fbpx
10.6 C
София

Google, Apple и Amazon прехвърлиха новия цифров данък в Европа върху своите клиенти

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Google, Apple и Amazon веднага реагираха на промените в данъчното законодателство на редица европейски държави, които имаха за цел да увеличат събираемостта на данъци от американските технологични гиганти. Но корпорациите веднага промениха своята ценова политика и прехвърлиха тези разходи върху своите клиенти.

Google например, увеличи комисионната за разполагане на реклами в своите онлайн услуги с 2% във Великобритания и с 5% в Австрия. Подобни са увеличенията и в другите страни. По този начин Google ще компенсира своите разходи за по-високите данъци в Европа, когато новото законодателство влезе в сила. Изчисленията показват, че само във Великобритания след увеличаването на комисионната Google ще започне да получава по 120 милиона паунда повече в рамките на една счетоводна година.

„Данъците върху цифровите услуги увеличават цената на цифровата реклама. Обикновено това увеличение ляга на раменете на клиентите и от месец ноември увеличаваме комисионната за поместване на реклами в нашите онлайн услуги. Ние плащаме всички данъци според законодателството и призоваваме правителствата от всички страни да се фокусират върху извършването на международна данъчна реформа, а не върху въвеждането на единични увеличения на данъците“ заяви в The Guardian представител на Google.

Но да напомним, че миналата година Google обяви доход от 1,6 милиарда паунда и платен данък от едва 44 милиона паунда.

Apple от своя страна увеличи комисионните за своите услуги с 3% за Франция и с 2% за Великобритания. Amazon още през месец август съобщи, че от първи септември цената на нейните услуги нараства с 2%.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини