Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Avast Anti-Virus Free/Pro/IS - проблеми, въпроси, мнения, обсъждане-част 2

Препоръчан отговор

Имам проблем с Аваст-а.. Когато преинсталирах Windows-a и сложих 7-мицата реших да сложа както винаги Аваста който ползвам от години. Инсталирах го без проблем и сложих ключа но забелязах че не работи като хората дори ми я нямаше иконката най долу в таскбара... Реших да я пусна от папката щото не работеше но всеки път ми изписва че липсва дадено .dll едва едва го намерих в нета сложих го в system32 и след това отново ми търсеше друг .dll файл и т.н. и са отказах... Целта ми е да премахна Avast-a но не мога пробвах по всякакъв начин и не ми дава.. и сега съм без антивирусна. Как да го премахна :-(.. искам напълно всички файлове да махна дори от system32.. ако имате идеи пишете

post-225147-1260647664,87_thumb.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 2,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Аз съм с аваста 4.8 професионал на windows 7 64 битовия и нямам проблеми.Пиратска кракната версия и windows и аваст и нямам проблеми

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм с аваста 4.8 професионал на windows 7 64 битовия и нямам проблеми.Пиратска кракната версия и windows и аваст и нямам проблеми

и аз по принцип нямам проблеми но незнам как и защо ми се появи този проблем и сега не мога да я деинсталирам или дори да изтрия папката (но в този случай искам да я деинсталирам защото ако изтрия само папката ще останат доста файлове които не мога да ги търся)...

пп. търси ми администраторски права за да направя нещо...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

и аз по принцип нямам проблеми но незнам как и защо ми се появи този проблем и сега не мога да я деинсталирам или дори да изтрия папката (но в този случай искам да я деинсталирам защото ако изтрия само папката ще останат доста файлове които не мога да ги търся)...

Отвори си таск манаджера и спри всичките процеси свързани с аваст-а и тогава го изтрии
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

нито 1 процес не бачка тя са е бъгнала нещо и нито се трие нито проверява просто съм с вързани ръце в момента... :|

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Влез в safe mode, натисни старт менюто и избери Run и напиши това:

compmgmt.msc след това избери Local users and groups после groups след това натисни два пъти върху Administrators избери Add ---> разширени и нотисни търси намираш твоя акаунт и давaш OK и вече се Админ!

За изтриването пробвай с Unlocker, а за деинсталирането пробвай с Final Uninstaller! Успех

Редактирано от nikeman (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

мерси много доста се измъчих но този път успях... този номер който ми го предложи не стана при мене защото уиндоуса не ми е бил в режим Safe Mode... радвам се че този път стана :cool:

искам да благодаря на всички за помощта

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 9 месеца по-късно...

Публикувано изображение

Официален сайт на Avast!

Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Новата версия 5.0 допринася за постигането на целта на компанията да предлага пълноценна антивирусна и анти-malware защита, която е модерна, опитна – и безплатна. Новата версия може да се нарече даже нов продукт на компанията - тя е напълно пренаписана, с нов интерфейс, по-бърза, по-лека, по-ефективна. Засича много повече заплахи от предишните версии, предлага нови техники за защита - емулатор на програмния код, "avast Community IQ", щит за засичане на подозрителна активност, засичане на PUP - потенциално нежелани приложения. По-лека и по-бърза е с около 40%! Всичко, от което се нуждае една съвременна антивирусна. Ако вие сте домашен потребител - това е вашето безплатно решение!

Avast! Free Antivirus по-рано известен като Avast! Home ви пази чрез многостранна защита. Антивирусния, антиспайуер и евристичен енджин образуват ядрото на сигурността, което също така включва многостранни щитове в реално време. Други нови функции са "тих режим за игра" и "интелигентен скенер", който следи само за променените файлове след установената база. Най-голямата промяна в Avast 5 е интерфейсът. Няма го вече музикалния плеър по подразбиране. Той е заместен с лъскав потребителски интерфейс, който потребителите трябва да са намерили за много по-лесен за управление. Той е също Aero-friendly с бутони за навигация в стил Explorer в случай, че не можете да си спомните откъде се променят съответните настройки.

Публикувано изображение

Автоматични обновления (updates) за по-голямо удобство и обезопасяване на потребителя. На челно място по рейтинг сред безплатните антивирусни. Новият Avast! Free Antivirus 5.0 включва енджин за откриване на спайуер (spyware), за да ви предпази както от кражби, така и от вируси.

Avast! Pro Antivirus е по-добра защита по време на сърфиране. Пълнофункционален антивирусен софтуер. По-добър от безплатната версия, особено за уеб сърфиране, но без защитна стена (firewall) и антиспам (antispam), включени в Avast! Internet Security. Също така, ако искате да персонализирате сигурността си, това е препоръчителния софтуер.

Публикувано изображение

Avast! Internet Security е софтуер за компютъра ви, осигуряващ пълна защита срещу вируси. Антивирусния енджин е допълнен от антишпионски (anti-spyware), защитна стена (firewall) и антиспам (antispam) модули, за да ви защитят от фишинг (phishing) схеми, кражба на самоличност (identity theft) и интернет вируси.

Публикувано изображение

Активните интернет потребители се нуждаят от по-добра защита, тъй като те пазаруват и банкират онлайн. За сигурност срещу заплахите от заразени сайтове и нарастващия риск от кражба на идентичност, Avast! Internet Security осигурява непрекъсната антивирусна защита, anti-spyware, anti-rootkit protection, firewall и antispam.

За да премахнете напълно програмата от вашия компютър, използвайте Инструмен за деинсталиране под сейф мод

Изтегляне на последна актуална версия,програмата е с вграден БГ превод

Изтегли: avast! Free Antivirus 6.0.1091 Final

Изтегли: avast! Professional Edition 6.0.1091 Final

Изтегли: avast! Internet Security 6.0.1091 Final

Имате 30 дни триал период през който вие трябва да се регистрирате за получаването на едногодишен безплатен лиценз.

Има два начина да направите това:

За получаване на безплатен едногодишен лиценз на Avast!5 Free ,посетете сайта и попълнете данните с актуален имейл,на който ще получите лиценз кода:

Register for your free Avast!

Също така можете да използвате възможността да се регистрирате за безплатния лиценз от контекстното меню на програмата!

Публикувано изображение

Можете да разгледате и предишни части на темата:

Avast Anti-Virus Free/Pro/IS - проблеми, въпроси, мнения, обсъждане-част 1

Редактирано от Lost in...
update (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Привет,

Дали има начин да си върна стария скин, и войса на мацката вместо тоя пират? :(

//Edit

Оказа се че в Uninstall Wizard-а има Change в който го има като опция:

Публикувано изображение

Uploaded with ImageShack.us

Редактирано от Progres (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Основно променям няколко неща при инсталацията си на Avast!5 Free

На първата снимка махнете/изтрийте всичко от изключенията:

Публикувано изображение

На втората също:

Публикувано изображение

На третата сложете отметка,където съм посочил с червено и тествайте с EICAR за да видите на какво се казва светкавична реакция :rolleyes: :

Публикувано изображение

Тук не слагайте отметка да сканира всички файлове при отваряне! Ще затормози значително и най-вече когато стартирате торент клиент при вече създадени торенти!Докато не ги сканира няма да допусне 100% торент клиента!

Публикувано изображение

От настройките,добавям към изключенията програми (Firewall) и инструменти за допълнително сканиране като MBAM

Публикувано изображение

На тази снимка маркирам само автоматично да изтегля и инсталира,ако има излязла нова версия на програмата:

Публикувано изображение

А за това как се скрива рекламния прозорец при Avast!5 Free чрез вградената стена на Windows7 ,тук!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тези настройки по никакъв начин не повдигат нивота на сигурност, освен да натоварват системата Напротив, аз добавям допълнителни ръширения които да не се сканират.

Редактирано от nicicom (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Никой не ангажирам да ползва тези настройки! Нямам никакво затормозяване на системата!

Ако мислиш ,че ini./js/ dat разширенията трябва да са към изключенията,аз не съм на това мнение!

Cab файловете също,ако искаме да се предпазим от червея MSBlast и тем подобни,трябва да се махнат от там!

Също така, ако често използваме програмки като PC Connectivity Solution и качваме на телефона си програмки свалени от интернет,понеже 90% са в този формат cab ,то непременно трябва да бъдат сканирани!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте!!В предната тема бях писал за един малък бъг :) относно интерфейса на програмата.Преинсталирах стария кошник и му сложих Аваст(преди беше с Авира)и се сетих за грешката,която бях забелязал на лаптопа(той също е с Аваст).Проблема се дължи на някой от ъпдейтите на ОС,но кой точно,не знам и нямам време да разбера.Приакчам две снимки от преди и след ъпдейта.Поздрави :) !! http://img580.imageshack.us/img580/5168/before.png http://img826.imageshack.us/img826/967/afterhn.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Под кой Windows си ? Аз само виждам, че шрифта е променен. Според мен няма бъг това се дължи на рекламата, която се сменя. Съветвам те да я блокираш писано е как.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Под кой Windows си ?

Аз само виждам, че шрифта е променен.

Според мен няма бъг това се дължи на рекламата, която се сменя.

Съветвам те да я блокираш писано е как.

Под Windows XP съм,а на лаптопа с Windows7.Мерси за съвета.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Създай блокиращо правило на C:\Program Files\Alwil Software\Avast!5\AvastUI.exe Да няма достъп до интернет.

Редактирано от Burkoff (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Какъв кеф ! Днес не можа да ми се стартира системата. :wors: Бях сложил explorer.exe във виртуализирани процеси и днес surprise черен екран. Трябваше да стартирам под сейф мод да опитам да вляза в настройките на програмата ама чушки даваше ми грешна парола, което мн. ме учуди. Та използвах спец. инструмент на Аваст за деинсталиране, системата ми стартира инсталирах Аваст на ново, като махнах виртуализация още от инсталацията. :lighter: И сега съм без виртуализация и пощенски щит, то не ми и трябват.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ти си си виновен, не Аваст.:huh:

Ем, като правя експерименти така ще е.

Как разбира се че Аваст е виновен :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не знам къде е причината,но при автоматично обновяване Аваст ми дава това:

Публикувано изображение

След това като го пусна ръчно се обновява,но автоматично не ще,ако някой има решение моля да сподели.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не знам къде е причината,но при автоматично обновяване Аваст ми дава това:

След това като го пусна ръчно се обновява,но автоматично не ще,ако някой има решение моля да сподели.

Този проблем го имах с Oupost Free ,той не допускаше старта при обновяване.

Рестартира ли машината? Ако пак има проблем,стартирай деинсталиращия модул от add/remove programs и дай да поправи инсталацията!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...