Изключително радващо е това, което прави Фил Спенсър начело на гейм звеното на Microsoft в последните няколко години. Той демонстрира, че компанията наистина не иска да изостава на полето на видеоигрите и да надгради постигнатото. Така с течение на няколко години бяха придобити няколко студиа, между които Obsidian Entertainment, Ninja Theory, Playground Games (Forza Horizon), Compulsion Games (We Happy Few), привлечен беше сериозен талант и експертиза, беше основано изцяло ново студио – The Initiative, подслонило сериозни имена в индустрията.

Видяхме също и раждането на новата абонаментна услуга Xbox Game Pass, както и друга полезна инициатива като Xbox All Access. Очакванията към следващата конзола на компанията, Xbox Series X, са огромни. Да не забравяме и нещо, което преди години сигурно щеше да се възприеме като ерес – когато Microsoft подаде ръка на големия си конкурент на конзолното поле Sony. Но под ръководството на Спенсър изглежда така сякаш наистина става дума за едно – за геймърите и общността. И да не забравяме xCloud, услугата за облачен стрийминг на игри.

Ето затова, когато Спенсър се появи някъде и говори, то е хубаво потребителите на Windows игрите и Xbox да внимават.

Наскоро – по време на Gamelab Live – Спенсър говори конкретно за развитието на All Access и GamePass и как двете услуги са важни не само за развитието на гейминга на Microsoft, но и за новата конзола на компанията.

„Xbox All Access ще е критично важна, както за старта на Xbox Series X, така и за поколението като цяло. Ние искаме да привлечем към това цялата ни потребителска база и да предложим възможности, където можем“, споделя Спенсър. Реакцията към Xbox All Access, където го тествахме беше страхотна, но тя беше ограничена по отношение на пазарите. Така че, намерението ни е да видите много по-широко пазарно покритие и подкрепа от страна на търговците за Xbox All Access. Той се припокрива с модел, който потребителите използват за много други устройства, които си купуват и докато предлагате услуги към тези устройства, които хората обичат, то ти биваш улеснен в това да поднесеш страхотни продукти на клиентите“. И изглежда така сякаш предлагането на услугите пред продукта в настоящата несигурна световна обстановка е особено удачно.

Xbox All Access е програма, която Microsoft стартира преди две години в Щатите като експеримент, който досега сякаш беше извън вниманието на компанията. Програмата позволява потребител да се сдобие с пакет, включващ Xbox One S или X + Xbox Game Pass и Live Gold без предварително плащане и сключването на двугодишен договор.

„Независимо дали говорим за Game Pass и това да получаваш достъпа до стотици игри за по-ниска цена всеки месец или неща, като Xbox All Access, които ти позволяват да се сдобиеш с новото хардуерно поколение без тази висока цена, която трябва да платиш наведнъж, смятам, че това ще са важни неща с оглед на икономическата ситуация, която виждаме в света“, допълва Спенсър.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари