fbpx
-3.8 C
София

DARPA 100 пъти ще ускори американските суперкомпютри

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Производителността на компютрите постоянно се повишава и едновременно с това се увеличава и производителността на мрежите. Но стекът с мрежовите протоколи, както и мрежовата интерфейсна платка значително изостават от прогреса. Към днешен ден хардуерът на мрежовия интерфейс забавя постъпващите към процесора данни, а този проблем се задълбочава от допълнителни фактори – зле написаните приложения, конкуренцията за общите ресурси и други подобни.

За реши този проблем с производителността, който е особено важен при суперкомпютрите, DARPA стартира програмата Fast Network Interface Cards (FastNICs), която има за цел стократно да повиши работата на стека мрежови протоколи. Този съществен ръст ще изисква цялостно преразглеждане на целия стек – от хардуера и мрежовите протоколи до приложенията за мрежова работа.

След приключването на новата инициатива суперкомпютрите на DARPA ще получат огромно преимущество пред всички други подобни машини и ще могат значително да изпреварят своя главен конкурент – Китай, който от много години се опитва да се покаже по-добър от САЩ в тази сфера.

Специалистите на DARPA и всички частни американски компании, които вземат участие във FastNICs, ще трябва да покажат скорост на мрежова връзка при суперкомпютрите от нивото на 10 Tb/s. Новата инициатива няма краен срок. Всички софтуерни библиотеки, създадени в рамките на FastNIC ще бъдат открити и бъдещият нов стандарт няма да се използва единствено в проектите на Пентагона.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини