fbpx
-6.2 C
София

IBM възнамерява да предостави умения за професиите на бъдещето на 30 милиона души по света до 2030 г.

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

IBM обяви поредния си глобален план за подпомагане на 30 милиона души от всички възрасти по света да придобият новите умения, необходими за професиите на бъдещето до 2030 г. За да постигне тази цел, IBM обнародва пътна карта, която ще позволи на компанията да влезе в повече от 170 нови академични и индустриални партньорства. Планът ще използва съществуващите платформи и учебни програми на IBM за разширяване достъпа до образование и търсените технически специалности.

Талантът е навсякъде, но възможностите за учене не са“, казва Арвинд Кришна, председател и главен изпълнителен директор на IBM. „Ето защо, трябва да предприемем големи и смели стъпки за разширяване на достъпа до цифрови умения и възможности за работа, така че повече хора – независимо от техния произход – да извлекат ползите от цифровата икономика. Днес IBM се ангажира да предостави на 30 милиона души нови умения до 2030 г. Това ще помогне за демократизиране на възможностите, ще запълни нарастващата празнина в уменията и ще даде на новите поколения работници необходимите инструменти за изграждане на по-добро бъдеще за себе си и обществото.

Трудностите, пред които са изправени работодателите по целия свят при намирането на квалифицирани работници, представляват голяма пречка за икономическия растеж. Според Световния икономически форум, премахването на пропуските в знанията и уменията може да увеличи световния БВП с 11,5 трилиона долара до 2028 г. Но за да стане това възможно, системите за образование и обучение трябва да са в крак с изискванията на пазара. За да работи това, казва WEF, публичният и частният сектор се нуждаят от сътрудничество с образованието и обучението, което да е актуално на търсенето на пазара, демографските промени и технологичния прогрес.

Както бе отбелязано, поради разнообразието от предложения и гъвкавия подход, образователното портфолио на IBM става все по-уникално и ефективно. То също отразява визията на IBM, че универсалният подход просто не работи, когато става въпрос за образование. IBM предлага програми, вариращи от технически курсове за тийнейджъри в масовите училища и университетите до платени стажове и практики в IBM. Програмите за развитие и обучение на IBM също включват спонсориране на студенти и предоставяне на безплатно индивидуално онлайн-обучение за млади специалисти.

Планът на IBM за обучение на 30 милиона души е подкрепен от широк спектър от програми, както и от партньорства с университети и ключови държавни агенции, включително и центровете за заетост. Партньорството се разпростира и върху неправителствени организации, особено тези, насочени към младежите с ниски доходи, жените и ветераните от войната. Като цяло, усилията на IBM са предназначени да мотивират частния сектор по целия свят, да създаде и разшири възможностите на традиционното населението в неравностойно положение.

Дългогодишният ангажимент на IBM в подкрепа на образованието отдавна е в основата на КСО-инициативите на компанията. Преди десет години IBM стартира програмата P-TECH, представляваща модел за обществено образование, чието предназначение е преодоляване разликата в технологичните знания и умения. В допълнение, компанията е въвела програми за професионално развитие и преквалификация на членовете на общността на всички етапи от тяхното образование. Тези програми подобряват техническото обучение на професионалистите на позиции, свързани с киберсигурността, квантовите изчисления, когнитивните AI-технологии, дизайн-мислене и дигиталния маркетинг. Те също така означават придобиване на професионално ориентирани умения, независимо дали става въпрос за създаване на автобиография, сътрудничество, подготовка на презентация, организиране на времето и развитие на вниманието. IBM предлага комбинация от практически и виртуални програми, за да направи обучението достъпно за хората навсякъде по света.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини