През тази седмица BioWare направиха два важни анонса, свързани с вселената на Mass Effect. Първият от тях потвърждава завъртелите се в последните седмици слухове, че студиото ще представи под някаква форма преработени версии на игрите. Проектът се нарича Mass Effect Legendary Edition и той включва преработени версии на Mass Effect 1, Mass Effect 2 и Mass Effect 3, като ще идват с подобрена визия и някои нови неща, като поддръжката на 4К.

„Целта ни беше не просто да преправим или да подобрим оригиналните игри, но да модернизираме преживяването, така че както почитателите на игрите, така и новите играчи да преживеят оригиналите в най-добрата им възможна форма“, пишат от BioWare. „Беше удивително да видиш как приключенията на командир Шепърд придобиват нов живот в супер-остра резолюция. Да получим възможността да ремастерираме трилогията означава, че плодовете на едно десетилетие на работа ще продължат своя живот и ще бъде преживяна по един по-добър и по-ясен начин от преди“.

Mass Effect Legendary Edition ще включва сингълплейър съдържанието и DLC допълненията от Mass Effect, Mass Effect 2 и Mass Effect 3, както и нови оръжия, брони и специални пакети – всички те преработени и оптимизирани за 4K Ultra HD. Колекцията излиза през пролетта на следващата година за Xbox One, PC и PS4 с включени подобрения, насочени към новото конзолно поколение.

И макар и да признават за старта на работата по нов Mass Effect, BioWare не разкриват някакви подробности, като явно проекта е все още в началните си фази.

„Междувременно, тук в BioWare, един екип от ветерани се труди здрави в проектирането на следващата глава от вселената на Mass Effect. Ние сме в ранните фази на проекта и не може да кажем все още нищо, но очакваме да споделим с вас нашата визия по отношение на това накъде сме се запътили“, обещават от студиото.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари