Потребителите активно използващи UWP приложенията, навярно ще се зарадват да разберат, че с излизането на Windows 10 1803 става възможно стартирането на едно и също приложение няколко пъти. С други думи, това ще са различни сесии със собствени програмни прозорци на едно и също приложение.

В сегашната версия на Windows 10, както и във всички предишни, е възможно единствено еднократното стартиране на универсалните приложения. Но във версия Windows 1803 Microsoft разрешава стартирането на паралелни процеси за едно и също приложение. В официалната си документация софтуерният гигант е публикувал примери и шаблони, с помощта на които всички разработчици могат да реализират тази възможност в своите UWP приложения. Положителната страна на този подход е, че при срива на едното стартирано копие на приложението, останалите продължават работят без проблеми, понеже се използват отделни и изолирани процеси.

И сега в ОС Windows 10 е възможно неколкократното стартиране на някои UWP приложения. Едно от тя е например калкулаторът. Но досега процесът Calculator.exe си оставаше един и същ, докато от версия 1803 и нататък, това ще води до създаването на нов, отделен процес.

Microsoft подчерта, че промените, които трябва да се направят в сорс кода, са минимални.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари