Премини към съдържанието

Галин Радославов

Потребител
 • Публикации

  9
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

0 Неутрална репутация

Всичко за Галин Радославов

 • Титла
  Новобранец
 1. Днес системата в офиса спря напълно, след като и вчера след обяд беше недостатъчен добива от панелите. Не се вижда тенденция към разкъсване на облачността.
 2. Хехехе Никой не плаша с цените. те ще се вдигнат така или иначе. А иначе ако можете да изтеглите един кабел от Румъния до Вас нямам нищо против да го сторите. Само че се подписват спогодби, правят се подстанции, замерват се параметри на двете системи и една тогава такива решения се взимат.
 3. Искам да попитам за Вашето мнение за автономните системи. Ще поясня за тези, които може би не знаят. Става дума за фотоволтаична система, която произведената енергия се събира в акумулаторна батерия и с помощта на инвертор се преобразува до 230 волта, за да се ползва с нормалните електро уреди и консуматори. Вие имате ли такава? А бихте ли си монтирали скоро? Защо няма да си монтирате?
 4. Така и ще стане скоро, защото цената на ел. енергията не може да бъде задържана толкова ниско още дълго. Но знаете, че ако някой се осмели да я дигне пада от власт и затова чакаме бурето да гръмне. Като скочи един път с 20 % и после постепенно с по 3 % ще почнат все повече хора да слагат и да заменят доставчика със собствена енергия. В същото време се чуват все повече информации за разглобяване на големи паркове и изнасянето им в Румъния, така че нека почакаме още малко и ще си проличи.
 5. Първо да отговоря на пъвия коментар. Знаете ли какво става - оказва се, примерно днес има пуснати електронни пощи на голяма часто т централите да намалят с 40 % добива, заради свръх производство. Как тия инвеститори биха се върнали парите? Преди време преференциалните цени бяха, за да стимулират този род системи, но с всяка изминала година цената пада и вече няма никакъв смисъл от такива системи, защото ако подпишете договор днес за следващите 20 години може да се окаже, че утре Вашият ток от зелен източник ще по-евтин от този, който вие консумирате от другите доставчици и ще бъдете на загуба. Вече все повече системи се водят за собствени нужди именно поради такива опасения. Самото узаконяване е около 3 месеца и не е спънката в цялата процедура. Проблемът с уведомителния режим е друг - ще почне куцо и сакато да слага панели и при един по сериозен вятър ще хвърчат от покривите. Затова искат проект и отговорност то изпълнителите. Друг е въпросът че електро дружествата нямат никакъв интерес да присъединяват нови системи. затова мотаенето е на висота.
 6. Предлагам следната схема! Понеже целият свят се върти около интереси и всичко става само и единствено, когато си заслужава, то за мен е интересно да разбера отговорите на няколко въпроса. Първият е, дали виждате смисъл в зелената енергия? Моля не се притеснявайте да изкажете и Вашето мнение. Разбира се като домакин, трябва да Ви дам право Вие да сте първи. Други пък ще кажат - Я кажи ти първи! За мен зелената енергия е едно прекрасно нещо, защото е вариант да пробваме да забавим тоталното унищожение на Планетата, на която и аз живея. Погледнато технически енергията е неизчерпаема, непрекъснато се измислят нови техники, повишава се ефективността, и се разбира от все повече хора. Финансово обаче, не е никак евтино. Ако сте в очакване на бързи доходи, питиета на морето докато централта работи за Вас, не се колебайте да потърсите друг начин да въртите парите си. Трябва да Ви води основно идеята за опазване на света или пък не на монопола на електро дружествата, или пък хоби мания да виждаш как се произвежда един малък ват и колко лесно го харчиш за глупости, за да оцениш загубите, които правиш в дома или на работното място. Вероятно знаете,че най-големият замърсител и генератор на парникови газове е енергетиката. И какво се получава, за да светне една лампа и да седи забравена с часове, или пък да си оставяте компютъра в къщи да работи по 24 часа, или зарудното на телефона в контакта и т.н. Аз оцених тези неща едва след като виждах как се добива един ват, как се съхранява и ка отлита за секунди през някой консуматор. Затова се занимавам с фотоволтаични системи. Сега сте Вие!
 7. Здравейте, Може би е редно да се представя накратко. Казвам се Галин Радославов, по професия съм електро инженер и се занимавам с различни неща, част от тях са електрически. Започнах да се занимавам с подобни системи през 2008 г. Първият контролер, който си купих през интернет беше от Гърция, разбира се правен в Китай, и брандиран с търговска марка на трета фирма. Трябваше ми известно време, за да разбира разни взаимни връзки в този бранш. Точно когато дойде, беше събота и заминавах на море и крастата да го разуча, бе подложена на риска да изпусна самолета за почивката. Продадох го на един човек, който се занивама с интернет, който пък от своя страна го ползваше да захранва точка за интернет достъп. И си купих нов, по-голям, този път немски. После почнах да внасям и панели, правех опити с автомобилни батерии, и такива от сот системи. След това реших да стана дилър на една от фирмите на пазара за електроника. Купувах вече контролари и инвертори, първо да ги тествам, после и да ги продавам и инсталирам. След време реших да разширя гамата продукти и потърсих алтернативни производители. Разбира се повечето бяха надути, че пазара в България е малък, не ги интересува. Пробвах разни продукти, разправях се с рекламации, налагаше се да ремонтирам повредени контролери. Докато един ден взех решение да изчистя всякакви продукти, които създават проблеми. Минах през периода, през който с колегите си викахме даскале, нашият професионалн празник бе на 24 май, защото аз учех клиентите, а те отиваха на Илиянци. И после ревяха, по телефона или в офиса. Но бе вече късно. И така до днес. Близо шест години какви ли не опити и поуки. Така че, един ден реших да пробвам и този блог.
 8. Здравейте, Не съм се занимавал досега с блогове, и вероятно в началото ще е малко сухо, но нека опитам и с Ваша помощ вероятно ще стане. Отворен съм за всякакви коментари, даже и да са критични. Ще се радвам да има и дискусии. Успех на всички.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...