fbpx
-6.2 C
София

Yahoo ще разкрие подробности за новия си проект Livestand

Най-четени

Интернет компанията Yahoo ще демонстрира своя нов проект с името Livestand, който представлява персонализиран „цифров павилион“ за таблети като Apple iPad или Samsung Galaxy Tab. Впрочем, новият проект ще може да работи на смартфони като iPhone или устройства на базата на Google Android.

Livestand е система за доставка на свежо съдържание както от собствени проекти на Yahoo като Yahoo News, Finance, Flickr, omg! и Yahoo Contributor Network, така и на съдържание от трети страни като например информация от рекламодатели, показването на която зависи от потребителския интерес.

От Yahoo твърдят, че новата услуга трябва, от една страна, да представи разработките на интернет играчите на модерния сега пазар на таблети и джобни устройства с големи екрани, а от друга – да стане още една рекламна платформа, която да даде своя принос в спадащите приходи от реклама на Yahoo. Очаква се публичното оповестяване на разработката и демонстрирането на функциите и възможностите й да бъдат направени на започващия следващата седмица Mobile World Congress 2011 в Барселона. За да покаже нововъведението, на него ще бъде лично главният изпълнителен директор на Yahoo Карол Барц.

Впрочем, експертите твърдят, че Yahoo активно търси нови начини за персонализиране както на съдържанието, така и на рекламата. Компанията се опитва да създаде технологии и платформи, които да предлагат онлайн съдържание и реклама в зависимост от това, къде се намира потребителят, от какво се интересува, от какъв пол е, на колко е години и т.н.

Блейк Ървинг, изпълнителен вицепрезидент на Yahoo, заяви, че дружеството и преди е прилагало за някои рекламни кампании система за пълномащабно таргетиране и резултатите от него са били „експлозивни“. „Защо пазарът се нуждае от Livestand именно сега? Потребителите на таблети често не могат да намерят съдържание, което да им бъде интересно и необходимо, а в същото време разпространението на смартфони и таблети нараства, така че това е един голям пазар“, казва той.

Създаваната сега версия на цифровия павилион е безплатна, но в бъдеще компанията не изключва създаването на премиум-акаунти по аналогия с iPad The Daily, където потребителите с платен абонамент получават ексклузивно съдържание без реклама.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини