Финландското студио Remedy Entertainment не е най-продуктивния гейм издател в света, но пък в случая количеството идва за сметка на качеството. Доказали са го във времето, за последно с Control. Изглежда обаче стратегията им по отношение на издателския им бизнес ще се промени в бъдеще. Това се отбелязва в редовния финансов отчет на компанията за фискалната 2022, в който се посочва, че Remedy Entertainment възнамеряват да почнат да издават по една нова игра на година. Това пише в отчета изпълнителният директор на компанията Терро Виртала.

„Пътната ни карта в средносрочен план вече е заложена и ние се съсредоточаваме напълно над изпълнението на проектите ни по отношение на планираните към настоящия момент заглавия. Ключови за растежа ни в следващите години ще се явяват инвестициите, които правим в екипите ни, гейм енджина Northlight и съпровождащия го набор от инструменти и вътрешната разработка. Планираме също така да публикуваме по една нова игра на година, започвайки този процес от 2023, заедно със съответното платено и безплатно допълнително съдържание“, посочва Виртала.

Обявените от Remedy намерения съвпадат със заложените планове на студиото в последните две години. Те анонсираха работата по Alan Wake 2, като заявиха, че играта вече може да се изиграе от край до край. Това ще е първият сървайвъл хорър на студиото и трябва да се появи по-късно тази година. Заедно с това те работят по преработени версии на първите две игри от света на Max Payne, мултиплейърен проект от света на Control с името Condor, както и по Control 2.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари