Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнение за клавиатура и мишка

Featured Replies

Здравейте! Искам да ви попитам дали си заслужават следните мишка и клавиатура тук и тук и мнението ви за тях. Благодаря Ви предварително! :)

За мишка можеш да погледнеш ето това: A4TECH X-710BK GAME OPT USB OSCAR - 24 лв. (подобна е на тази, която си избрал, но за малко по-малко пари и малко по-добра). Клавиатурата, която си избрал е добър вариант.

Във миналото А4 бяха доста популярни, дали защото са добри или защото само такива е имало - не знам. Ако няма хора притежаващи A4 които да са изключително доволни от тяхната периферия, то тогава играй на сигурно и си вземи Logitech. Примерно лазерната ми мишка на Logitech е вече към 11 години, и работи като шампион, а е купена за около 10$.

Аз съм ползвал x7 мишка около 2 месеца (посочената от Reaver) и бях много доволен от нея! Най-добра е във FPS игрите (Counter Strike) само като и свикнеш и почваш да мачкаш всичко наред :). Аз я ползвах около 2 месеца защото един фр имаше проблем с компа и ми даде мишката да я ползвам докато го оправи.

Примерно лазерната ми мишка на Logitech е вече към 11 години, и работи като шампион, а е купена за около 10$.

Колега леко послъгваш :)

Преди 10 години USB мишките бяха лукс а лазерна не съществуваше още. В действителност е създадена през 1998г., но чак през 2004

Logitech пускат първата и в никакъв случай не беше 10 долара, в момента най евтините са по толкова :)

The laser mouse uses an infraredlaser diode instead of a LED to illuminate the surface beneath their sensor. As early as 1998, Sun Microsystems provided a laser mouse with their Sun SPARCstation servers and workstations.[11] However, laser mice did not enter the mainstream market until 2004, when Paul Machin at Logitech, in partnership with Agilent Technologies, introduced its MX 1000 laser mouse.

Здравейте! Искам да ви попитам дали си заслужават следните мишка и клавиатура тук и тук и мнението ви за тях. Благодаря Ви предварително! :)

Изразявам лично мнение...

Хронически не понасям продуктите на A4Tech. Не ми допада дърварският им дизайн, евтинджоското им изпълнение и смотаната софтуерна поддръжка.

И аз те съветвам да "играеш" на сигурно и да си вземеш нещо на Logitech.

X7 G-800 я ползвам вече 3 години нямам нямам забележки за цената си е перфектна!Относно мишката бих ти препоръчал X-7 само че лазерен модел ,който е с 10 лева по-скъп!Аз лично съм от 4 години с модела Х-7 740К и съм много доволен!

Колега леко послъгваш :)

Преди 10 години USB мишките бяха лукс а лазерна не съществуваше още. В действителност е създадена през 1998г., но чак през 2004

Logitech пускат първата и в никакъв случай не беше 10 долара, в момента най евтините са по толкова :)

Здравей,

Значи мишката дойде още със първия ми щайгарник който се появи около 2001-2002. Модела се казва Logitech M-BJ69 (Разбрах го когато от старост се отлепи лепенката със серииния номер отдолу и го пуснах в гугъл и излезе), и си спомням как на листа с конфигурацията си го пишеше "PS/2 Mouse - 10$" може 15$ да е било, не беше толкова много. И аз се чудя как по това време са продавали толкова напреднала мишка със лазер, usb, и за тези пари, но е факт. Пробвай да намериш инфо кога е пусната в проидзводство защото аз не успях.

Едит: А това беше процесора на компютъра, който се вижда че е от 2001.

Редактирано от Sa3ana3a (преглед на промените)

Здравей,

Значи мишката дойде още със първия ми щайгарник който се появи около 2001-2002. Модела се казва Logitech M-BJ69 (Разбрах го когато от старост се отлепи лепенката със серииния номер отдолу и го пуснах в гугъл и излезе), и си спомням как на листа с конфигурацията си го пишеше "PS/2 Mouse - 10$" може 15$ да е било, не беше толкова много. И аз се чудя как по това време са продавали толкова напреднала мишка със лазер, usb, и за тези пари, но е факт. Пробвай да намериш инфо кога е пусната в проидзводство защото аз не успях.

Едит: А това беше процесора на компютъра, който се вижда че е от 2001.

Хмм.. правиш ли разлика между оптична и лазерна ? Или викаш като светка, значи е лазерна :rolleyes:

М дааа мишката наистина е желязна обаче няма нищо общо с лазерната технология, а е просто оптична по това време лазерни още нямаше. Имал съм същата де-факто първата оптична мишка която си купих а съм имал и варианта с топче даже вероятно 20-30 такива използваха се в зали за обучение.

Ето ти един линк към уебмагазин в който е качена като артикул през 2002г което е няколко години преди Logitech да пуснат първата си лазерна мишка която няма нищо общо с твоята.

Понеже нещо се поотклонихме от темата на автора да го питам какъв бюджет за мишка си е заделил?

Имам точно същата мишка както на 1-я пост (A4Tech X-705K) и в сравнение с старата ми измислена мишка с 800 dpi направо се родих.

Старата като я мръдна рязко и не зацепва, просто отказа, а тази и да я ритна по масата пак ще се премести курсора.

Ето какво ми харесва в нея:

Доста е удобна и ми пасва по ръката.

Има някакво весело покритие, което не се хлъзга.

С малко настройки по драйвера става много добра.

Имам допълнителни "хлъзгави лепенки" в опаковката.

Ето какво не ми харесва:

Има само едно странично копче.

Индикатора за dpi настройката мига доста дразнещо и може да се натисне по погрешка.

--------------

Аз бих си взел подобна, но с 2 странични копчета.

Редактирано от danchobg (преглед на промените)

• Автор

X7 G-800 я ползвам вече 3 години нямам нямам забележки за цената си е перфектна!Относно мишката бих ти препоръчал X-7 само че лазерен модел ,който е с 10 лева по-скъп!Аз лично съм от 4 години с модела Х-7 740К и съм много доволен!

За FPS игри (като Counter-Strike) не е ли по-добре мишката да бъде оптична, а не лазерна ?

За FPS оптиката може и да ти изиграе лоша шега понякога.. лазерната мишка до голяма степен елиминира много от проблемите на оптичните, а колкото до характеристиките, гледай да е с поне 3000-3600 DPI, нисък response time.. и най-вече да ти е удобна на ръката.. останалото е за маниаци - възможност за регулиране тежестта на мишката, над 5000-6000 DPI, и т.н.

За мен е важно удобството.Все пак е въпрос на личен избор.В шкафа ми имам една стара мишка от онези със топчетата, която не съм ползвал от доста време, но мисля че все още си работи.

• Автор

За FPS оптиката може и да ти изиграе лоша шега понякога.. лазерната мишка до голяма степен елиминира много от проблемите на оптичните, а колкото до характеристиките, гледай да е с поне 3000-3600 DPI, нисък response time.. и най-вече да ти е удобна на ръката.. останалото е за маниаци - възможност за регулиране тежестта на мишката, над 5000-6000 DPI, и т.н.

Мишката която сте ми препоръчали (A4TECH X-710BK) не отговаря на тези изисквания така ли ?

За тези пари мишката и клавиатурата са екстра, да кажем че в бюджетния клас са много добро решение. Оттам нагоре работата става различна, но в тези рамки са си екстра.

• Автор

Каква е разликата между различните мишките и клавиатурите ?

Аз съм с A4 G800,но няма драйвер за нея.А мултимедийна клавиатура без драйвер не е хубаво.Почна и проблеми да ми прави точка натискаш буква излиза.Изобщо като гледам А4-tech спряха с дейността по издаване на нови драйвери.Последните са май от 2008-2009г.

Ето ти Gigabyte за 19лв. с драйвер.

http://www.stealtech...Volume_id14004/

И мишка за 20лв. от същата марка.

http://www.stealtech...600dpi_id27926/

Редактирано от Alex&Vanko (преглед на промените)

• Автор

Аз съм с A4 G800,но няма драйвер за нея.А мултимедийна клавиатура без драйвер не е хубаво.Почна и проблеми да ми прави точка натискаш буква излиза.Изобщо като гледам А4-tech спряха с дейността по издаване на нови драйвери.Последните са май от 2008-2009г.

Ето ти Gigabyte за 19лв. с драйвер.

http://www.stealtech...Volume_id14004/

И мишка за 20лв. от същата марка.

http://www.stealtech...600dpi_id27926/

Изглеждат готини :) Все още се чудя каква мишка и клавиатура да си взема мислех си за нещо геймърско на нормална цена като X7, и ако можете да препоръчате някакви евтини слушалки. :)

Редактирано от аctivate (преглед на промените)

Тези мултифункционалните бутони не ми работят.Пускане на плеър,напред,назад.Само увеличаване и намаляване на звука. От g1 до g9 езнам за какво са тия бутони.Иначе е голяма клавиатурата и изпъкнали доста клавиши като тези от едно време.Аз затова я взех.За игри оранжевите клавиши са много добри,гумирани и няма плъзгане.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.