The Last of Us Part 2 ще е едно специално продължение на историята на Джоел и Ели и вероятно край на дългото им пътуване. Новата игра ще може да се похвали с редица предимства пред първата, докато стъпва на стабилните основи, поставени от The Last of Us – емоционална история и реалистични герои, изпипан сценарий и режисура, качествен екшън, визия, музика и ефекти. The Last of Us Part 2 се основава на изцяло преработен енджин, който нанася подобрения по всички фронтове – броят на враговете, които ще могат да се изобразят в конкретен момент ще са значително повече, цялостната картина получава сериозна оптимизация и разбира се играта използва пълните възможности и предимства на PlayStation 4 пред PS3.

Една от големите промени в The Last of Us Part 2 ще са NPC-тата. Човешките ви врагове получават имена и самоличност. Те вече престават да бъдат безлични мишени и това се прави съвсем умишлено. Naughty Dog вече го подчертаха на няколко пъти: желанието да окажат въздействие над играча и емоционален ефект, да бъде разбрано по-добре, че елиминирането на дадената цел си има своите последствия – върху теб и върху другаря на жертвата, която ще реагира емоционално на смъртта му.

„От една страна искаме да събудим съчувствие, но искаме също така и да повишим залозите за Ели“, обяснява един от сценаристите на играта Хейли Грос в новия брой на официалното списаниe на PlayStation за декември. „И така, всеки път, когато се изправяте пред подобна ситуация досега, трябваше да се справяте все едно това срещу вас е обикновено NPC. Сега обаче, ти го застрелваш и приятелят му започва да вика името му и на теб ти се налага да понесеш последиците от насилието, което си упражнил върху него. Все пак това е игра, която обръща внимание на цикъла на насилие, нали? Но извън това, играта представлява също така и своеобразен разговор за ефектите, които може да има над душата ти едно систематично насилие“, добавя тя.

The Last of Us Part 2 ще предложи един огромен свят (играта се определя от нейните създатели, като с 50% по-голяма от първия The Last of Us Part) с открити секции, провокативни пасажи и моменти, в които ще видим една пораснала Ели, която днес е млада жена, която се опитва да загърби демоните на своето минало, избирайки да живее в малка общност на оцелели. Ужасен инцидент я кара да се върне по пътя на насилието и отмъщението, като не е съвсем ясно засега каква ще е ролята на всичко това на Джоел, който прави завръщането си в новата игра.

За последно разбрахме, че The Last of Us Part 2 няма да излезе по план, а няколко месеца по-късно – на 29.05.2020.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Ани
Ани

Малоумник направил игра в която в цялата плуваш в кървища и парчета от трупове и отвратителност и той ще говори за последиците от насилието. Смъртна присъда на такива уроди смятащи, че правят игри! Целта на нововъведенията е още повече насилие!