Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за Е2160 с 1 или 2 ядра е?

Featured Replies

Проблема и там че навсякаде из нета пише че е с 2 ядра. Обаче като пусна Real Temp и CPU-z и други програми за мерене на темпреатурат на CPU ми показва 1 Cores. Защо така става? Само Еверест показва че е с две ама тои не мери точно.

С две е.Виж тук

Флаш на биос-а до най новата му версия може да оправи проблема с виждането на ядрата

Проблема и там че навсякаде из нета пише че е с 2 ядра. Обаче като пусна Real Temp и CPU-z и други програми за мерене на темпреатурат на CPU ми показва 1 Cores. Защо така става? Само Еверест показва че е с две ама тои не мери точно.

дай снимка от ЦПУ-З, не може да ти показва че имаш едно ядро.

• Автор

А от кога си с този процесор и дъното какво е?

От година и половина. Дъното ми е Gigabyte GA-P35-DS3L, захранване 400Вата блусторм 2, видео 8600GT.

За хората който не вярват ето снимка post-98790-1259654101,51_thumb.jpg

Помня че като си го купих го клоквах до 3.33GHz и си беше стабилен. Иначе си е работил на дефаут настроики. Дали може да се повредило нещо от клока? Или да флашвам биоса.

• Автор

таск мениджъра на уиндоус колко ядра ти показва?

В мениджъра имали изобщо такава функция? Къде е?

В мениджъра имали изобщо такава функция? Къде е?

Performance. Там където са графиките.

Флашни си биоса най-добре. Или го ресетни. Или изкарай и вкарай процесора. Пътем разгледай цокъла за счупени пинове, без да ги пипаш че са фини.

От година и половина. Дъното ми е Gigabyte GA-P35-DS3L, захранване 400Вата блусторм 2, видео 8600GT.

За хората който не вярват ето снимка post-98790-1259654101,51_thumb.jpg

Помня че като си го купих го клоквах до 3.33GHz и си беше стабилен. Иначе си е работил на дефаут настроики. Дали може да се повредило нещо от клока? Или да флашвам биоса.

нулирай биоса, ако пак не стане - го флашни направо със последната F9 версия.

ако в таск мениджъра са 2 ядра - добре, ако не са виж за по нов биос... и първо виж случайно в device manager да не си със standart pc - с тоя HAL 2 ядра не се поддържат... и виж диос да не би в биос "Max CPUID Value Limit" да е enable (трябва да е disable)

Task%20manger%20with%20dual%20core.jpg 2 ядра noiseninjara2.gif 4 ядра

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

Първо рестартирах биоса -нощо.

Второ флашнах го със най-новия Ф2 нищо.

Свалих процесора крачтат са си наред няма дефекти.

Благодаря на "the professor" за обяснението със снимките но и там ми показва едно ядро.

Пробвах и с Max CPUID Value Limit пак същото.

"the professor" ще ми обясниш ли малко по подробно къде да видя в device manager. Какво е това HAL 2 ?

Ето снимка на device manager

post-98790-1259686953,83_thumb.jpg

ми инсталирал си уина с F5 и вариантите са:

сменяш хал-а на "ACPI multiporocessor pc" (halmacpi.dll го преименуваш на hal.dll) ползваш някое лайв цд за да подмениш файла

подвариант на 2:

копираш halmacpi.dll в windows\system32\

и добавяш в boot.ini"

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional halmacpi" /noexecute=optin /fastdetect /HAL=halmacpi.dll

втория вариант - нормална инсталация...

обяснения за HAL-a

http://support.microsoft.com/kb/309283

http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb963892.aspx

втория вариант работи винаги, първия може да доведе до син екран или замръзване... (за това си пази и стария ред от хп-то и просто добави новия HAL, да може да редактиваш при проблем)

сичко ми е ясно само къде да намеря halmacpi.dll ?

на диска с xp > i386\halmacpi.dl_ >то е cab архив > разархивираш с winrar

• Автор

"the professor" пробвах и двата варианта с хал, но без успех екрана замръзва.

Сега се сещам че преди месец бях слага един Пентиум 4 на 2.8гхз. И като пуснах пцто ме питаше нещо за информацията на процесора и аз дадох не. След това като си сложих моя Е2160 пак ме пита същото но не обърнах внимание и пак му дадох не. Кофти че сега не е в мен тоя пентиум 4 да пробвам пак да видя какво точно беше съобщението. Някакви идеи какво е било и имали вероятнос от тая смяна нещо да е станало?

П.С Инсталирах си и пресен XP. Също така пробвах и с Hirens Boot CD да видя какво ще ми покаже вградения Цпу-з пак същото.

А защо не помислиш, че след клока може да е заминало едното ядро!

• Автор

А може ли да е изгоряло? Иначе компа си работи много добре и е стабилен. Гледам си FullHD и игри CoD 4 варвят добре.

Първо рестартирах биоса -нощо.

Второ флашнах го със най-новия Ф2 нищо.

Свалих процесора крачтат са си наред няма дефекти.

Благодаря на "the professor" за обяснението със снимките но и там ми показва едно ядро.

Пробвах и с Max CPUID Value Limit пак същото.

"the professor" ще ми обясниш ли малко по подробно къде да видя в device manager. Какво е това HAL 2 ?

Ето снимка на device manager

post-98790-1259686953,83_thumb.jpg

най новия ти биос е F9 флашни го със него.

ПП: ако е изгоряло нещо изобщо няма да работи.

Редактирано от Brujerizmo (преглед на промените)

• Автор

Извинявай моя грешка със F9 го флашнах.

Очевидно че нищо не е изгоряло. Но ми е пълна мистерия защо показва 1 cpu :ph34r:sad.gif

• 2 седмици по-късно...

според скрийншота си с Advanced Configuraion Power Interface (ACPI) PC. обаче тоя HAL (Hardware Abstraction Layer) не поддържа милтитрейдинг и повече от 1 ядро, даже не може да направиш shutdown от бутона на кутията. чистата инсталация с какъв уиндоус я правиш - ако е автоматична и не пита за сериен номер и други подобни, значи там дето са оказани тези работи, е указан и HAL-a (файла е във cd:\i386\winnt.sif)

2009-04-21_1027.png

тоя е верния HAL с друг HAL забрави 2 ядра... и както казах много често смяна на HAL-а води до замръзване или син екран (при смяна на HAL-a всичкия хардуер трябва да се преоткрие на ново - ide, sata контролери, звук, видео, процесор, smbus контролер...)

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Много ми помогна "професоре" след преинсталация с друг xp се реши проблема.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.