emmi - блог

  • публикации
    128
  • коментари
    1842
  • прегледи
    152254

Кулинарни уроци. Чаптър едикойси. Кифлички с мармалад или безумства в понеделник-вечер.

emmi

1430 прегледа

Имаше лопушена супичка. Имаше и една тава имамбаялдъ. Предния ден почти целия живях в любимата си кухня за да ги сготвя, че да има какво да ядат динозаврите като се приберат от училище.

Защо реших да направя милинки е загадка на женския мозък /или липсата на такъв/, която учените по всяка вероятност няма и да разгадаят. А защо реших освен тестото за милинки да забъркам и едно за кифлички с мармалад си е ... И аз не знам какво е. Може би има нещо свързано с кофичката ябълков мармалад, който мярнах в хладилника докато вадех пипера за имамбаялдъта. По неизвестни причини се мъдреше в чекмеджето със зеленчуците. А може би това е то, любовта към любимите деца. Нищо че са се превърнали вече в динозаври. Но това са само предположения.

Измъкнах аз три яйца, чаша водна захар, две водни чаши прясно мляко, половин кубче мая я сложих да втасва, ванилиййка и .. то, друго няма.

DSC00060.JPG

Жълтъка на едното яйце го отделих за намазване на кифличките после. Джуснах останалите яйца, захарта и ванилията и разбих до достигане на хомогенност.

DSC00061.JPG

Добавих брашно и млякото, втасалата мая....

DSC00062.JPG

Забърках тестото

DSC00063.JPG

Омесих го и го върнах обратно в тавичката да си втасва докато навъртя милинките. Хубаво е да се намаже с олио отгоре за да не се получи коричка.

DSC00064.JPG

Пак да кажа. Броим тестото за втасало когато си увеличи два пъти обема. Та. Моето тесто като си увеличи обема два пъти го премесих леко и го разделих на две части. И двете разточих на не много тънък лист и го нарязах по този начин:

DSC00066.JPG

В широката част инсталирах по малко /или много/ от мармалада.

DSC00067.JPG

След което завих кифличките и ги подредих в тавичката. Тавичката първо се маже с олио иначе ще ви трябва шпатула за да ги отлепите от там. Като се понадигнаха ги намазах със жълтъка и право във фурната. Градуси - около 180

DSC00068.JPG

И след половин час цялата къща миришеше на вкусни топлички кифлички

DSC00071.JPG

А вечеряхме милинки. Аз ги ядох с имамбаялдъ.

DSC00069.JPG

п.п. снимките са направени с любезното съдействие на малкия динозавър защото аз си бях забравила /старост-не радост/ фотоапарата в офиса.




17 Коментара


Пиша аз в тефтера...пиша.Колко малко е нужно да е щастлива цялата къща...:-)))))))))

една чалдисана родителка е напълно достатъчна. Но днес съм ги зарязала да се спасяват поединично и мъдря една екпертиза, че .......

Сподели този коментар


Линк към коментара

леле - трябваше да ме вземеш .... от работа :ph34r: та да видиш тогава как се ядат кифлички :blink:

Девочка, Карлсон ты знаеш ?

Сподели този коментар


Линк към коментара

леле - трябваше да ме вземеш .... от работа :ph34r: та да видиш тогава как се ядат кифлички :blink:

Девочка, карлсон ты знаеш ?

Кой Карлсон? Дето живет на крыше ли? :baby:

аз все на хубави места вземам - до сега нямам нито едно оплакване :ph34r:


Сподели този коментар


Линк към коментара

По-дъртите естествено, че ще се сетят за Карлсон. По-младите един Господ знае за какво ще се сетят:)

Еми, като те гледам каква си ми майсторка, да знаеш точно ти ми трябваш.

От събота започвам да работя самостоятелно(най-сетне) в едно кокетно заведение и съм решила, че трябва да изкушавам клиентите с домашни дребни сладки.

Цял ден днес вадя едни рецепти за мъфини, ама като се знам каква съм накрая ще взема да си ги купувам готови :sad:

Та искаш ли да дойдеш да живееш при мен в София и да майсториш сладкиши на воля?

Третият етаж е свободен :)

Сподели този коментар


Линк към коментара

По-дъртите естествено, че ще се сетят за Карлсон. По-младите един Господ знае за какво ще се сетят:)

Еми, като те гледам каква си ми майсторка, да знаеш точно ти ми трябваш.

От събота започвам да работя самостоятелно(най-сетне) в едно кокетно заведение и съм решила, че трябва да изкушавам клиентите с домашни дребни сладки.

Цял ден днес вадя едни рецепти за мъфини, ама като се знам каква съм накрая ще взема да си ги купувам готови :sad:

Та искаш ли да дойдеш да живееш при мен в София и да майсториш сладкиши на воля?

Третият етаж е свободен :)

мъфини ли? Да ти кажа никога не съм ги правила - някакъв мини-вариант на кекса е като попрочетох рецептите.....

Баси, това е много готино - да си имаш сладкарничка. Честито!!!! Желая ти истински да се забавляваш.

Мен ако питаш - избери си някакви адски лесни и простички бабини рецепти, които винаги стават/сещам се за маслените топчета, луничките и ябълковия сладкиш с канела/ Или ореховките. И истинска торта Гараш. Пфффффффффффф, огладнях.

А как ще се оправя с Хеи-тата и останалите изедници - направо не мога да те мисля.

Благодаря да поканата за третия етаж - аз цакам с етаж на Божичен хехехехех

Сподели този коментар


Линк към коментара

На теб може и да ти звучат лесни, ама аз в живота си два(2) пъти съм правила сладки и те станаха малко по-твърди от камък.

Ще трябва да се пообучавам.

Не мислех, че ще се цакаме с етажи, но щом си решила :))

Тъкмо тръгва капсулата с 10-тия миньор. Гледам на живо.

Сподели този коментар


Линк към коментара

не се сърди,чадо мое,отлепилло се е релето ми :blink: ,сега се сетих ,че ги майсторих във Варна

и Весито ги готви тоже. Изглеждаха убийствени на снимката :yanim:

Сподели този коментар


Линк към коментара

Снощи за пръв път в моя живот успях да направя вкусни сладки.

Мъфините били лесна работа. Тази вечер ще направя друг вид :))

Сподели този коментар


Линк към коментара

Снощи за пръв път в моя живот успях да направя вкусни сладки.

Мъфините били лесна работа. Тази вечер ще направя друг вид :))

дай снимки деееееееее :yanim:

Сподели този коментар


Линк към коментара

Ей сегичка ги забърках твойте кифлички!

На 01.01.11!!!

Знаменита дата!!!:ph34r:

1 човек харесва това

Сподели този коментар


Линк към коментара

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!


Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.


Вход