fbpx
4.6 C
София

Ураганът Дориан ще струва $25 милиарда на застрахователите

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Аналитиците на UBS Group пресметнаха, че ураганът Дориан ще струва на застрахователните компании минимум $25 милиарда. А ако през следващите няколко дни достигне крайбрежието на Флорида, сумата ще надхвърли $40 милиарда. Информацията е на агенция Bloomberg, която цитира аналитиците на швейцарския финансов холдинг UBS Group AG.

Дориан вече стана най-мощният ураган от всички урагани връхлетели бреговете на Атлантическия океан, считано от 1935 година.

Ако тази прогноза на UBS Group AG се окаже вярна, то Дориан ще стане „най-скъпата“ за застрахователната индустрия природна катастрофа от 2017 година до наши дни. Базата данни Munich Re показва, че предишният ураган, нанесъл вреди за над $25 милиарда е бил Мария. След това следва период на затишие, през който застрахователната индустрия успява да натрупа около $30 милиарда. Но загубите в резултат на бушуването на Дориан ще стопят този капитал и застрахователните компании ще бъдат принудени да променят цените на своите застраховки.

Според най-новите данни на Националния компютърен център на САЩ за наблюдение на ураганите, формиралият се в Атлантическия океан Дориан е достигнал максималната пета категория по скалата на Сафир-Симпсън. Той вече нанесе изключително сериозни щети на Бахамските острови и взе човешки жертви. Във връзка с промяната местоположението на урагана, властите евакуират населението на три американски щата – Джорджия, Южна Каролина и Флорида.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини