Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

проблем с дяловете на харда

Featured Replies

Здравейте,вчера се измъчих с един компютър.

Първоначалното оплакване беше,че не печатал...-е оказа се че повечето сървиси са омазани и при първия рестарт windowsa повече не зареди-изписа грешка от рода,че не намира необходимите dll файлове.От там вкарах диска с win xp,за да го рипейрна,но инсталацията не откри предишна версия на windows Реших вместо да копирам важните файлове от "C:",да се помъча да оправя нещата без преинсталация(което в последствие се оказа голяма моя грешка)-вкарах диска с Hirens boot (Active boot CD) и започнах да пробвам да оправя MBR-а и буутващият сектор.Не успях да го оправя,а напротив дял C: стана нечетим за Live Linux( Slax) i Live Windows версии.След още барникане (с Partition,MBR,NTFS tool-овете на Hirens boot) неразпознаваеми станах и 2-та дяла на харда (C: и D. С Recovery console-ата на Cd win xp (чрез fixmbr ,fixboot и chkdsk /r успях да пооправя нещата и дял C: отново стана видим и чрез копиране от друг компютър заместих всички възможни .dll файлове-в последствие грешката при зареждане се променяше,като последното което изписва при опит за зареждане на windowsa че системета може да е заразена с вирус.След толкова много ядове,реших да преинсталирам windowsa на чисто,НО ИЗНЕНАДА-вторият дял D: където се намират важни файлове е станал неразпознаваем за стандартните операционни системи (пробвах с Slax(Linux Live CD) и Active Boot Cd,но при опит да отворя дял,изкарва грешка както когато не е форматиран).Веднага пробвах пак да оправя нещата с chkdsk D: /r,но ми изписва че не може да се осъществи поради неизвестни проблеми с partition-а.С "Active@ Boot Disk WinPE" виждам и двата дяла,но мога да отворя само първия C:,иначе с tool-овете му (Active@ Partition Recovery , Active@ Files Recovery) както и с някои от тууловете на hirens boot отварям D: и виждам папките,които се съдържат там,но не може да се копира.C: e primary active partition,а D: е в Еxtended partition и е Logical drive и двата са NTFS.

Та основната задачка сега ми е :Как да накарам вторият дял(където са важните файлове,които искам да копирам,преди каквато и да е преинсталация) да стане видим и разпознаваем от Операционните системи,без форматиране .... ???

Edit: Благодаря на всички,които се опитаха да помогнат със съвети-успях да оправя проблема :angry: Свързах въпросният хард към друг с инсталиран windows и под windows възстанових необходимите ми файлове с "Get Data Back",след което форматирах и двата дяла с windows-кия "disk managment",инсталирах win и сега всичко е точно :) дано темата е полезна и за някой друг след мен,сблъскал се със подобен проблем.

Редактирано от batgonzo (преглед на промените)

• Автор

В surface testa на partition table doctor не открива грешки и лоши сектори на двата дяла,а tool-а на Симантек не открива вирус в MBR-то,ето го и проблема онагледен в partition table doctor >

post-247139-1254303174,97_thumb.jpg

ето го и проблема онагледен в partition table doctor >

Последна надежда ти е ERD Commander - тук във форума има за него, пък и самата програма е обяснена доста добре в Google. Лошо ако си изтрил вече Уиндоуса. Командера има опция за връщане на датата - систем рестор. Но и да си го изтрил, виж поне какво вижда Командера. Друг вариант е да разгледаш партишъните с различни инструменти. Това, което показваш ми прилича на Партишън маджик. Той маже така. Виж с Акронис и др. Може пък да излезе "заека".

Редактирано от pataran (преглед на промените)

• Автор

Последна надежда ти е ERD Commander - тук във форума има за него, пък и самата програма е обяснена доста добре в Google. Лошо ако си изтрил вече Уиндоуса. Командера има опция за връщане на датата - систем рестор. Но и да си го изтрил, виж поне какво вижда Командера. Друг вариант е да разгледаш партишъните с различни инструменти. Това, което показваш ми прилича на Партишън маджик. Той маже така. Виж с Акронис и др. Може пък да излезе "заека".

не съм изтрил windows,но той е тотално сбозен и абсурд да зареди.А за програмата от която съм дал скрийшот е Partition Table Doctor,която много хора ми препоръчаха за случая.

не съм изтрил windows,но той е тотално сбозен и абсурд да зареди.А за програмата от която съм дал скрийшот е Partition Table Doctor,която много хора ми препоръчаха за случая.

Това, че е сбозен, не е проблем. Командера е лайф ЦД и просто ще върне предишен вариант на системата. Тогава може и да запали. Пробвано е става... А ако не стане поне ще видиш какво е "живо" и какво не.

Редактирано от pataran (преглед на промените)

Възможно е с това човъркане по MBR да си засегнал Partition Table.

Веднъж и при мен се получи така и точно Partition Table Doctor от Hiren's CD-то успя да оправи нещата. Но възстанови само NTFS партишъните (в които ми бяха важните данни), Linux-ките заминаха. Използването на тази програма за поправка на Partition Table си е голям риск. Така че я пробвай като последно средство.

Редактирано от trosho (преглед на промените)

• Автор

ами маркирах дяла и му дадох rebuild което май още повече прецака нещата post-247139-1254311972,57_thumb.jpg

След това върнах чрез Undo нещата по старому и пробвах Rebuild долната опция(която не е automatic)и ето какво става> http://pics.data.bg/categories/1/%d0%be%d0...524c8/screen_3/ ,когато маркирам дяла,който ме интересува и дам next става това >

http://pics.data.bg/categories/1/%d0%be%d0...bf3b0f/screen4/

междувременно в TestDisk от Hirens boota,на "Analise" открива и анализира само пърият работещ дял,а на "Advanced" ги намира и двата, и когато избера втория дава това > http://www.cgsecurity.org/wiki/File:Backup_bs.gif ,цъкнах "rebuild BS" и сега чакам и се моля

Edit: Благодаря на всички,които се опитаха да помогнат със съвети-успях да оправя проблема :eek: Свързах въпросният хард към друг с инсталиран windows и под windows възстанових необходимите ми файлове с "Get Data Back",след което форматирах и двата дяла с windows-кия "disk managment",инсталирах win и сега всичко е точно ;) дано темата е полезна и за някой друг след мен,сблъскал се със подобен проблем.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.