Допълнение: Remedy се вслушаха в гласа на феновете и изтеглиха споменатото обновление под номер 1.04. В публикация в социалната мрежа Twitter, Remedy уточняват, че целта на промените не е била да изискват постоянна онлайн свързаност от играещите без тяхното знание. Това се е направило с цел валидацията на допълнителното съдържание, което се очаква да излезе. Оказва се също така, че с ъпдейта, играта чрез контролера на Steam бива нарушена. Всичко обаче вече би трябвало да е ОК. „Не е нужно да обвинявате Epic за нашите грешки. Съжаляваме!“, написаха от студиото. Фото режимът ще бъде въведен на един по-късен етап със следващ ъпдейт.

Оригинална статия: Remedy Entertainment не изненадаха никого с Control, тъй като играта съвсем очаквано се превърна в хит за студиото, поднесло ни игри, като Alan Wake, Max Payne и Quantum Break. Играта спечели критика и геймъри със своята история, герой и визия. За последно студиото добави обещания по-рано фото режим, а в края на годината ни очаква и изцяло нов режим. Всичко това звучи, разбира се чудесно, но едно решение от миналата седмица разбуни духовете в Интернет,

Оказва се, че студиото е направило една малка, но не и незначителна промяна без да уведоми за това предварително общността на Control. С обновление 1.4 (същото, с което дойде и фото режима), излязло миналата седмица, Remedy са премахнали възможността за старт на играта директно от изпълнимия ѝ файл и е въвела DRM защита срещу пирати. Така, вече играещите ще трябва да стартират Control от лаунчъра на клиента на Epic Games Store.

„В много случаи, разработчиците избират да премахнат DRM мерките няколко месеца след излизането ѝ, но изглежда Remedy и издателят на играта 505 Games са решили да предприемат обратния подход този път. Все още няма яснота по това каква е причината за действията им“, коментират от GameWatcher, които са отрили новината за това в Reddit.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари