Премини към съдържанието
  • публикации
    264
  • коментари
    1806
  • прегледи
    220249

Есен...

shefkata

946 прегледа

В съботното прохладно утро, автобусът бързаше по магистралата. Имаше трафик и поток от автомобили напускащи столицата.

Особено красиво беше небето днес. Беше разделено на две половини. Едната, беше млечно-синя и съвъриено ясна, а другата бе покрита със сиво-бели пухкави обраци. Октомврийското утро беше някак двулично. Слънцето се беше скрило зад облачна фасада, но успяваше да озари върховете на прошарените планини отсреща.

Ако бях художник картината, която щях да ви нарисувам в момента, щеше да е в невероятно наситени и преливащи се жилто, зелено, кафяво цветове. И това странно небе. Бих ви пресъздала образа на една златна октомврийска есен.

Автобусът все така бързаше напред. Отивах си в къщи. Друг е въпроса, че контраста на това двулико утро, се беше пренесъл в душата ми. Изпитвах онова особено вълнение, което усеща всеки завръщайки се в родния си дом, а същевременно ме гнетеше ужасното чувство, че не си отивам у дома. Слънцето пък, като че ли беше сърцето ми. Ту успяваше да си пробие път мужду гъстите облаци и да се покаже, ту изчезваше зад гъстата сива завеса. Отивам си в къще ! Но къде отивам всъщност ? В онзи дом, който ми беше станал толкова чужд през последните години...Домът, който напуснах с толкова много сълзи и когато прекрачих прага му навън, нещо в мен се счупи...Домът на моите детски, приказни спомени, изпълнени със смях и веселие - толкова далечен и студен сега...

В далечината съзрях родния си град, който се къпеше в слънчеви лъчи и беше толкова тих и спокоен. Това е, което ме връща винаги там. Душата ми копнее за спокойствието на това малко късче от природата, сгушено в прегръдките на планината. Усмихнах се на себе си ! Другото, може би ще се оправи с времето...кой знае...Нали казват, че слънцето е най-хубаво на пролет ! А сега беше средата на октомври- Отивах си в къщи...

u1192052554studenaf2ai1.jpg8 Коментара


Препоръчани коментари

Ха ха ха ха, егати разказа честна дума... :lol6:

Сега да обобщим - пейка в двора има. Реката е малко далечко, но в града има. А в задния ми двор - има не крави, а ресторант с каминка :ass:

Въпросът обаче е в това, че набединият от мен за тъжен разказ, се превърна в много готино забавление :)

Сподели този коментар


Линк към коментара

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Този сайт използва бисквитки (cookies), за най-доброто потребителско изживяване. С използването му, вие приемате нашите Условия за ползване.