fbpx
3.8 C
София

Porsche започва производството на синтетичен бензин, който не е вреден за околната среда

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

Излезе първата информация относно проекта на Porsche Motorsport за създаване на синтетично гориво. Ръководителят на холдинга Франк Уолизър (Frank Walliser) съобщи, че изпитанията на новия продукт ще започнат в началото на следващата година. Основните преимущества на това изкуствено гориво за ДВГ автомобили са неговата екологичност, която е на нивото на електромобилите, и значително по-слабото износване на двигателите с вътрешно горене.

Критиците на тази идея отбелязват, че Porsche съвсем не е първата компания, която рекламира синтетично гориво. В подобни проекти инвестираха солидни суми редица големи автомобилни концерни, включително Audi и McLaren. Интересно е и това, че Mercedes-Benz е на мнение, че не може да бъде създадено рентабилно производство на алтернативно гориво.

Франк Уолизър каза още, че съвременните автомобили, работещи с бензин, ще могат да използват тази алтернатива на природното гориво без загуба в мощността на двигателя за вътрешно горене. Едно от най-важните неща на новото синтетично гориво е, че то е съставено от 10 компонента, докато в същото време съвременните горива на маслена основа съдържат до 40 компонента. По този начин, при изгарянето на това ново гориво, в атмосферата ще се отделят много по-малко опасни странични продукти. Специалистите на Porsche подчертаха, че използването на тяхното синтетично гориво намалява емисиите от въглероден диоксид с 85%.

Porsche заяви, че тази нова идея ще бъде реализирана съвместно със Siemens Energy, Enel, AME и ENAP, като този холдинг ще изгради първия завод по производството на новото екологично гориво.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

8 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини