Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Аз бях тук

Featured Replies

Ненужна, ненужна...думите отекват като песен в главата ми. Като от онези песни, които имат кофти музика и кофти текст. Същите тези, които всички мразим, но ги знаем наизуст и често, често пеем. Сега аз пея моята песен, тихичичко, трепереийки с незапалена цигара в ръка. В такива моменти е кофти да нямаш запалка. Не заради цигарата, а заради огъня...огъня...Бъркам в джоба на якето си, а после в този на провисналите си дънки, следва суичъра и не намирам нищо. За момент се замислям неприличам ли аз на един празен джоб, в който няма нищо?Може би, имало някога огънче, което е било дадено на друг, а сега го нямам. Свивам рамене, не може да е толкова кофти. Защо се самозалъгвам? Всъщност вече няма накъде. Стоя трепереща, с незапалена цигара и празни джобове. Интересно колко ще издържа, вече усещам болката в гърба докарана от опита ми да се боря с вятъра. Но съм спокойна, тя ще отмине, тя винаги отминава, някъде между онзи и онзи момент когато от вкочанен и безчувствен се превръщаш в блажено шастлив. За това стоя там, чакам своя момент. Пръстите ми са леко посинели, но отказвам да ги прибера на топло. В празните джобове няма топлина, има само мрак, който ненавиждам. Винаги съм обичала слънцето, онова слънце, което придава смисъл и топлина на живота ти. Помня го, помня лъчите му, коите галят и милват, а аз просто потъвам в тях безметежна. Да, винаги има друг свят различен от този, в който живеем. Милиони паралелни реалности, с милиони различни възможности, от които избираме, а може би те ни избират. Нима съм искала да стигна дотук, до никъдето? Напрягам очи и се вглеждам в стената, напукана, олющена и някъде между многото цветни банални надписи, чета един: „Аз бях тук”. Става ми смешно, смехът почти излиза от гърлото ми, почти...повече прилича на старческо хриптене. И аз съм тук, стоя тук от часове, нищо че по скоро часовете приличат на мигове. И въпросът, който искам да ти задам на теб неизвестни творецо: „Мислиш ли, че на някой му пука?”.

Интересно как може почти вече да не усещаш крайниците си и да изпитваш бяс, да изпитваш омраза към онова субективно нещо наречено „съдба”. Яростта може да вдъхва живот, юмрукът насочен към глупавия надпис го доказва. Не се замислям за болката, отдавам се на чувството и свитите ми шепи докосват буквите. Сблъсъкът е мигновен, а аз не усещам нищо явно вече идва...идва момента, в който идва така дълго чаканата безчувственост. Една сълза бавно потича по страната ми, безсилието започва да ме обгръща, като студено одеяло, което не топли, а само задушава. Не я избърсвам...тихо започвам да си тананикам „ ненужна, ненужна...аз бях тук, ненужна, ненужна...аз бях тук”. Не излиза звук от напуканите ми устни, песенти ехти в главата ми все по – силно и по – силно...Свличам се, по стената и падам надолу. Танц абсолютно достоен за моята лебедова песен. Виждам небето, през премрежените се очи, няма го вече моя ъгъл, няма я дългата улица, няма ги порутените сгради просто небе, една чакаща безкрайност. Красиво е, напомня ми за слънцето...ще отида при него...скоро. Затварям очи, няма да чакам дълго.Толкова е приятно, като да вкусиш глътка вода сред пустиня, невероятно, божествено...

Изведнъж усещам болка, като, че ли някой ме дърпа за рамото, и дърпа ли дърпа...не искам тук ми харесва...”аз съм тук, аз съм тук” думите ехтят около мен...а после други:

- Госпожице, госпожице!

Отварям очи с нежелание и поглеждам, стоящия до мен възрастен господин, определено не съм в Рая. През съзнанието ми минава откачената мисъл, че за пореден път нямам късмет. Нито там, нито тук...Поглеждам го, трябва да се насиля, за да проговоря. Правя два неуспешни опита и накрая промълвям:

- Огънче...

Продължават да ме гледат неразбиращо, а аз опитвам отново:

-Огънче...огънче...имате ли огънче?

Той бръкна в джоба на шлифера си и извади запалка, красива сребърна запалка, инкрустирана с цветни камъчета, които ми напомниха за моето детство и вечния ми стремеж да догоня дъгата. Той запали. Пламъчето си играеше с тъмнината прогонваше я така както може би, Давид се е борил с Голиат. И успя да победи. Но не и аз, аз затворих очи отнасяийки видението за една цветна дъга пронизала небето, докато слънцето милва страните ми, а нечия топла ръка обвива в нежна прегръдка моята и една песен:”аз бях тук, аз бях тук”.

• 4 седмици по-късно...

Това като го чета,,,,,и чувството ми е много познато.

Много добре си обяснил чувството с думи.Тва си е шибана драма.

(От две години отказвам цигарите и пуша все повече и повече....)

Не се чувствай така...............Все едно като ги откажа ше е нещо по различно.

Много е тъжно.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.