Премини към съдържанието

Aliya

898 прегледа

Въпросът обаче остава: защо са се били за нас толкова много народи!?...

- едните, особено съседите ни, обилно подплатени с лихварските пари на Задкулисието, много са искали Българите да ги няма, а свещената им земя да е завладяна, историята им скрита, благородните им убити;

- другите, по-далечните на север, но кръвно и духовно свързани с нас Руси са тичали да ни освобождават, защото са си давали сметка, че никой няма право да си присвоява Пъпа на Света.
 

Ето защо не бива да търсим историческата истина за нас в писанията на нашите съседи, които в повечето случаи са обслужвали геополитически интереси.

Необходимо е обаче да потърсим истината най-напред в нас самите, в българското, което всички носим. Защото най-неунищожимият артефакт не са надписите и трудовете на чуждите историографи, нито паметниците, колоните, чуждото признание; най-обединяващото звено на всички досега съществували български племена: скити, пеласги, мизи, даки и др. е българският език, който всички те са говорили, а ние говорим и до днес.
А когато този най-древен език се обединява и от най-древната духовност човешка, тази на древните българи, почитали Бога Слънце, наричали го Ален, Румен, Сурва; на Бога СебАзи на Вътрешната същност на всичко; на Богинята Ра ПраМайката на цялото съществувание, то тогава няма как да не стигнем до основната нишка в тъканта на българите от най-дълбока древност до днес.

 

Българите вярват на своите ясновидци и пророци вече хилядолетия наред. И при тях се лекуват, търсят утеха и надежда. Защото българите са първите Магове на тази земя - Хората на Богинята Майка Ма и на земята Ге. Българите са духовен народ и тяхна е първата човешка духовност, от която са възникнали всички останали религии. Но не вярват българите на своите политици, и с право! Защото политиците са най-бездуховните и безродни същества, приели да слугуват на Мамона, не на Бога.

Доказателства за българския език и българската духовност от най-дълбока древност до днес съществуват и в нашите сказания, народни песни, легенди, приказки, традиции и обичаи. И не само у нас са запазени свидетелства за нашата българска древност, а и във вярванията, обичаите, песните, бита на всички народи по цялата земя.
Ако искаме да знаем кои сме ние българите, трябва първо да се вгледаме в своите традиции, а след това лесно ще ги открием по целия свят. В българския език и българската древна духовност е закодирано развитието на човечеството от дълбока древност до днес. Ето защо истината за българите е толкова световно опасна за световните претенденти за глобална власт. А тяхната алчност е на път да унищожи света в поредната световна война.
Ванга го предрича в предупреждение за надвиснала опасност. Алчността наистина ще унищожи света! - права е Ванга. По-скоро, алчността вече е унищожила света! 
Господарите на парите държат цялото човечество в шепата си. Заради алчността на човеците.
И сега е време този свят да се възроди от пепелта на своето самоунищожение и да си спомнят хората кои са били, от къде са тръгнали и да се върнат към своите корени. Това са Древните българи, Божиите хора, просветлените мъдреци.

Не случайно Ванга казва: Ще се върне най-старото учение на света!
 

И това е Древнобългарската духовност на Орфей, Бог Себази на душата и Бог Бал на Слънцето.
 

Древните българи са знаели силата на човешката душа и са й се покланяли.
Мнозина пророци и Божии синове идваха на тази земя да ни спомнят същото:

- Божието царство вътре във Вас е!, ни каза Исус.
- Ти си светлина сам на себе си!, ни каза Буда.

 

Ние обаче не ги чухме, улисани в гоненето на хартийки и шаренийки във външния свят на умствените си заблуди и илюзии. Останахме дървета отсечени от корен, без памет за произхода си и съответно без любов в сърцата си.
Забравихме древните си празници, забравихме обичаите и традициите си, танците си, песните си, мъдростта на старите си хора.

Прегърнахме демократската пошла политика на политиканстващите финансисти с огромните монополи зад гърба си.

Прегърнахме военизирани организации и техните геноцидни политики на отравяне на въздуха ни, на игра с климата ни и земята ни, насочени срещу живота на децата ни.

Позволихме им да ограбят социалните ни придобивки, да посегнат на най-слабите и беззащитните ни: децата ни, старците ни, жените ни.
Прегърнахме поробителите си и ги поканихме да ни поробят отново.
Оплюхме освободителите си и им забихме нож в гърба.

 

Днес вече не сме, спряхме да бъдем, предадохме се, защото се забравихме, отрекохме се от себе си, от душите си. Затова станахме слуги по чужди земи, на чужди монополи, на чужди политици.
 

А светът чака ние да се събудим... и да му кажем, че от нас е тръгнал Адам с Ева до него, на нас първи Бог е дарил човешкият живот, в нашите планини са оттекнали първите човешки стъпки. Тук Бог е прогледнал през човешки очи.

http://aliya.blog.bg/.../bylgarskiiat-ezik-ezikyt-na...
http://aliya.blog.bg/.../10/29/da-se-rodish-bylgarin.1308906

- Алия Ошо

  • Ха-ха 1

0 Коментара


Препоръчани коментари

Все още няма коментари.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Добави коментар...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...