Nvidia представи своето фирмено трасиране на лъчите за ARM архитектурата

0
360

По време на конференцията за разработчици GDC 2021 компанията Nvidia демонстрира работата на някои свои нови технологии като DLSS и трасиране на лъчите в реално време, които работят с ARM архитектурата. Интересно е, че това не бе просто демонстрация, а вече директно осъществена нативна поддръжка на ARM архитектурата.

Nvidia демонстрира работата на своите технологии с помощта на игрите Wolfenstein: Youngblood и The Bistro. Първата игра бе показана със включената технология DLSS, както и технологията за трасиране на лъчите в реално време, която включва и отраженията. Демото на The Bistro бе показано също с трасиране на лъчите в реално време, но и с включените технологии RTX Direct Illumination (RTXDI) и NVIDIA Optix AI-Acceleration Denoiser (NRD).

Тестовата платформа е базирана на SoC MediaTek Kompanio 1200 с интегрирания графичен ускорител RTX 3060.

И двете демонстрации станаха възможни благодарение на това, че Nvidia портна няколко SDK RTX за работа с ARM устройства, включително:

  • Deep Learning Super Sampling (DLSS) – използва се ИИ за увеличаване честотата на кадрите и създаването на красиви и детайлни изображения в игрите
  • RTX Direct Illumination (RTXDI) – добавяне на динамична осветеност в игрите
  • NVIDIA Optix AI-Acceleration Denoiser (NRD) – по-бързо рендиране с помощта на ИИ
  • Програмата RTX Memory (RTXMU) за оптимизация начина на използване на графичната памет
  • RTX Global Illumination (RTXGI) – реалистично отразяване на светлината и при най-сложните сцени
0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари