Премини към съдържанието
  • публикации
    224
  • коментари
    260
  • прегледи
    236928

Конструкцията на Антихриста

Антихристът не е определен отделен човек - един отделен човек не може да причини това зло, което хората сами си причиняват едни на други и на себе си!

- Антихристът е Неразбирането на Христос от наричащите себе си християни и кичещи се с фалшива догматична религиозност, показност и духовна горделивост. Антихрист са онези, обявяващи себе си напразно за богоизбран народ, за единствени правоверни последователи на Бог, за хора на статуквото - религиозно, политическо и икономическо, като по този начин се изправят с насилие и омраза, с човеконенавист и презрение срещу човешките същества.

- Антихрист е човешката заблуда, че си специален, отделен от Божието мироздание и останалите хора с дебелите стени на егото си и собственото си фалшиво самомнение за превъзходство.

- Антихрист е Неприемането на хората и правото им на собствен живот, налагането на модели на мислене и поведение на останалите хора с цел тяхното манипулиране и превръщането им в обслужваща маса.

- Антихрист е разпространението на Омраза, Агресия, Ненавист между хората чрез насаждане на изкуствено подклаждан с умели манипулации и властови машинации СТРАХ!

- Антихрист е съблазняването на хората във външния свят на шарените примамки и изфабрикуваните и фалшиви ценности, както и в морала на Амбициозния агресор и Силовия победител.

- Антихрист е умишленото отклоняване на хората от себе си и пътя на сърцето им, където любовта царува, чрез пренасочването им в света на пресметливата логика и повърхностната нечувствителност на ума.

- Антихристът е превръщането на човека в неестествен и антиприроден, в отдалечаването му от себе си и своята истинска същност чрез залагането на капана на желанията и амбициите.

- Антихристът е човешкото его, което първо уби Христос - Месията на Любовта, за да не го разобличи със своята Христова невинност и чистота, а след това само се престори на Христа и съблазни хората в Лъжата на Омразата.

Антихристът е рожба на Сатаната. Защото Антихристът е човешкото его, рожба и продукт на човешкия ум и неговата ограниченост и неспособност да обозре Мирозданието на Бог. Ето защо човешкото его е, което се смята за богоизбрано, за специално, за превъзхождащо останалите - по духовна "вяра", по служба и прекланяне пред измислените си кумири в човешка и нечовешка форма - статуи, икони, кръстове, религиозни организации-институции!

Човешкото его няма своя екзистенциалност и реална субстанция, а е просто една илюзия на човешкия ум. И тази илюзия, като всяка илюзия и лъжа, трепери да не бъде разобличена от Истината. И затова си е изградила своя "реалност", илюзорна, и я е обградила с лъжа и ритуали, с огромни каменни храмове и църкви, с натрапени догми и канони.

И не само това - човешкото его е организирало своята илюзия-реалност в стройна изкуствена система, съставена от мъртви структури и институции, опасало я е с подвеждащи закони и идеологии, все в името на измисленото от него заплашително и гневно "добро", и всичко това от страх да не би някой да му бутне конструкцийката на манипулацията.

Прав е нашият просветлен съвременник, Екхарт Толле - винаги, когато си имате работа с човешки организации и институции всякакви, не се подвеждайте от благовидните им фасади, а се дръжте така, все едно преминавате покрай строеж с табела "Внимание! Конструкция!"

Конструкция е и Антихристът - конструкцията на човешките лъжи и заблуди, опасана със скелето на манипулацията и страха0 Коментара


Препоръчани коментари

Все още няма коментари.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход
×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.