Премини към съдържанието

Aliya

298 прегледа

Празнувай, народе мой мили изстрадал,
празнувай някогашното си Освобождение,
някога, не сега - сега отново не си свободен!
 
Яхнаха те хилядолетните ти душмани - те ти пращаха османлиите да те колят, сега ти ги пращат пак същите, но бежанци ги наричат!
И еничари поставиха като политици, че да те колят дори още повече.
 
Кротък си ти, народе мой, благ си, наивен си като дете,
на всичко вярваш, зло никому не мислиш, на чуждото никога не посегна,
завоевателни войни никога не поведе!
 
Защото ти си Божият народ.
 
Ти даде кръв и плът на останалите народи, те всички по тази земя са тоите деца.
 
Но онези твои синове от Острова на парите, пирати станаха, грабят и плячкосват своите братя и сестри от векове, и кървав геноцид им устройват.
 
Пиратите и на теб посягат, народе мой, на своите родители посягат. От столетия се опитват да те затрият от лицето на земята, и все руснаците те спасяват, най-близките ти по кръв.
 
"Срещу кого воюваме в руско-турската /за нас освободтелна/ война?
Срещу турците? Да, но не само. Както в състава на руската армия има българско опълчение, така и в турската има хиляди западноевропейски доброволци и наемници. За тях обстойно разказва военнията кореспондент Василий Немирович-Данченко, който в книгата си „Година на война“ описва случаите, при които в руски ръце попадат английски доброволци, биещи се на страната на турците. Но западноевропейците далеч не са само редови войници. Главнокомандващият на цялата турска армия Мехмед Али паша всъщност е германец и се казва Карл Дитрих. Вейсел паша, който командва турската армия в битката при Шипка-Шейново, всъщност е австриец, като името му е фон Вексел. Армията на Сюлейман паша, която извършва кланетата в Стара Загора, е превозена с английски кораби от Албания в Тракия. Самата английска флота впоследствие влиза в пристанището на Цариград, за да предотврати падането на турската столица в руски ръце в края на войната. След сключването на Санстефанския мирен договор в Родопите започва мюсюлмански метеж и нови кланета срещу българите, пряко организирани от Хидает паша, който всъщност е англичанина Станислас Сенклер. Капитан Петко войвода унищожава армията на Сенклер, а като благодарност за това предатели го убиват след освобождението.
Хайде сега да ви попитам – ако всички тези изверги не бяха англичани, немци и австрийци, а руснаци, дали нямаше всекидневно да лягаме и ставаме с техните престъпления, извършени над нашия народ? Сега виждате ли каква огромна война се води срещу нас българите и нашата история? На практика нашата свобода е извоювана във война, която водим не само срещу турците, но и срещу англичани и германци. Същите тези само броени месеци след подписването на Санстефанския договор разпокъсват България на пет части, като днес техните съвременни слуги дори и това опитват да припишат на Русия. Както се казва, крадеца вика дръжте крадеца. Днес България не е независима държава и е поробена от същите тези, които ни държаха в робство до 1878 г. Само и единствено от нас зависи дали ще успеем да се освободим повторно от истинските ни поробители." - Николай Марков
 
Днес пиратите отново превзеха земята ти и се опитват духа ти да сломят чрез мракобесие, историята ти да затрият и подменят, децата ти да откраднат, от глад да те уморят.
 
Руснаците ли пак чакаш, народе мой?! За поредното ли Освобождение се надяваш?!
 
Моли се, народе, да не те принесат като жертвено агне пиратите, съдбата на Украйна да ти наложат....

0 Коментара


Препоръчани коментари

Все още няма коментари.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Добави коментар...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...