Премини към съдържанието

Янко Влахов

Hardware Team
 • Публикации

  3737
 • Регистрация

 • Последно онлайн

 • Топ дни

  2

Всичко публикувано от Янко Влахов

 1. @ivan_dimitrov666пробвай с друго захранване. Възможно е и от там да идва проблема.
 2. @Игнатов тия скорсоти на NVME няма да ги усетиш, но цената както на NVME така и на m2 SSD са чувствително по-високи от тези на SATA SSD. Инвестицията е леко безмисленна според мен, да не говорим, че въпросните m2 слотове обикновенно са на най-топлото място под и над видеокартата и под процесора.
 3. Просто откачи клавиятерата и стартирай РСто без такава.
 4. До момента @barbuncela до това което бих предприел аз .... Ако има спикър би трябвало да има бип код за ок чек на системата, но след като вентилаторите се въртят на макс той не минава. Вентилаторите работят на макс като предохранителна мярка докато не мине чека и заработи контрола на оборотите. 1. Откачане на всичко - остава само дъно процесор и захранване. Би трябвало да пищи за липсваща памет. 2. Ако не пищи ресет на биоса. 3. Ако и тогава не пищи и вентилаторите са на макс - подмяна на захранването. 4. Ако пак не се промени ситуацията - вероятно дъно = сервиз...... Това е най лошия сценарии. ако в т.2 пищи - добавя се паметта една по една, ако са повече плочки. След добавянето на памет, ако има вградено видео ще спре да пищи и трябва да извади картина на монитора. Ако с първата памет не стане се пробва с друга ... в друг слот и т.н. Ако няма вградено видео пищенето ще се промени и следва да бъде добавена видеокартата. Ако нещата се случат както трябва се закачат останалите неща и след всяко се пробва дали продължава да работи.
 5. Г-н Чакъров, ако бяхте чел внимателно темата, би трябвало да осъзнаете, че питащия вероятно е дама. От коментарите става ясно, че няма познанията да се справи с инсталацията, също така и с проверката на диска, а и след като има неща които са важни за пазене, е най-добре да не рискува. Да се преинсталира диск на доста години с подобни проблеми и без диагностика, е чиста загуба на нерви и време. Да отиде на място където могат да направят нужното и да предупреди за проблемите с диска и че има неща за пазене.
 6. А ти какво очакваш? Да си купи Aida64 само за да видиш ти температурата на видеото задължително в нея? Ми то си се вижда в Афтербърнъра температурата независимо коя програма товари видеото.
 7. А бе дреме ти ...... важно е да се пише по темите. Едно категорично НЕ би спестило доста глупости.
 8. В егати приключението вкарахте питащия ..... На десктоп и между бяла паста, и квото и да е друго разликата е под 5 градуса и айде не правете тъпи аналогии с лаптоп на който контактната повърхност е 15-20 ПЪТИ по-малка. Човека да си вземе паста за 1-2лв и ако драмата остане да се търси къде е, така експеринентите няма да му излезнат солени. И LoL определено не е от игрите изцеждащи процесор ако той не е на 10+ години или мобилен Celeron!
 9. Имам клиенти правещи и видеа и архитектурни визуализации и от всичките има само една про карта Quadro 4000 всички ползват гейм карти, но задължително да уточним всички ползват десктопи. Лаптоп само за разнасяне на презентации ...
 10. Ако не става ясно .... това е РС на счетоводител и на десктопа има 104GB документи 749 921 файла в 128 533 папки .......
 11. Вероятно кофти кримп, и/или кабел. При кримпване идеята е пиновете да пробият изолацията на кабела и да стигнат до метала. Нарочно казвам метала, защото вече наличието на мед в кабелите е доста малко. Евтин кабел се постига с алуминиева сърцевина и малко мед по повърхността. Та когато контакта между буксата и медта в кабела се влоши се получава подобен ефект. Трупане на грешки и рестартиране на връзката да решава проблема.
 12. Понеже ми е писнало да се плюят малките(гаражните) сервизи да споделя как се работи в случая популярен гръцки магазин.... Клиент с оплакване, че компютърът прегрява и се гаси. В сервиза уж го почистили....... и монтирали допълнителни 80мм вентилатори отзад и на капака ..... Но проблема продължава ..... Отварям го аз и на пръв поглед се вижда, че вентилатора на захранването не мърда, при опит с ръка да го бутна ..... мъка. Отварям захратването ..... две шепи прах на кълбета .... вентилатора полу-разтопен....... Та качеството на обслужването не зависи от големината на сервиза, а от живия фактор в него ......
 13. Папката все още си е директория:) Просто през 90 навлезе Windows който визуализираше директориите като папки. Та като комбинираш това с все по разширения достъп до персонален компютър на хора дето бъкел понятие си нямат от програмиране и са виждали на екрана папки и никога не им се е налагало да използват dir е как очакваш да му викат ...... Спри да търсиш страности в разминаването именно за това техническите термини не се превеждат а се ползват така както са си за да се избетне разминаването в превода.
 14. Виждам че първото издание е 88ма а за да е стигнала до 22 то просто са правени леки промени и допълнения. още там става кашата, а и когато български издател връчи за превод на човек нямащ нищо общо с хардуера и ..... резултата е по-плачевен отколкото ако беше преведено с гугъл преводач.
 15. Каква е тая глупост дето четеш? С такова четива не само, че няма да научиш нищо, а напротив, ще стане каша. За първи път срещам BUS от Universal Serial Bus да се превежда като магистрала... със съшия успех можеха да го преведат и като автобус ! По принцип техническите термини не се Превеждат. От въпросния цитат мога да те посъветвам нова изобщо да не го четеш. USB-то е на 22 години PCI е на 26 AGP то и то е на 26 Та като цяло цитата не става предполагам и останалото.
 16. При токови удари е възможно да се случат доста неща. Да се насмете биоса - оправя се с ресетване или с джъмпер или с вадене на батерията. Да умре захранването - проба с друго. Ако не е било много читова захранването с него могат да си заминат и доста от другите неща - установява се с подмяна на частите. Има и една друга процедура как да установиш кое е заминало .... Оставя се само дъното с процесора и захранването - трябва да почне да пищи за липсваща памет (за целта трябва да има спикър закачен към дъното) Ако не пищи ложо... Ако пищи добавяш памет и пак пускаш - трябва да изпищи за видео ако няма вградено. Слагаш видео и пак пускаш ако светне продължаваш да добявяш части и всеки път палиш докато стигнеш до пролблемната.
 17. Едва ли някой по захранването може да познае машината, но това е читаво захранване и вероятно е от маркова машина SFF или USFF. И кабелите са дълги точно колкото трябва за точната машина.
 18. Янко Влахов

  Инсталиране на Win 10 на SSD

  Момко на повечето ни е ясен мерака ти да се покажеш колко си по-по-най. Ясна ни е и новата политика на форума, че колкото повече драма и писане на глупости, толкова по-голяма популярност.... но така както преди години имаше по 10 теми дневно, вече са по 2-3 седмично .... НАЙС! Питащия е човек, който не е наясно какво е UEFI, MBR, как се прави инсталация когато имаш два диска и т.н. и вместо да му улесните живота го обърквате още повече..... @Слави Маринов много добре е разбрал, и аз какво съм казал, и ти кви ги плещиш, и е попитал това което и аз попитах ...... що по дяволите усложнявате нещата за хора, който нямат ознания ..... освен за да си начешате егото демонстрирайки някакви знания, нама дург отговор! Що трябва да е лесно като може да е и сложно .......
 19. Може и неграмотен да съм, но ако бях дал съвет как АМ2 процесор да се монтира но 462 дъно, бих се въздържал бая дълго от коментари! И лично бих препоръчвал хората да не ми обръщат внимание .....
 20. Ей ама големи експерти сте всички.......... Аз понеже съм прост собственик да взема да споделя какво бих направил...... При такива умения бих те научил на основните неща за инсталация и бих пробвал как се справяш. Следващия стадии, е да те пробвам дали можеш да диагностицираш проблем - точност, враме и адекватни мерки за преодоляването му. За да стигнеш до ремонт на компоненти трябва да имаш познания, демек или трабва да си учил нещо в тая посока или да си голям любител и да си се самоограмотил. За да стигнеш до момента да няма постоянен контрол над действията ти трябва да покажеш, че имаш желание да го правиш и правиш нещата както трябва. Проблема на повечето сервизи е, че хората на заплата не са мотивирани толкова колкото собственника а влагат просто нужния минимум и оттам къчеството пада. Хората който държат на качеството на услугата която предлагат или не взимат хора или са доста взискателни. Забрави ти тия неща за Х месеца или Х години. Аз го правя от 15-20 години и когато реша че някой друг има повече умения от мен в дадената насока предпочитам той да вземе парите, но нещата да са направени по максимално добрия начин за клиента.
 21. Янко Влахов

  Инсталиране на Win 10 на SSD

  Верно ли? А кат диска е девствен и немаш дялове, де го изсипваш? След като maicrosoft ти дават опцията да вземеш актуална версия от техния сайт и да ти го напрявят на бутваща медия, не виждам смисъла от други гимнастики ....
 22. Не Пламене не е интересно, а трябваше да започнеш с WTF кви са тия глупости ? Така не само вие ставате за смях, а целия хардуерен раздел ! А факта, че 40 часа нито един редактор или модератор не е забелязал подигравката е тъжен !
 23. Господа ......... вие сериозно ли обсъждате монтирането на АМ2 процесор в 462 сокет ??????????????????????????????????????????????????????????????? Soket 462 Soket AM2 И за да придобиете по реална представа за глупостта която обсъждате Да питам питащия...... кво аджеба направи с тия 300 пина в средата ????? и също така на 462 пиновете са в редици под ъгъл 45 градуса спрямо редиците на AM2???? Явно питащия или не зняе кво пише но по вероятно е да си прави тежка ебавка и по странното е че хора уж дет са наясно са се вързали без да се замислят .... НЯМАМ ДУМИ !
 24. Отстранете батерията и пробвайте само на зарядно.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване