Премини към съдържанието

Book Reviews

 • публикации
  286
 • коментари
  1585
 • прегледи
  1639058

Джудит Макнот


ganinka

9868 прегледа

blogentry-213040-1235552293_thumb.jpgcooltext445063169.png cooltext445063256.png

Judith McNaught - Романите на Джудит Макнот неизменно са бестселъри на "Ню Йорк Таймс". Преди да стане преуспяваща писателка, любимката на читателите по целия свят е работила в киното и е първата жена продуцент в радиостанция на Си Би Ес. Тя живее в Хюстън, Тексас.

=SERIES=

Westmoreland

1. A Kingdom of Dreams (1989) Кралството на мечтите

Похитена от католическото училище, своеволната касавица Дженифър Мерик не се поддава на чара на Ройс Уестморланд, херцог на Клеймор, известен с прякора Вълка. Самото споменаване на името му вдъхва ужас на враговете му. Ала гордата Дженифър оказва упорита съпротива срещу пламенния английски лорд, красивия дявол, чиято заложница е... до нощта, в която той я взима в прегръдките си и пробужда в нея неустоимо желание.

2. Whitney, My Love (1984) Уитни, моя любов

Уитни Стоун е непокорна девойка, която предпочита ездата пред заниманията, подходящи за момичетата с нейното обществено положение. Разгневен от поведението й, баща й я изпраща при роднини в Париж. Само за една година красотата й разцъфтява, тя се превръща в сексапилна и зашеметяващо красива и изискана млада дама. Мъжете от висшето общество я наричат "пленително красива и омайващо чаровна", кълнат й се във вечна вярност. Ала тя копнее за друго завоевание - за сърцето на Пол Севарин, в когото е влюбена от малка, и с нетърпение очаква завръщането си в Англия. Но там я очаква горчиво разочарование - баща й е разорен и урежда брака й с херцог Клейтън Клеймор. Уитни е разгневена от "сделката" и не може да се примири да бъде продадена като робиня. Тя дори не подозира, че херцогът е тайнственият мъж, с когото се е запознала на един маскен бал в Париж, и към когото е изпитала странно привличане. Започва да крои планове за бягство с Пол, но е потресена, когато разбира, че нейният кумир се интересува само от зестрата й. Неочаквано Уитни открива, че изпитва непреодолима страст към човека, когото смята за натрапник в живота си... ала все още мечтае за съвършената любов.

3. Until You (1986) Преди да те срещна

На Шеридан, която е преподавателка в училище за благородни девойки, е възложено да придружи до Англия богата наследница, за да я запознае с годеника й. Но по време на пътуването с параход лекомислената й довереница тайно слиза на едно пристанище с член на екипажа, в когото се е влюбила. Шеридан се пита как ще съобщи новината на бъдещия й съпруг. По стечение на обстоятелствата годеникът загива, а виновникът за смъртта му, граф Стивън Уестморланд отива да посрещне бъдещата младоженка и да й съобщи за нещастния случай. Тъкмо когато Шеридан се опитва да му обясни коя е всъщност, претърпява злополука и получава амнезия. Не си спомня нищо от миналото, единственото, което знае, е, че се влюбва в зашеметяващо красивия граф Уестморланд.

4. Miracles (1995) Вълшебства

Желаейки да избегне оковите на принудителен брак с благородник, Джулиана Скефингтън се озовава впримчена точно в такъв. И то не за кой да е, а за най-желания ерген в Лондон - известния женкар Никола Дьовил. За него тя е една интригантка, която е успяла да го надхитри и впримчи в нежелан брак. Принудени от обстоятелствата, те се женят, за да открият в брака магията на любовта.

5. Can't Take My Eyes Off of You (2013)

Sequels

1. Once and Always (1987) Сега и завинаги

Внезапно осиротялата Виктория Сийтън, която живее в Америка, с трепет се пита какво я очаква в Англия...Когато за пръв път застава срещу далечния си братовчед лорд Джейсън Фийлдинг, ползващ се с лоша слава, тя е поразена от неговата арогантност, същевременно е завладяна от красотата и маниерите му. Чувството, пламнало помежду им, е като изпепеляващ огън. Ала едва след като вече е съпруга на Джейсън, Виктория открива предателството, помрачаващо любовта, за която е мислила, че ще тържествува сега и завинаги.

2. Something Wonderful (1988) Нещо прекрасно

Бурният брак на Александра Лорънс, невинно провинциално момиче, и херцог Джордан Таунсенд е изправен пред най-голямото изпитание. Попадайки сред омайващия свят на висшето лондонско общество, волната Александра се оказва впримчена в капан от ревност и отмъщение, гордост и неутолима страст. Скоро обаче разбира, че зад маската на съпруга й - наглед бездушен и арогантен, се крие нежен и чувствителен мъж. Не след дълго тя е принудена да се бори за живота му... и за неповторимата им връзка.

3. Almost Heaven (1990) Ад и рай

Любовта и съдбата са довели до катастрофа в живота на красивата Елизабет Камерън. Сгодена е за симпатичен младеж, но по вина на няколко псевдоприятелки тя става жертва на грандиозен скандал и репутацията й е опетнена. Брат й изчезва и Елизабет е принудена да разпродава ценно имущество, за да спаси семейното имение. Бедността и самотата я преследват. Чичо й изпраща писма на няколко нейни бивши кандидати с въпроса дали държат на предложението си за брак с нея. Отговарят му само трима и той я принуждава да избере помежду им. Единият е Иън Торнтън - чаровен и дързък негодяй, презрян от висшето общество, защото е спечелил състоянието си на комар. Елизабет таи нежни чувства към него, ала ще мине много време, докато любовта сломи гордостта и на двамата. Защото за него тя е повърхностна кокетка, а Елизабет го смята за комарджия, който се интересува само от предполагаемото й богатство. Двамата ще минат през безброй перипетии, докато извоюват своето щастие.

Second Opportunities

1. Paradise (1991) Рай

Мередит Банкрофт - богата наследница на верига от магазини, и Матю Фаръл - финансов магнат, осъществил американската мечта, са преследвани от горчиво-сладките спомени за мимолетното си щастие. Когато след години двамата случайно се срещат, откриват, че раздялата им е причинена от интригите на тираничния баща на Мередит и че любовта им все още е жива.

2. Perfect (1993) Съвършенство

Детството на Джули е щастливо, обсипано е с обич и ласки от осиновителите си. Когато пораства, Джулия е твърдо решена да се отплати за любовта, която е получила, и да запази мечтания свят, който сама е съградила. Ала съдбата й поднася изненада, когато среща Зак Бенедикт, прочут филмов режисьор, чиято блестяща кариера внезапно е прекъсната, когато го обвиняват в убийството на съпругата му. Той успява да избяга от затвора в Тексас, отвлича Джули и я взема за заложница. Тя го ненавижда и все пак сърцето й подсказва,че е невинен. Той е разочарован от жените и все пак не може да преодолее неочакваната си страст към нея. Предстои им дълъг път, докато започнат да изпитват взаимно доверие и открият съвършената любов.

3. Night Whispers (1998) Нощни шепоти

Слоан е полицейска служителка в малко градче във Флорида. От малка е разделена с богатия си баща и със сестра си, с които няма никакъв контакт. Най-неочаквано баща й я кани да му гостува в Палм Бийч. Агент на ФБР я убеждава да приеме поканата, като и съобщава, че той е обвинен във финансови измами и в убийство. Животът й още повече се обърква, след като тя се влюбва в изключително-привлекателния Ноа Мейтланд, които е сред заподозрените в убийството. Слоан трябва да преодолее предубеждениято си към любимия мъж и да открие какво означават ужасяващите образи, които я преследват в съня й.

Every Breath You Take (2005) Всеки мой дъх

Той бе гладиатор без щит и меч, въоръжен само с тайните си и с крехките си надежди. Беше направил първата стъпка и вече вървеше към съдбата си - беззащитен, но без капка страх. Огромната семейна къща на Уайът се издига на върха на висок хълм, като корона със заострени върхове, образувани от каменните готически сводове, и украсена със скъпоценни камъни от многоцветни стъкла. Подобен разкош означава успех и, разбира се, щастие. Ала всички пари на света не могат да върнат Уилям, внук на финансовия магнат и филантроп Сесил Уайът. Семейството, полицията и медиите напразно издирват изчезналия. В хода на разследването се случва нещо неочаквано - подозренията падат върху Мичъл Уайът - харизматичен красавец, мултимилионер и брат на Уилям. Кейт Донован, собственица на ресторант в Чикаго, не подозира, че след случайната романтична авантюра на неземно красив тропически остров, ще бъде въвлечена в дело за убийство на човек от висшето общество. Всеки ход в заплетената игра води към неочаквани последствия. Кейт, заобиколена от хора, обременени от вина и замесени в измами, е принудена да се довери на човек, който може би е най-опасният й враг.

Foster Family

1.Double exposure (1995) Двойна радост

Кори Фостър, изявен фотограф и доведена сестра на известната Даяна Фостър - кралицата на прочутата империя "Прекрасен живот", е влюбена в елегантния Спенсър Адисън още от младо момиче. Но той разбива сърцето й. Сега, години по късно, когато вече е пораснала млада дама, я канят да заснеме сватбата на неговата племенница, която ще се състои в имението му в Нюпорт, Роуд Айлънд. Кори се съгласява, защото си мисли, че е превъзмогнала увлечението си, но всъщност той дали го е превъзмогнал?

2.Remember When (1996) Спомни си кога

Даяна Фостър, издателка на списанието "Прекрасен живот" е изоставена от годеника си. Въпреки, че няма желание да води светски живот, тя решава да присъства на Бала на Бялата орхидея, за да опровергае злобните слухове по нейн адрес. Ала Даяна не подозира, че тази нощ ще се окаже съдбовна за нея. Коул Харисън, най-желаният мъж в Далас, получава ултиматум от властния си чичо - да се ожени или да загуби дял от семейния бизнес. Той се примирява с неизбежното, но решава, че бъдещата му съпруга трябва да бъде богата, поразително красива и жена с характер. Накратко - Даяна Фостър.

=NOVELS=

Tender Triumph (1983) Нежна победа

Зашеметяващата красавица Кати се опитва да излекува раните си от миналото, като се посвещава на кариерата си, а многобройните си обожатели държи на разстояние. Но животът й е празен, докато се запознава с гордия и загадъчен Ромон, който я дарява с неподозирана любов. Той е всичко, за което egна жена мечтае: интелигентен, чувствителен и привлекателен. Мисълта, че ще бъде негова съпруга и майка на децата му я изпълва с щастие. И все пак тя се страхува да отдаде сърцето си на този тайнствен мъж с несигурно бъдеще, който не принадлежи към нейния свят.

Double Standards (1984) Гордост

Ник Синклер, красивият президент на „Глобал Индъстрис", разрешава деловите проблеми по същия начин, по който се справя с жените - с чар, смелост и безскрупулност. Когато приема на работа Лорън Данър, предполага, че гордата красавица ще бъде поредното му лесно завоевание. Но скоро чувството за хумор и високият дух на младата жена го завладяват и против волята си той се влюбва в нея. Ала Лорън живее в лъжа, а играта, в която е принудена да участва, става все по-опасна. Тя упорито отказва да приеме, че е обикнала Ник. Тайната й може да разруши доверието му и да сложи край на мечтите й да заживее с най-прекрасния човек, когото познава.

Someone to Watch Over Me (1999) Някой бди над теб

Лий Кендал е звезда на Бродуей. Съдбата й е дала всичко, за което може да мечтае една жена - красота, успешна кариера, съпруг от стара аристократична фамилия. Нелепа злополука преобръща живота й. В нощта след поредното представление Лий потегля с колата си на среща със съпруга си, но попада в снежна буря и катастрофира. Когато идва в съзнание, разбира, че е тежко ранена и се намира в болница. Първият й въпрос е къде е мъжът й. Успокояват я, че скоро ще дойде, но вместо него се появяват двама детективи и започват да я разпитват. Скоро ужасната истина излиза наяве - той е бил убит в планинската хижа, а тя е главната заподозряна. Самотна и безпомощна, Лий усеща, че се движи по тънък лед. Постепенно разбира, че човекът, за когото е омъжена, е обгърнат с мрачни тайни.

=OMNIBUS=

A Holiday of Love (1994) Miracles (with Jill Barnett, Jude Deveraux, Arnette Lamb)

A Gift of Love (1996)(with Kimberly Cates, Jude Deveraux, Andrea Kane and Judith O'Brien)

В този сборник Джудит Макнот участва с новелата Double exposure - Двойна радост (свързана със романа "Спомни си кога"):

Simple Gifts (1998) Вълшебства (with Jude Deveraux)

Това е сборник, обединил новелите "Miracles" и "Double exposure" на Джудит Макнот и "Just courios" и "Change of heart" на Джуд Деверо, издадени първоначално в по-горните два сборника. Вълшебства - Джудит Макнот: Желаейки да избегне оковите на принудителен брак с благородник, Джулиана Скефингтън се озовава впримчена точно в такъв. И то не за кой да е, а за най-желания ерген в Лондон - известния женкар Никола Дьовил. За него тя е една интригантка, която е успяла да го надхитри и впримчи в нежелан брак. Принудени от обстоятелствата, те се женят, за да открият в брака магията на любовта.

10 Коментара


Препоръчани коментари


"Спомни си кога"

Даяна Фостър,издателка на списанието "Прекрасен живот"е изоставена от годеника си.Въпреки,че няма желание да води светски живот,тя решава да присъства на Бала на Бялата орхидея,за да опровергае злобните слухове по нейн адрес.Ала Даяна не подозира,че тази нощ ще се окаже съдбовна за нея.

Коул Харисън,най-желаният мъж в Далас,получава ултиматум от властния си чичо - да се ожени или да загуби дял от семейния бизнес.Той се примирява с неизбежното,но решава,че бъдещата му съпруга трябва да бъде богата,поразително красива и жена с характер.Накратко - Даяна Фостър.

Линк към коментара

"Съвършенство"

Детството на Джули е щастливо,обсипано е с обич и ласки от осиновителите си.Когато порасва,Джулия е твърдо решена да се отплати за любовта,която е получила, и да запази мечтания свят,който сама е съградила.

Ала съдбата й поднася изненада,когато среща Зак Бенедикт,прочут филмов режисьор,чиято блестяща кариера внезапно е прекъсната,когато го обвиняват в убийството на съпругата му.Той успява да избяга от затвора в Тексас,отвлича Джули и я взема за заложница.Тя го ненавижда и все пак сърцето й подсказва,че е невинен.Той е разочарован от жените и все пак не може да преодолее неочакваната си страст към нея.

Предстои им дълъг път,докато започнат да изпитват взаимно доверие и открият съвършената любов.

Линк към коментара

"Нощни шепоти"

Слоан е полицейска служителка в малко градче във Флорида.От малка е разделена от богатия си баща и със сестра си,с които няма никакъв контакт.Най-неочаквано баща й я кани да му гостува в Палм Бийч.Агент на ФБР я убеждава да приеме поканата, като й съобщава,че баща й е обвинен във финансови измами и в убийство.

Живжотът й още повече се обърква,след като тя се влюбва в изключително привлекателния Ноа Мейтланд,който е сред заподозрените в убийството.Слоан трябва да преодолее предубежденията си към любимия мъж и да открие какво означават ужасяващшите образи които, я преследват в съня й.

Линк към коментара

Поредица за сестрите Фостър:

1.Двойна радост

2.Спомни си кога


Линк към коментара

Един от персонажите в "Някой бди над теб" е сестрата на Ноа Мейтланд (главния герой) от "Нощни шепоти", не знам дали това стига за да са поредица, но....

Линк към коментара

Ами честно да ти кажа, не знам. Обикновено в някой чуждестранен сайт (независимо дали на авторката или сайт, в който са представени книгите й) се споменава, че книгите са поредица и тогава ги добавям като такива. Иначе има книги, които са свързани покрай един или друг персонаж, но не са в поредица. А и зависи до каква степен въпросния персонаж се споменава в двете книги и т.н. Затова се двоумя понякога как да постъпя. За тези двете ще се поровя в нета да видя какво пише и ако намеря някъде споменаване, че са в поредица, ще ги пиша като такава. Благодаря ти за инфото. :wors:

Линк към коментара

5. Can't Take My Eyes Off of You (2011)

Here it is -- the latest and greatest on Judith McNaught's upcoming book!

* Starring a brand new Westmoreland hero!

* And Holly Braxton, the veterinarian from Every Breath You Take.

* Featuring characters we've met in the past....

* Maid of Honor at her sister's wedding, Chicago veterinarian Holly Braxton must face best man Clay Westmoreland, NFL star quarterback, 10 years after the disastrous youthful encounter with him that forever changed Holly's life.

Източник http://www.mcnaughtized.com/next.html

Линк към коментара
Гост
Добави коментар...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване