SK Hynix започна доставките на HBM2 памети

0
465

Южнокорейският производител на най-разнообразни памети SK Hynix, отговорен за производството на HBM2 паметите за видеокартите от фамилията AMD Fury, възнамеряваше да започне доставките на новите чипове още през третото тримесечие на миналата година. Но поради необяснени причини, чипмейкърът отложи доставките на HBM2 чиповете за неопределен срок.

Ето че в началото на тази седмица SK Hynix официално обяви, че през това тримесечие ще предостави 4 GB чипове HBM2 с производствен индекс H5VR32ESM4H-H1K и пропускателна способност 204 GB/s или 1,6 GB/s на контакт. По всичко личи, че началото на доставките на новите HBM2 чипове е съобразено със скорошното излизане на видеокартите с микроархитектура AMD Vega. Да си припомним, че в една от конфигурациите с графичния процесор Vega 10 се използват 8 GB буферна HBM2 памет, а дебютът на графичните карти с новата архитектура е планиран за през първата половина на тази година. Два стека от тази памет могат да осигурят пропускателна способност от ниво 409,6 GB/s.

Пазарните анализатори отбелязват, че HBM2 памети за видеокартите AMD Vega е в състояние да достави и Samsung, който настрои своите поточни линии за производството на 4 GB HBM2 памети още миналата година. При това паметите на Samsung вече бяха тествани в графичната карта Nvidia Tesla P100 с 16 GB графична HBM2 памет.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари