fbpx
4.4 C
София

Twitter смени логото си

Най-четени

Микроблогинг услугата Twitter представи ново лого, което ще замени няколкото съществували до момента. За нововъведението бе съобщено в официалния блог на услугата.

Новото лого на Twitter новото лого ще бъде опростено изображение на птичка със син цвят, чийто „поглед“ е обърнат към горния десен ъгъл. Тя ще замени съществуващите четири икони: думата „Twitter“, буквата „t“ в квадрат, както и по-детайлното изображение на птица, която също „гледа“ надясно. Всички те са изпълнени в нюанси на синьото.

В блога се отбелязва, че обновената птица е образувана с помощта на три набора от пресичащи се окръжности. В това Twitter вижда аналогия за пресичането в социалната мрежа на идеите и интересите на потребителите с тези на техните колеги и приятели. Процесът на образуване на новото лого е показан на видеоклипа, подготвен от Twitter.

Новото лого и правилата за използването му са представени на специална страница. Те забраняват използването на старите лога, както и видоизменянето на новото.

Twitter стартира през 2006 г.. По данни от март тази година, микроблогинг услугата има 140 милиона активни потребители, които ежедневно публикуват повече от 340 милиона записи.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини