Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Колко са опасни домашните препарати?

Featured Replies

Прощавайте за новата ми тема, но се побърквам от страх! Случи ми се най - скапаното нещо на света - май се отрових. Седнах значи аз да ям супа топчета, сиренце и питка със сусам. Добре, ама питката има ужасен вкус. Опитах я, втори път, но вкуса не ми понесе и я изплюх. На третия път вече се усетих, че тази миризма е като на препарат. :( Пипнах плика на питката - целия мокър и цялата питка мирише! Изядох само едно парче, но вече умирам от страх! Вече изпих едно мляко с какао, сега отивам за второ. Ужасният вкус не изчезва, езика ми боцка.........

Та, много ли са опасни домашните препарати? Могат ли да предизвикат освен проблеми със стомаха, например слепота?

Съмнява ме да получиш слепота от изядено парченце питка с малко препарат по-него. Пий повече натурални сокове и течности които да ти оправят вкуса и повече вода и би трябвало да се оправиш. Опасно става ако си пила препарат така, че спокойно.

Дано, защото все на мен такива идиотски работи ми се случват. А препарата дори не знам какъв е, но има ужасен вкус. :(

Просто преди време гледах един филм по "Зоун Реалити". Една жена беше отровила съпрга си с антифриз и той оглушал и ослепял. Оттогава се държа още по - далеч от препаратите. :no-no::scared:

Е точно там ти е проблема - гледаш много филми. Тази питка каква е,(от къде е) купена, или домашно правена(от теб)??Вкуса на химия в устата изчезва за няколко дни, така че няма страшно. И как, все на теб се случват такива неща?

хипохондрик (hypochondriac)

Човек, който страда от прекалена ирационална загриженост за собственото здраве. Хипохондрикът преувеличава всеки симптом, без значение колко незначителен е той, и го отдава на наличието на някаква въображаема болест.

Прощавайте за новата ми тема, но се побърквам от страх! Случи ми се най - скапаното нещо на света - май се отрових. Седнах значи аз да ям супа топчета, сиренце и питка със сусам. Добре, ама питката има ужасен вкус. Опитах я, втори път, но вкуса не ми понесе и я изплюх. На третия път вече се усетих, че тази миризма е като на препарат. :( Пипнах плика на питката - целия мокър и цялата питка мирише! Изядох само едно парче, но вече умирам от страх! Вече изпих едно мляко с какао, сега отивам за второ. Ужасният вкус не изчезва, езика ми боцка.........

Та, много ли са опасни домашните препарати? Могат ли да предизвикат освен проблеми със стомаха, например слепота?

Може би преувеличаваш опасността, но ако толкова много се притесняваш, бих ти препоръчала да пиеш извлек от корените на глухарче - пречиства черен дроб, бъбреци и кръв.

И не вреди.

Може би преувеличаваш опасността, но ако толкова много се притесняваш, бих ти препоръчала да пиеш извлек от корените на глухарче - пречиства черен дроб, бъбреци и кръв.

И не вреди.

:no-no: как можеш спокойно да кажеш, че не вреди ?! Що са скодоумие ?

Чаят от глухарче нищо не "пречиства".Единственото, което има е апетитостимулиращо , диуретично и жлъчегонно действие ( стимулира черния дроб да произвежда повече жлъчка).

За сметка на това прави много тежки алергични реакции ( имах преди години една жена, която едвам я спасихме, заради това, че си беше правила чай от глухарче да си "чисти организма) , да не говорим за диариите и повръщанията при непоносимост към дрогата.

Отделно глухарчетата поглъщат много тежки метали ( хром, манган и т.н. -от заводите, автомобилните газове и т.н. ) , тъй че освен всичко друго спокойно си ги вкарваш в организма.

Чаят от глухарче си има място , но само при определен кръг заболявания и при определени пациенти - не при всички, и не заради това, че някой си изял парче хляб с препарат за съдове ! :mad:

и медицински въглен глътни

:no-no: как можеш спокойно да кажеш, че не вреди ?! Що са скодоумие ?

Много хора го употребяват за пролетно пречистване на организма, в това число и аз.

Някои си правят курс с глухарче след употреба на антибиотик.

Опасно е само за хората, които са алергични, но това се разбира още от първата чаша чай.

Ако беше толкова опасно, едва ли щяха да го продават без рецепта по аптеките.

Ако аз бях изяла подобно нещо, нямаше да питам по форумите а по най-бързия начин щях да потърся медицинска помощ.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.