• публикации
    264
  • коментари
    1805
  • прегледи
    219635

Ние, коректив на останалите !

В съботното утро, за работещи и почиващи, темата за размисъл днес е "Ние, коректив на останалите" Колко пъти онзи ден, вчера, вече и днес казахте на някого, че той не е прав ? Колко пъти укорихте някого, поправихте го или се опитахте да му разясните, как точно стоят нещата / защото вие знаете / ? Оказва се, че в днешно време е най-лесно да си коректив на останалите и да подреждаш нещата по своя собствен начин. Естествено, че от своя гледна точка ти се прав - но, въпросът е, колко гледни точки още, има срещу теб...Този въпрос никога, никой не си го задава. Най-лесно е да кажеш на някого, че не е прав, защото ти си - седейки в собствената си камбанария, мерейки със собствения си аршин и носейки собствените си обувки. Защо пък веднъж поне не се опитаме да обуем чужди обувки и да минем по чуждия път, за да видим, колко е лесно ?! В днешно време спокойно можем да обясняваме на някого, какъв е той и какъв не е. Колко е прав и колко не е. Колко е умен и колко не е. Колко е грамотен или кадърен и колко не е. Но много рядко ще му кажем "Дай да обуя твоите обувки !" и да вървим заедно напред.

Редно е да се научим, че каквото посеем, това ще пожънем !!!

Не можем да обидим някого и да очакваме как той ще ни се усмихва отсреща. Не можем да нараняваме някого и да очакваме, че той ще стои кротко срещу нас. Не можем да унижаваме някого и да смятаме, че той само ще мига на парцали. Не можем да бъдем коректив на някого и да очакваме, че той ще мълчи като риба. Редно е да се научим вече, че според това как почукаме, така и ще ни отговорят !

1609795_776805945676541_7117201264992736804_n.jpg


3 души харесват това


4 Коментараабсолютно си права ..

умря циганката ама да кажа за себе си - първо се поставям в лицето на отсрещният и след това в моето .. скъпа Веси стигнала съм до извода ,че няма шанс и затова си стоя в собствената си черупка .. вятърни мелници мноооого и Дон Кихотовци също ,само дето Дулсинеите вече не са Дулсинеи- а нещо друго 

не ме разбирай хогрешно ,че съм луда - луда съм 

с обич kim 

1 човек харесва това

Сподели този коментар


Линк към коментара

Кимче, нали знаеш, че Дон Кихот прегърнал здраво чашата, във кръчмата спореше със неверници, които го закачаха от масите, че днес дори в музея, няма мелници...

И не се затваряй в тази черупка, защото на вън има и слънце и птици и живото е твърде хубав, за да го пуснем, просто така да минава покрай нас....освен всичко останало !

1 човек харесва това

Сподели този коментар


Линк към коментара

значи стигаме до извода ,че все пак се намират и истински Дулсинеи 

:*

1 човек харесва това

Сподели този коментар


Линк към коментара

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!


Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.


Вход