fbpx
0 C
София

Verizon желае да свали милиард от сделката за Yahoo

Най-четени

Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.

Преговорите по сделката по придобиване на Yahoo от страна на Verizon Communications Inc. приема все по-интересен развой. След опустошителното изтичане на данни, телекомуникационния гигант съобщи, че ще забави преговорите, за да види накъде ще тръгнат нещата, а някои анализатори предвидиха даже, че Verizon може да се откаже от придобиването на интернет динозавъра.

Изтичането на 500 000 000 потребителски регистрации в Интернет предизвика малка буря в САЩ, която може да се окаже доста по-опустошителна за Yahoo от Матю, който вършее по източното крайбрежие на Щатите днес. Заваляха първите дела към компанията, което може да има не само финансови последствия за компанията, но и да се окажат и удар по и без това сринатия ѝ в последното десетилетие имидж. Сенатор ги извика да дават обяснения в Конгреса на САЩ, а междувременно се появи информация, че пробивът може да е засегнал значително повече потребители на Yahoo.

Според публикация от тази седмица, излязла в „Ню Йорк Поуст“, бъдещият собственик на Yahoo иска да плати с един милиард долара по-малко за компанията. Според медията, шефът на Verizon AOL Тим Армстронг, под чието управление ще попадне Yahoo след финализиране на сделката, е започнал да губи търпение, покрай всичко, което се случва около компанията.

Източници на медията твърдят, че той е доста обезпокоен от липсата на яснота около случая с компрометирането на мрежата на Yahoo и е попитал съветниците си какво да прави: да се оттеглят от сделката или да намалят цената с милиард. „Предложението за намалянето на цената по сделката е било направено, тъй като е сметнато, че Yahoo се е обезценила като компания“, се споделя в репортажа. В него се заявява, че Армстронг е посетил шефовете си, за да обсъдят следващите стъпки на Verizon.

„Тим беше там тази седмица, излагайки виждането си, че цената трябва да се свие, а Мариса (Мейър), която също беше там се опитваше да защити акционерите. Тим знае как да говори открито, докато Verizon в същото време продължават да оказват натиск да побърза, но той може да запълни пропуските“, обяснява източник на медията. Yahoo, от своя страна, заявили на Армстронг и шефовете му, че сделката си е сделка и споразуменията трябва да се спазват. Освен това, коментират от „Поуст“, всичко това пречи и на AOL да се интегрира в редиците на Verizon, които станаха собственици на компанията в средата на миналата година.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини