Google обявиха в края на тази седмица нови характеристики в Workspace, които ще направят интеграцията между платформата и Microsoft Office. Workspace, както знаете е новото име на облачния пакет от приложения за бизнес продуктивност и взаимодействие G Suite.

В последните месеци Google засилва усилията си по обогатяване на функционалността на Workspace и настоящите промени са именно в тази посока. Една от най-важните нови характеристики тук са това, че потребителите на Workspace ще могат да отварят и редактират Office файлове директно от средата на Gmail, където се появяват като приложени документи, обяснява груповия продуктов мениджър към Google Workspace Ерика Траутман.

„Когато получите Word документ като приложен файл, може да го отворите и да започнете да го редактирате с един-единствен клик, докато в същото време се запазва файловия формат на Word. А след това, може да отговорите на оригиналния имейл, включвайки обновения файл, директно от Docs – спестявайки си време, като елиминирате допълнителни стъпки, като свалянето на файла за редактиране или търсенето на съответния имейл за повторно прикачане на файла“, допълва тя.

Друга нова характеристика се явява новата добавка Macro Conversion, която ще помогне на потребителите да пренасят директно макроси от Excel към Google Sheets.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари