Приходите на издателя Digital Bros. са получили почти двойно увеличение в първите девет месеца на фискалната година в сравнение със същия период на предходната, благодарение на Control и Journey to the Savage Planet, предава GameIndustry.biz.

За деветмесечието, приключило в края на март месец, италианският издател е спечелил €99.1 млн. в брутен приход, което е увеличение с повече от 132% на годишна база. Освен това, компанията генерира нетен приход в размер от €6.38 милиона, сравнено с отчетената загуба в размер на €5.88 милиона за същия период на предходния годишен период.

Този обрат във финансовото представяне на компанията се дължи на няколко заглавия, които Digital Bros. издава: Bloodstained на ArtPlay, която се появи през юни 2019, Control на Remedy Entertainment, излязала през август, Indivisible на Lab Zero Games (октомври, 2019) и Journey to the Savage Planet на Typhoon Studios, която се появи през януари тази година. Всички тези игри излизат от отдела на компанията, който се занимава с издаването на премийни заглавия. Самият той бележи ръст от 237% в брутния приход до €86.8 милиона, което на свой ред представлява 87% от общия приход на Digital Bros. И разбира се, от тези заглавия най-успешно се оказва Control, който връща €30 млн. в привлечени приходи между август 2019 и 31.03.2020.

От другите неща, споменати в доклада на компанията бива обявено, че играта ще дебютира това лято и за Steam след изтичане на едногодишния ексклузивен период, който играта прекара в магазина на Epic. С оглед на това, че играта излезе на 27.08.2019, то би логично тя да се появи в Steam в края на август.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари