За първата половина на настоящата година, приходите продължават да растат, макар и с малко – 3.3% до €17.5 милиона, а оперативната печалба остава почти същата – €3.15 милиона в сравнение с €3.15 в сравнение със същия период на миналата година.

В коментара си за представените резултати, изпълнителният директор на Remedy Теро Виртала подчертава приноса на Ultimate изданието на Control за настоящето конзолно поколение през февруари.

„Щастлив съм с напредъка, постигнат от нас досега през 2021. Нашите финансови позиции са по-добри от когато и да е било преди. Control продължава да достига до нови играчи, разширява се в нови игри и представлява убедително доказателство за способността ни да създаваме игри и брандове, дефиниращи цели категории“, пише Виртала. „Нашият мултипроектен модел продължава да се развива и достигаме до фаза, в която може да публикуваме нови игри по-често“. Той допълва, че от излизането си досега, Control вече е достигнал до над 10 милиона играещи. В доклада се споменава и скорошното предложение на магазина на Epic Games Store за безплатно сваляне на Control, което със сигурност е спомогнало за достигането на впечатляващия резултат. Документът обръща внимание и на бъдещето на играта – мултиплейърния проект от света на Control, Condor, както и следващата игра от поредицата – по-амбициозна и по-голяма от първата, която подобно на Condor ще се издава от 505 Games.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари