните, е задължително. Trinet предоставя на малките и средните компании възможност да аутсорснат виртуално всички функции, свързани с човешките ресурси. Компанията се занимава със заплащания, управление на различните допълнителни бонуси, трудово законодателство и др. Портфолито ѝ е толкова комплексно, че много от нейните клиенти изобщо не поддържат специалисти в отдел „Кадри“. Миналата година Trinet излезе на борсата и се оценява на повече от един милиард долара.

3. Компания: WeWork
   Функция: Офис площи и наеми

Най-големият разход след заплатите несъмнено е поддържането на офис площите. WeWork предлага на малките компании и индивидуалните предприемачи гъвкави офис решения, които се нагаждат според нуждите на техния бизнес. Самите офиси са създадени с идеята да бъдат малки, уютни и предразполагащи към творческа атмосфера. WeWork поддържа и социална мрежа на име WeWork Commons, която помага на компаниите да държат връзка помежду си. В момента WeWork поддържа 55 локации в Европа, Съединените щати и Израел.

4. Компания: Todoist
   Функция: Организация на задачи

Десктоп и мобилните приложения на Todoist са един умен начин да организация на календара. Тя се сведени до най-важното – крайни срокове, конкретни задачи и бележки. Но в същото време са и добре организирани и позволяват разделянето на големите проекти на отделни задачи със срокове, имейл известяване и др. В момента Todoist предлага приложения за iOS и Android.

5. Компания: Dapulse
   Функция: Управление на проекти

Dapulse е инструмент за управление на проекти, който позволява висока степен на прозрачност. Мениджърите създават даден проект със зададени цели и сокове и делегират отделни задачи. Напредъкът се следи в реално време и затова не трябва постоянно да гоните колегите си с досадни въпроси. Основана през 2012 г., през това лято Dapulse набра 2.6 милиона долара под формата на инвестиции.

6. Компания: Oomph
   Функция: Създаване на дигитални реклами

Често определят Oomph като един от най-ефективните и достъпни инструменти за реклама. Тя конвертира печатни реклами в мобилни. Няма нужда да наемате отделна рекламна агенция, която да създава нови рекламни кампании или да преработва старите реклами. Екипът на Oomph интегрира наличните ви реклами в мобилни устройства и десктоп версии, така че да са готови за показване. Сред клиентите ѝ са дори големи имена като News Corporation, Audi и Reader’s Digest.

7. Компания: Concur
   Функция: Управление на разходи

Ако се позамислите, ще установите, че все още доста малки компании разчитат на касови бележки, за да осчетоводяват разходите си. Софтуерът на Concur дигитализира всички отчети за разходи и напълно премахва нуждата от хартиени копия. Един от големите плюсове на това е, че счетоводният отдел следи всичко в реално време, вместо да реагира едва, когато парите вече са похарчени. Доказателство за високата стойност на услугите на Concur е фактът, че гигантът SAP я закупи през миналата есен за 8.3 милиарда долара.

8. Компания: Modulus
   Функция: Хостване на приложения

Малките и средните компании прибягват все повече до различни приложения, но в същото време много малко от тях имат идея как да ги развиват, мащабират и хостват. Modulus е гъвкава платформа за хостване, която позволява стартирането на приложения без никакво забавяне. Чрез нея може да следите как се представя вашето приложение и каква е потребителската активност. Миналата година Modulus бе закупена от Progress, която е част от технологичния индекс Nasdaq.

9. Компания: Tipalti
   Функция: Разплащания и отчетност

Tipalti се занимава с нещо, което малко компании биха искали да правят – управление на плащания към партньори и доставчици, в страната и в чужбина, както и данъчна отчетност. Повечето от клиентите ѝ са онлайн компании, които правят хиляди дребни плащания всеки ден. Ако те трябва да се занимават с тях сами, буквално ще се заринат с хартия. Очевидно дейността на Tipalti не убягва и на инвеститорите, които наскоро вложиха 13 милиона долара в нея.

10. Компания: Likeable Local
    Функция: Управление на социални мрежи

Likeable Local помага на малките компании да управляват своето присъствие в социалните мрежи. Софтуерът ѝ следи мрежите за споменавания на имена на компании и предлага съдържание, което да бъде публикувано във Facebook, Twitter и LinkedIn. Могат да се буустват постове във Facebook, както и да се използва единна аналитична платформа за множество социални мрежи.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на рутера TP-Link Archer C64: клас AC1200 с гигабитови портове

Брандът TP-Link отдавна е добре позната на нашия пазар, което не е изненадващо, тъй като компанията е един от най-големите производители на мрежово оборудване....

Подобни новини