Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация

Featured Replies

Скоро мисля да си взимам ето тази конфигурация:

EPOX MF4-J3, nForce4, AM2, DDR2, PCIexpress, SB5.1, Lan1000, ATA133, SerialATA Raid 110.27 лв

K8 Athlon64x2 3800+ DUAL CORE Socket AM2, BOX 155.71 лв

1GB DDR-2 800MHZ, Kingmax/TwinMos, 3Year Warranty 132.76 лв

160, WD, SerialATA, 7200, 8192k 106.73 лв

RADEON X1650Pro, 256MB, PCI Express, Sapphire TV Out 199.99 лв

Sony Black DVDRW AWG170A, +R 16x, -R 16x, +RW 8x, -RW 6x, DVD 16x, CDRWR 48x24x48 54.48 лв

ATX 350W, JNC RJA 8867, Черна 38.91 лв

ATX PowerSupply, 350W Fortron ATX-350PNF, Silent, 120mm 51.00 лв

Hanns-G 19" TFT, HW191DP, Silver/Black, WXGA, 5ms, 700:1 300cd/m2, DVI, Speakers, TCO03 338.52 лв

Общо 1188.37 лв

Цените са към JARcomputers за 25.04.2007г. ( днес )

Дайте мнения и предложения ;)

Скоро мисля да си взимам ето тази конфигурация:

EPOX MF4-J3, nForce4, AM2, DDR2, PCIexpress, SB5.1, Lan1000, ATA133, SerialATA Raid 110.27 лв

K8 Athlon64x2 3800+ DUAL CORE Socket AM2, BOX 155.71 лв

1GB DDR-2 800MHZ, Kingmax/TwinMos, 3Year Warranty 132.76 лв

160, WD, SerialATA, 7200, 8192k 106.73 лв

RADEON X1650Pro, 256MB, PCI Express, Sapphire TV Out 199.99 лв

Sony Black DVDRW AWG170A, +R 16x, -R 16x, +RW 8x, -RW 6x, DVD 16x, CDRWR 48x24x48 54.48 лв

ATX 350W, JNC RJA 8867, Черна 38.91 лв

ATX PowerSupply, 350W Fortron ATX-350PNF, Silent, 120mm 51.00 лв

Hanns-G 19" TFT, HW191DP, Silver/Black, WXGA, 5ms, 700:1 300cd/m2, DVI, Speakers, TCO03 338.52 лв

Общо 1188.37 лв

Цените са към JARcomputers за 25.04.2007г. ( днес )

Дайте мнения и предложения :yanim:

Всичко добре , но според мен хард диска , видеото и захранването трябва да се сменят , зависи и за какво ще се ползва пц-то и какъв е бюджета . За видео картата аз съм с почти същата x1600XT 256 DDR3 на Sapphire , добра е доколкото да подкараш новите игри на средно и ниско ниво на графика , но ако си решил за напред да играеш ще ти трябва нещо по добро като например радеон x1950pro около 310 лв с ДДС е , за хард диска цената на 320 GB с 16 МБ кеш , и за захранването поне 400W Fortron да можеш да си позволяваш да клокваш . С тези неща които ти казах конфигурацията излиза с около 200 лв отгоре но мисля , че ще си оправдае парите :clap:

Здравей и добре дошъл.Ако тази цена не те ограничава като крайна,може да помислиш за:

1.Дъно с по-нов от nForce4 чипсет виж тукцък обърни внимание най-долу на дъната на Abit досега лоша дума за тях по форумите не съм срещал.

2.За видео карта виж това цък точно като тази на Сапфир е,но евентуално ще бъде по тиха от нея.

3.Аз лично бих си взел това захранване цък никога не е излишно да има повече мощност.

Успех

• Автор

Всичко много хубаво, но аз мисля да си го ъпгрейдвам на всеки няколко месеца. Примерно след 2 месеца да си взема още 1 GB рам, след още 2 месеца продавам CPU и видеото и купувам по-добри cool.gif А и бюджета ми е ограничен на около 1200 лева

Всичко много хубаво, но аз мисля да си го ъпгрейдвам на всеки няколко месеца. Примерно след 2 месеца да си взема още 1 GB рам, след още 2 месеца продавам CPU и видеото и купувам по-добри cool.gif А и бюджета ми е ограничен на около 1200 лева

Не съм чувал за човек,който upgrade-ва на месец-два!Това предполага сериозни финансови възможности (не подценявам твоите),защо не изчакаш тези няколко месеца,спести парите и чак тогава си вземи компа-поне ще е звяр,който няма да барнеш бая време... :yanim:

Редактирано от miXa (преглед на промените)

• Автор

Защото в момента ако напиша с какво съм ще паднеш от смях. Забрави за игри, те филмите засичат като тегля нещо. Ако тръгна да тегля с >2000К от BitComet и компа направо спира. НЕ се издържа повече

Защото в момента ако напиша с какво съм ще паднеш от смях. Забрави за игри, те филмите засичат като тегля нещо. Ако тръгна да тегля с >2000К от BitComet и компа направо спира. НЕ се издържа повече

Не вярвам да е по-зле от щайгата на един френд-CPU 333 MHz и 96 RAM,питаш ли го... :yanim: Според мен,избутай още някой месец,вземи си "нещо свясно" и ще заспи...

• Автор

То само ако изчакам, цените ще паднат и ще мога да си взема по-добро за тези пари. :yanim:

То само ако изчакам, цените ще паднат и ще мога да си взема по-добро за тези пари. ;)

Има едно правило,което е важало и ще важи винаги-"Колкото повече,толкова повече"...Казвам го в смисъл,че ти ще вземеш по-добро,но и на пазара ще има вече по-добро... :yanim:

Редактирано от miXa (преглед на промените)

Защо мислиш за AMD базирана конфигурация? Ето ти и едно предложение, базирано на Intel:

Дъно - това

Процесор - този

Рам - 1GB DDR-2 А-дата - 55$ в мост, в момента обаче я нямат налична.

Видео - това

Записвачка - тази

Хард диск - тоз

Кутия и захранване - ето

Общо - 1030 лева

И като сложиш монитора - Hanns-G 19" TFT, HW191DP - 340 лева става общо

1 370 лева с ДДС.

По-високата цена идва от дъното и процесора, но са и по-добри като цяло, а и се клокват стабилно...

Мисля, че конфигурацията е по - добра от посочената от теб. Плюс това тази карта, която съм посочил как се клоква......... и то лесно........ а е и евтина.....

Така убиваш коня 2 пъти:

Продаваш видеото като не става и взимаш DX10 видеокарта.

Добавяш още 1 гига рам и литва.

Ако процесора е слаб - 50-70 лева за радиатор с вентилатор - и айде 2,5 - 3 гигахерца отраз.

Успех и да се похвалиш.

Редактирано от hattamotto (преглед на промените)

Защо мислиш за AMD базирана конфигурация? Ето ти и едно предложение, базирано на Intel:

Дъно - това

Процесор - този

Рам - 1GB DDR-2 А-дата - 55$ в мост, в момента обаче я нямат налична.

Видео - това

Записвачка - тази

Хард диск - тоз

Кутия и захранване - ето

Общо - 1030 лева

И като сложиш монитора - Hanns-G 19" TFT, HW191DP - 340 лева става общо

1 370 лева с ДДС.

По-високата цена идва от дъното и процесора, но са и по-добри като цяло, а и се клокват стабилно...

Мисля, че конфигурацията е по - добра от посочената от теб. Плюс това тази карта, която съм посочил как се клоква......... и то лесно........ а е и евтина.....

Така убиваш коня 2 пъти:

Продаваш видеото като не става и взимаш DX10 видеокарта.

Добавяш още 1 гига рам и литва.

Ако процесора е слаб - 50-70 лева за радиатор с вентилатор - и айде 2,5 - 3 гигахерца отраз.

Успех и да се похвалиш.

Абсолютно правилно: с този процесор няма да има нужда да го сменяш - само го оувърклокваш (може даже и с неговото си, box-ово охлаждане до 3,2 - 3,4 GHz).

Гледай, само паметта не ми допада съвсем - моето предложение е SuperT 1GB 667 MHz с опция за добавяне на още една такава след време (ама същата, за двуканален режим).

И при тази евтиния на твърдите дискове, мисля, че един Seagate 10-та серия (с 16 MB кеш, от 250 GB нагоре са) ще се изплати.

Too much money, Shuurfak rai Shedler, опитах се да изрежа отвсякъде конфигурацията за тази цена. Но - винаги може да се добави още един диск.

• 2 седмици по-късно...

И аз съм се замислил да купувам нов компютър, ако може да кажете мнението си за избраното от мен и някакви съвете

1.МВ MSI-P6N-SLI-FI (избора ми на това дъно е свързан тъй като ми трябват 3 PCI слота, 2 IDE за Maxtor 300GB и Samsung 40GB CD-RW и DVD-RW , и СОМ порт за UPS)

2.CPU E4300 (Дали с това дъно ще успея да го закрепя на 9*333 поне)

3.RAM 2x512MB DDR-2 800Mhz PQI или евентуално SuperT

4.VGA MP7600GT 256MB DDR-3 или Sapphire X1650XT 256MB DDR-3

5.Chieftec 500W и някаква кутия

По-моите сметки това трябва да е към 900лв колкото мога да си позволя.

Дънцето е добре, съмнява ме да има проблем с 333 шина.

Памет - по-добре 1Gb сега и после още една плочка, марката - SuperT, Kingston на приемливи цени.

Видеото - 7600GS 128Mb GDDR3, като нататък можеш да я смениш с хубава DX 10 карта cool.gif

• Автор

Хора това ми е финалната ми конфигурация. Не мисля, че ще променям нещо по нея. Кажете си мнението.

Configuration.png

Хм, преди малко в поста на колегата ти каза че мислиш като него ..... да, ама не съвсем - неговото дъно е EPOX MF4Ultra 3 , а твоето- EP-MF4-J3

( смени и твоето, че ще ти е по-лесно със Сата2 дискове )

и ако можеш и писачката - че тия НЕК-ове..... :whist:

Съгласен съм с kokomil . Изключително не съм доволен от NEC и заради това бих ти препоръчал тази или тази

• Автор
Съгласен съм с kokomil . Изключително не съм доволен от NEC и заради това бих ти препоръчал тази или тази
Не съм обърнал внимание много на DVD-то. Сменям го :clap:

kokomil каква е разликата между MF4-J и MF4-Ultra?

Има малка разлика в чипсета - единия е 4 , другия Ultra . Дал съм ти линкове към дъната, разгледай ги и ги сравни. Това, което те интересува съм го написал по-горе -ултрата поддържа Сата2, другото само Сата (понеже в момента всички дискове са Сата2 -ще ти е по-лесно с харда).

При MF4-Ultra имаме чипсет nForce4 Ultra, докато при MF4-J3 - nForce4

Ето и разликите:

image2us4.jpg

А-а, Conroe :yanim: изпреварих те с малко - kokomil

• Автор

Нямам нужда от Ultra, по-добро е ама не ми трябва.

Наскоро гледах едно тестче за писачки и NEC AD-7170A беше най-зле biggrin.gif

Обърни внимание на Lite-ON LH-18A1S и LH-20A1S, както и на предложените от Conroe cool.gif

• Автор

kokomil, да ама аз освен рам друго не мисля да ъпгрейдвам. След 15-16 месеца ще продам този и ще си купя нов.

myd взел съм ги под внимание

P.S. Какво стана с форума бе хора, промени се изгледа и стана много кофти така :clap:

kokomil, да ама аз освен рам друго не мисля да ъпгрейдвам. След 15-16 месеца ще продам този и ще си купя нов.

Sorry, останах с впечатлението, че всички неща от първия ти пост тепърва ще ги купуваш :clap:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.