Премини към съдържанието
  • публикации
    5
  • коментари
    11
  • прегледи
    3550

За този блог

Как изградих своята фотоволтаична система

Публикации в този блог

 

Островна система - за и против?

Искам да попитам за Вашето мнение за автономните системи. Ще поясня за тези, които може би не знаят. Става дума за фотоволтаична система, която произведената енергия се събира в акумулаторна батерия и с помощта на инвертор се преобразува до 230 волта, за да се ползва с нормалните електро уреди и консуматори. Вие имате ли такава? А бихте ли си монтирали скоро? Защо няма да си монтирате?
 

Питане

Предлагам следната схема! Понеже целият свят се върти около интереси и всичко става само и единствено, когато си заслужава, то за мен е интересно да разбера отговорите на няколко въпроса. Първият е, дали виждате смисъл в зелената енергия? Моля не се притеснявайте да изкажете и Вашето мнение. Разбира се като домакин, трябва да Ви дам право Вие да сте първи. Други пък ще кажат - Я кажи ти първи! За мен зелената енергия е едно прекрасно нещо, защото е вариант да пробваме да забавим тоталното унищожение на Планетата, на която и аз живея. Погледнато технически енергията е неизчерпаема, непрекъснато се измислят нови техники, повишава се ефективността, и се разбира от все повече хора. Финансово обаче, не е никак евтино. Ако сте в очакване на бързи доходи, питиета на морето докато централта работи за Вас, не се колебайте да потърсите друг начин да въртите парите си. Трябва да Ви води основно идеята за опазване на света или пък не на монопола на електро дружествата, или пък хоби мания да виждаш как се произвежда един малък ват и колко лесно го харчиш за глупости, за да оцениш загубите, които правиш в дома или на работното място. Вероятно знаете,че най-големият замърсител и генератор на парникови газове е енергетиката. И какво се получава, за да светне една лампа и да седи забравена с часове, или пък да си оставяте компютъра в къщи да работи по 24 часа, или зарудното на телефона в контакта и т.н. Аз оцених тези неща едва след като виждах как се добива един ват, как се съхранява и ка отлита за секунди през някой консуматор. Затова се занимавам с фотоволтаични системи. Сега сте Вие!
 

Запознаство

Здравейте, Може би е редно да се представя накратко. Казвам се Галин Радославов, по професия съм електро инженер и се занимавам с различни неща, част от тях са електрически. Започнах да се занимавам с подобни системи през 2008 г. Първият контролер, който си купих през интернет беше от Гърция, разбира се правен в Китай, и брандиран с търговска марка на трета фирма. Трябваше ми известно време, за да разбира разни взаимни връзки в този бранш. Точно когато дойде, беше събота и заминавах на море и крастата да го разуча, бе подложена на риска да изпусна самолета за почивката. Продадох го на един човек, който се занивама с интернет, който пък от своя страна го ползваше да захранва точка за интернет достъп. И си купих нов, по-голям, този път немски. После почнах да внасям и панели, правех опити с автомобилни батерии, и такива от сот системи. След това реших да стана дилър на една от фирмите на пазара за електроника. Купувах вече контролари и инвертори, първо да ги тествам, после и да ги продавам и инсталирам. След време реших да разширя гамата продукти и потърсих алтернативни производители. Разбира се повечето бяха надути, че пазара в България е малък, не ги интересува. Пробвах разни продукти, разправях се с рекламации, налагаше се да ремонтирам повредени контролери. Докато един ден взех решение да изчистя всякакви продукти, които създават проблеми. Минах през периода, през който с колегите си викахме даскале, нашият професионалн празник бе на 24 май, защото аз учех клиентите, а те отиваха на Илиянци. И после ревяха, по телефона или в офиса. Но бе вече късно. И така до днес. Близо шест години какви ли не опити и поуки. Така че, един ден реших да пробвам и този блог.
 

Начало

Здравейте, Не съм се занимавал досега с блогове, и вероятно в началото ще е малко сухо, но нека опитам и с Ваша помощ вероятно ще стане. Отворен съм за всякакви коментари, даже и да са критични. Ще се радвам да има и дискусии. Успех на всички.
×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.