fbpx
12.8 C
София

Twitter празнува 10 милиарда съобщения

Най-четени

Калин Карабойчев
Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Според информацията, която идва от брояча GigaTweet става ясно, че микроблогинг платформата Twitter е отбелязала юбилейните 10 милиарда съобщения, които потребителите са пуснали в системата. Всяко съобщение в мрежата на Twitter има собствен идентификационен номер, по който може да се разбере колко съобщения са пуснати общо.

Достигането на впечатляващата бройка подсказва, че социалната мрежа Twitter продължава да се развива и да расте с изключително бързи темпове. През месец ноември 2008 година беше отбелязано едномилиардното съобщения, а преди четири месеца бройката закръгли цели пет милиарда.

За съжаление десетмилиардното съобщение принадлежи на потребител, който е защитил акаунта си и няма как да бъде видяно. За сметка на това съобщение 9 999 999 999 е публично достъпно. То представлява връзка към фотографски сайт. Заключен е достъпът и към съобщението с пореден номер 10 000 000 001.

Важно е да се отбележи, че е възможно съобщенията да не са точно толкова, колкото сочат идентификационните номера в Twitter. Системата на микроблогинг платформата претърпя някои технически проблеми, които поставят под съмнение точната бройка. Въпреки това статистиката е приблизително точна и не е нужно да се вглеждаме чак толкова навътре. Според GigaTweet се очаква съобщенията да ударят бройката 20 милиарда след около 200 дни.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини