Bank of America (BoA), една от най-големите финансови институции на планетата призна, че биткойнът и другите криптовалути са заплаха за нейния бизнес модел. Това се казва в годишния отчет на банката.

Отчетът е от 22 февруари тази година и е изпратен на Комисията по ценните книжа и борсите (SEC), и изброява ред икономически, геополитически и операционни рискове, които заплашват BoA в новата фискална година. За първи път в историята, в този документ попада и криптовалутата.

В началото на годината BoA спря закупуването на криптовалута с нейните кредитни карти, но в отчета се казва, че тази и другите подобни мерки могат да доведат до намаляване на клиентите.

Нашите клиенти могат да изберат да правят бизнес с други участници на пазара, предлагащи продукти в области, които ние считаме за спекулативни – например в областта на криптовалутите“ – се казва в документа.

Bank of America е втората банка в САЩ по размер на активи и нейният мениджмънт счита, че толкова широкото приемане на криптовалутите и другите иновации във финансовите технологии могат да доведат до значителни разходи, необходими за обновяването на сегашните онлайн услуги, които трябва да са конкурентни на новите технологични стартъпи.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

13 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари