Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Духове

Featured Replies

Истории с духове,вярвате ли в тях?

Чудовището от “Бръкли Скуеър” № 50

Най-страшният дух убиец от всички времена е чудовището от “Бръкли Скуеър” № 50, който вилнее още от 19в. Никой не може да го опише точно, защото хората, преживели злокобната си среща с него, дават доста неясни обяснения за него.

Една от първите му жертви е сър Робърт Уарбойс. Приятелите му предложили да прекара една нощ в прословутата къща и той приел поканата със смях. Собственикът настоявал да вземе предпазни мерки- сър Робърт да си вземе пушката или ако не успее да я употреби, трябвало само да дръпне шнура на звънеца за долния етаж.

През нощта точно в полунощ се разнесли силни позвънявания. Докато тичали нагоре, чули изстрели. Но когато влезли в стаята, Робърт бил вече мъртъв. Неговите изцъкнали очи и изражението на лицето му ясно говорели за преживян ужас.

Няколко години по-късно двама моряци минавали по “Бръкли Скуеър” и видели табелката с надпис “продава се”. Двамата приятели Блъндън и Мартин не знаели каква зловеща тайна крие тази къща. Решили, че това е удобен момент да пренощуват безплатно. Обиколили запустелите стаи, докато намерили една на горния етаж. Мартин заспал веднега, но Блъндън бил доста нервен. Точно в полунощ той чул провлачени стъпки, които идвали откъм коридора и се насочвали към тяхната врата. Събудил приятеля си и те видели бавно да се отваря вратата и в рамката й някаква масивна и призрачна фигура. Призракът се навел над Блъндън и го сграбчил. Мартин в ужас и подкосени крака все пак могъл да избяга, за да потърси помощ. Останал без дъх, той успял да разкаже случката на един полицай и двамата хукнали към къщата, но когато стигнали, вече било твърде късно. Смазаното тяло на Блъндън лежало на стълбището до избата със счупен врат, а лицето му било изкривено в ужасна гримаса.

Убийствата на “Бръкли Скуеър” продължили и до наши дни, а един от оцелелите след срещата си с призрака, Самюел Литълтън описал най-страшната нощ в живота си. Романтик по природа, ловец и човек, който години наред е слушал потресаващите истории за призрака убиец, той решил да подложи на изпитание смелостта си. Взел и двете си пушки, едната напълнил със съчми, а другата с дребни монети с по 6 пени- според вярванията- магическо средство за предпазване от лоши духове. През нощта той видял да влиза огромният дух, но този път направо през стената и изстрелял сребърните монети срещу призрака, който го нападнал. По всяка вероятност магическото средство подействало и призракът се изпарил. Литълтън описал срещата си с убиеца от другия свят в книгата “Въпроси и предложения” през 1989г. Според него няма никакво съмнение, че тази стара къща по свръхестествен начин носи смърт и че е обитавана от призрака на лорд Емпсиъкт, живял в началото на миналия век и убит по особено жесток начин, витае и търси отмъщение.

От този случай духът е оставил смъртоносните си бдения и днес № 50 на “Бръкли Скуеър” е само една книжарница.

...

Д-р Уеар Мичъл от Филаделфия, един от известните неврохирурзи в наши дни, преживял през 1976г. следното: Бил задрямал след тежък ден, когато му съобщили за едно момиче, което го молело да го придружи при болната му майка. Девойката била слаба, загърбена със старинен шал, въпреки дъждовното, но топло време. Докторът придружил момичето и установил, че болната жена страда от възпаление на белите дробове. Предписал лекарства и поръчал дъщеря й да ги занесе час по-скоро. Жената го изгледала изненадано “Дъщерями е мъртва от пет години”- казала тя. От девойката нямало следа, а старинният шал висял на скрина абсолютно сух.

...

През 1987г. Член на британското консулство в Париж бил на гости на свои приятели в Ирландия. Една нощ се събудил и видял ясно на стената нещо като жива картина: фигура на момче с грозно и сиво лице мъкне ковчег по някаква поляна. След секунда видението изчезнало. Домакинът изслушал среднощната история на госта си и бил доста объркан. С време чиновникът от консулството забравил случилото се, но много скоро изживял потресаващо чувство за вина. Той присъствал на дипломатически прием в Париж. Тръгнал към асансьора и бил поразен от лицето на пиколото- грозно и сиво. Отдръпнал се и тръгнал по стълбите. Когато асансьорът стигнал до петия етаж, станала авария и той полетял надолу. Намиращите се в него мъж и жена загинали. След като разказал за срещата си с пиколото от своя сън се оказало, че такъв човек не работи в хотела.

Дали призракът е искал да го убие или видението е било предупреждение? Две години по-късно чиновникът от посолството загинал при пътна катастрофа.....

...

• Отговори 55
  • Прегледи 14,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Хах сладкия той Да имам регистрация във този форум и съм ползвала доста инфо от там, но споделям преди всичко личният си опит и точно в зададената тема ако не си забелязал нямам коментар

• :

• Амбър
    Амбър

Подсети ме една тема за "Дама пика" и си спомних,как като деца връзвахме пръстени за книги,редяхме огледала.Нищо не се получи,но винаги ми е било много интересно.Искаше ми се някой очевидец да разкаже

Публикувани изображения

мерси за историите,Амбър.

Сега очакваш да разказваме или да коментираме горе написаните или?

Вярвам. Виждала съм в стария ни апартамент,беше като сянка само. За щастие беше добръчък, само изчезваха някакви дребни неща и после пак се появяваха. biggrin.gif

И аз имам подобен спомен - десетина годишен бях на гости в Елена, В.Търновско, на гости на роднини и през нощта се събудих и видях надвесен над мен човешки силует...

Редактирано от valentinus (преглед на промените)

• Автор
мерси за историите,Амбър.

Сега очакваш да разказваме или да коментираме горе написаните или?

Подсети ме една тема за "Дама пика" и си спомних,как като деца връзвахме пръстени за книги,редяхме огледала.Нищо не се получи,но винаги ми е било много интересно.Искаше ми се някой очевидец да разкаже нещо.

LIS,съжалявам.

• 2 седмици по-късно...

От човека по голям призрък, дух, демон ... няма ! biggrin.gif

Има някаква сила... няма спор..

От човека по голям призрък, дух, демон ... няма ! biggrin.gif

Има някаква сила... няма спор..

искаш да кажеш,че ТЕ са по-малко злия вид населяващ Земята ?

искаш да кажеш,че ТЕ са по-малко злия вид населяващ Земята ?

не, Али, те се водят разред, клас и подгрупа tounge2.giflaugh.gifbiggrin.gif

Аз знам една история,която една гъркиня разказвала на майка ми и тя е следната:Един познат на тази гъркиня,лежал 5 години в кома.Когато изведнъж се събудил човекът веднага помилил докторите да му дадат химикал и лист за да запише нещо,а именно някакъв адрес.Уздравял и отишъл на дадения адрес и позвънял на вратата и се показала една жена.Той и казал следното:"Вземи направи нещо за ядене и раздай на бедните,защото дащеря ти в отвъдното гледа всички хора как ядат,а тя носи само пари в пазвата си които за нищо не и служат".Жената припаднала,след като и казал това и описал как изглежда дъщеря и.

И аз да кажа лична история..Наскоро преди няколко дни бях на дискотека връщам се,лягам си и на стената гледам някаква сянка която постоянно гледа към мен,човешка сянка,вечерта към 3 часа се събудих погледнах тя си стоеше там и ме гледаше после към 5 пак погледнах но нея вече я нямаше,и до ден днешен не съм я видял таз сянка.Също и на коридора слушам някви гласове постоянно бъбрят но на неразбираем език,отидох в стаята на баба ми и я питам те ли нещо си говорят.А те с дядо ми спът и нищо незнаят.На другия ден разказвам на баба ми подробно всичко за тези гласове тя ме пита"тва в колко часа беше" и аз и викам ами към 1 и тя"ами нормално е по това време да се случват странни неща".Повярвайте ми хора след тази нощ до 12:50 най късно и си лягам biggrin.gif !Иначе да ви кажа,колкото и да не ми се иска да вярвам такива странни неща си съществуват и ще ги има вечно(лично мнение) ;) !

Редактирано от Half_Blood_Prince (преглед на промените)

Аз много обичам такива историйки :huh:

Като бяхме дечковци и се събирахме в една беседка в квартала на баба ми и дядо ми, все такива истории се разказваха. Вечер, късно - духове, самодиви и подобни, а после страхът е голям спътник biggrin.gif

Та по темата...

Имах един приятел, който почина на 16 години. После майка му започна да общува с духа, пишейки.

Разказал как е починал, кога ще се прероди, как е "там"...

Разказал и за едно момиче, с което се е запознал. С точни подробности описал къде е живяла и изненадата на родителите била голяма, когато отишли в посочения град, намерили къщата и видяли некролозите на цялото й семейство...

Бррр,а сега ще излизам насред тъмницата...

