Remedy Entertainment (Alan Wake, Quantum Break, Control) са в гейм индустрията вече повече от 20 години, но за тях имат едва четири големи игри. Преди няколко години, студиото начертава стратегия, която да изкачи Remedy на следващото ниво и да продължи успеха на компанията: завършване на проектите си в по-кратки срокове от досегашните (направата на Alan Wake отнема почти шест години, докато тази на Control – три), игри, които се открояват на пазара – изградени на основата на историите и героите на студиото и използването на нови техники за разказване на тези истории, което да осигури по-дълготраен геймплей. Заедно с това обаче, Remedy държи да запази своята независимост. Това споделя в интервю с GamesIndustry изпълнителният директор на студиото Теро Виртала. Remedy успява да следва стратегията си, благодарение на своята настойчивост, но също така и на излизането си на борсата преди две години, както и с контракт със SmileGate за работата по кампанията на Crossfire 2, по която работи едновременно с Control.

Но тази стратегия се заражда преди повече от три години, а Alan Wake и Max Payne са игри от едно далечно време, което е различно от днешното, в което мултиплейърните заглавия, изискващи постоянна свързаност са стандарт, заедно с игровите светове, идващи под формата на услуга, бясната допълнителна монетизация и състезателните шутъри и Battle Royale заглавиията. Но Remedy не възнамерява да променя своята философия, единствено, за да се впише в статуквото и да вземе някой долар от горе. Вместо това, те искат да следват една утъпкана и сигурна пътека, която им осигурява устойчив растеж.

„Когато преди три години обсъждахме с издателите това, много от тях изразиха съмнение относно успеха на ААА сингъл игрите в бъдеще“, обобщава Виртала. „Но днес, с успеха на много от игрите на Sony, както и тези на Ubisoft, ние виждаме, че сингъл игрите са по-силни от всякога“.

Виртала споделя и своя оптимизъм по отношение на Google Stadia, клауд гейминг услугата, която беше наскоро разкрита от компанията. Според него това няма да е единственото подобно предложение на пазара и в следващите няколко години ще видим огромно разпространение на този вид услуги.

„Надпреварата за Netflix за игри започна. Не знаем как точно ще се случи, кога ще се случи, дали ще е на абонаментна основа… Но фактите са такива, че през следващите две до три години, големите клечки ще инвестират здраво в това. И всеки един човек знае, че за да продадеш нова платформа в игровата индустрия, ще се нуждаеш от ексклузивно и уникално съдържание. С тези нови платформи и новите пътища за дистрибуция, има възможност да бъдат достигнати повече геймъри за нашите игри и по-големи възможности“, заключава Виртала, подсказвайки може би в каква бъдеща посока са се запътили и Remedy.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за