Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Клок на Sempron 3200+

Featured Replies

Значи клокнах го това чудо от 1,8(Stock) до 2,5 GHz(280x9,0) като гледах темата за клок на AMD процесорите. Ето какво направих:

Сложих PCI Express шините на 100 MHz, дигнах FSB постепенно до 280, свалих HT до 200 MHz и сложих рам-а от 800 на 667 MHz. Вдигнах волтажите на процесора и паметта до колкото ми дава в биоса, съответно 1,4 и 1,9 V.

Компютъра си работи нормално, но като пусна да тествам с prime95 още на втората минута ми дава Fatal Error...

Интересното е, че другите програми като wPrime, SuperPi и Memtest не ми дават никакви грешки...

Ето няколко снимки от биоса:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Температурата при 100% натоварване е около 55 oC

Конфигурацията:

Процесор: AMD Sempron 3200+ Manilia, 1,8 GHz

Дъно: ASUS M2N

Памет: 2x А-Data DDR2 800 MHz

Та въпросът ми е дали съм го клокнал правилно, в смисъл може ли още например ако се бутнат таймингите? Или поне по-някакъв начин да намаля грешките без да намалявам честота на проца ...

• Автор

Ама има ли смисъл-паметта става с честота по-малка от 800 MHz... Преди си правех опити с памет на 400 и шина на 290 обаче въобще не запали...явно в този случай не ме спъва паметта... А какво ще стане ако смъкна таймингите на паметта?

Редактирано от zubracha (преглед на промените)

• Автор

Сега е на 420 (840 ефективна) с 280 шина и 667 РАМ Забелязах, че когато върна всичко на сток честоти паметта работи на 360 МHz това прави 720 MHz, а не 800 както пише на плочката

Дай една снимка от еверест, със всичките честоти(Компютър, Overclock). При теб HT=1000MHz е заводската честота, пусни го на 800 и свали честота на CPU-то на 250MHz. мисля че ще има по голяма производителност от сега!

прайм не тества памет - тества процесора, за това и се получава издън... http://store2.data.bg/professor/HTML/snm/snm.html и температурата бъди сигурен, че ще се дигне с поне 10 градуса като натовариш наистина компа... и както са писали свали множителя на HTT (каква е честотата може да се гледаш и в cpu-z, там гледай и реалната честота на паметта (ако не ти се смята) честотата на паметта се определя от отношение/делител спрямо шината на процесора паметта работи на 800 само когато честотата на процесора е кратна на 400 при шина 200 и се получи цяло число, тоест ако множителя му е 9, процесора баца на 1800 паметта ще е на 360 (тоест на делител 5, щото на 4 ще отиде на 450), но ако процесора е с множител 10 - бачка на 2000/400 = 5 , ако процесора е с 13 примерно честотата става 2600 и като се раздели на 400 излиза че паметта трябва да тръгне на с 6,5 делител, за това делителя става 7 и паметта пада на 740 (ако беше множителя 6 пък щеше да иде на 433) по подобен начин се определя и za HTT (множител 5 по FSB дава честотата, тоест при 280 става 1400, за да не мине 1000 трябва да го свалиш на 3 и ще бачка на 840, друг вариант е да пробваш с шина 250 и множител 4...) паметта ще ти бачка на 800 ако свалиш множителя на процесора от 9 на 8 (при fsb 200)

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

Ето снимка от Еверест:

Публикувано изображение

HT не минава 1000 MHz

Как точно да го смъкна на 3..? Мога само мегахерци да контролирам

Въобще производителността влияе ли се от честота на HT ?

• 1 година по-късно...

Здравейте, днес реших да пробвам да си овърклокна процесора, но останах с впечетлението ,че биоса ми не го позволява... почти никакви настройки нямам в CPU configuration. Ще кача и снимки от биоса ако трябва. http://picbg.net/img.php?file=f2e4b360e3dedd0b.bmp

Редактирано от influcid (преглед на промените)

С това дъно, с което си в момента овърклок тц!Просто си останал с правилно впечатление, че няма нужните опции за овърклок!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.