Един шофьор на такси карал нощтна смяна и по седно време гледа край пътя малко момиченце с голяма парцалена кукла в ръце - стой самичко в тъмното и плаче.Шофьора слязъл от колата и се опитал да утеши момиченцето.То му казало, че се е закъсняло и го е страх да се прибере по тъмно.Тогава шофьорът го качил в колата и го закарал на адреса, който му казало момиченцето.На тръгване забелязал, че детето си е забравило куклата на седалката и се върнало на същия адрес.Позвънял и му отворила една жена.Той подал куклата и обяснил какво се е случило.Жената се разплакала и показала некролога на вратата -на снимката било същото дете.Оказало се, че това била дъщеря и - починала преди 13 години...

Сетих се и за още една: Близко до Видин има едно село - Ново село.Има легенда, че на една полянка до това същото село всяка нощ се събират безумно красиви самодиви, палят огън и танцуват около него.Страшното идва от това, че ако забележат човек започват да издават такива оглушителни звуци, че убиват виделия ги с писъците си!Преди известно време мой познат (зрял човек) ни разказа, че когато една нощ се прибирал за Ново село видял огъня и танцуващите самодиви.Дал газ и минал с внушителна скорос, само и само да не се обръща на зад, за да не го видят крсавиците.

Редактирано от Шушито (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Вярвам.

Виждала съм. Даже не знам дали се води дух или ангел (нямам идея), защото първо се показва бяла светлина за секунда, после бял силует на мъж. Случвало се е 2 пъти. От това ме е било много страх, чак цялата съм треперила, даже и краката. Не искам повече да го виждам това - няма такъв страх. Поне да не ме е шубе sad.gif .

Също и една детска ръчичка - вярвам е била от духа на детето.

И други неща са ставали, ама не ми се разправя.

Редактирано от Someone_Else (преглед на промените)

Аз съм виждал върхо 18-етажните блокове. И аз не знам какво беше, но цялото ми семейство се струпа да го гледа. (Живеем на отсрещния блок) Беше колкото човек високо, бяло прозрачно. Първо си помислих че е облак, но облаците не вървят. Та това нещо се разхождаше по покрива на блока и след 10 минути се изпари! Така и не разбрах какво беше това. Призрак ли, облак ли ? ohmy.gif:singer:

Аз съм виждал върхо 18-етажните блокове. И аз не знам какво беше, но цялото ми семейство се струпа да го гледа. (Живеем на отсрещния блок) Беше колкото човек високо, бяло прозрачно. Първо си помислих че е облак, но облаците не вървят. Та това нещо се разхождаше по покрива на блока и след 10 минути се изпари! Така и не разбрах какво беше това. Призрак ли, облак ли ? ohmy.gif:singer:

Ей, няма вече къде да се разходи на спокойствие призрак.

Също и на коридора слушам някви гласове постоянно бъбрят но на неразбираем език....

Да. И това също - мъжки глас на неразбираем език над лявото ми ухо. Ослушвах се дали не ми се струва, ама не - не ми се струваше, а сме само с майка в апартамента. Колко... минута-две и спря. Повече никога не се е повторило. После стоях така ohmy.gif и мислех. Дадох си сметка колко близо е било до мен. Мислех си какво си плямпаше и защо... Странното е, че не ме беше шубе.

ПС: Бе, който не вярва в духове и подобни си е за негова сметка.

Редактирано от Someone_Else (преглед на промените)

А преди малко, дух ми изтри предпоследния пост.

не го изтрих, а преместих където му е мястото - при другите смешки...

духът Очилат Косматко

Редактирано от valentinus (преглед на промените)

Някой много зъл дух biggrin.gif

Когато бях на село при баба ми и на нашия етаж (последния) сяка вечер слушах, че някой обикаля покрай вратата.

И оттогава взех да заключам ohmy.gif

Отдоста време не съм ходил, дано като ида да не се сличва тва повече ;)

• 2 седмици по-късно...

Като по-малък ставах 6 часа за да гледам едно предаване на Fox Kids по БТВ, точно такова, историйки за духове :).

Не им вярвах много, просто беше децко за сплашване на деца според мен, за да има с какво да плашат децата си разярените родители тъй като (торбалан и баба Яга) беше се изтъркало доста. Но въпреки скиптичното ми мнение вярвам в почти всичко, което може да се сетите :)

Като по-малък ставах 6 часа за да гледам едно предаване на Fox Kids по БТВ, точно такова, историйки за духове :).

Не им вярвах много, просто беше децко за сплашване на деца според мен, за да има с какво да плашат децата си разярените родители тъй като (торбалан и баба Яга) беше се изтъркало доста. Но въпреки скиптичното ми мнение вярвам в почти всичко, което може да се сетите :)

Скептичен, но доверчив !

Аааа, ми сега как ще си лягам, като изчетох цялата тема...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.