Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

БТК обяви старта на новата си ADSL Wi-Fi услуга

Featured Replies

Месечната такса за безжичен достъп в комплект с ADSL 1024 е 33,39 лв. при 2 г. договор и 43,79 лв. при срок на споразумението 1 година.

От 5 юни клиентите на ADSL услугите на БТК могат да използват безжична Wi-Fi мрежа, съобщиха от националния телеком. Вариантът на високоскоростната слуга се предлага в комплект с Wi-Fi модем. “БТК ADSL Wi-Fi е удобно решение за домашни потребители, които имат преносим компютър или искат да създадат собствена локална мрежа вкъщи или в офиса”, обясняват от оператора.

От БТК твърдят Wi-Fi мрежата е достатъчно сигурна, като защитата на връзката се гарантира от надеждни механизми за кодиране. “Това означава, че само оторизирани потребителите ще имат достъп до безжичната Интернет услуга”, добавят от БТК.

Устройството е интегрирано с ADSL мрежата на БТК, като Wi-Fi модемът поддържа скорост на достъп до 54 Mbps в рамките на безжичната локалната мрежа и до 100 Mbps при кабелен достъп.

Операторът предоставя на клиента Wi-Fi устройството за целия период на договора, като месечната такса е 2,40 лв. при 2-годишен договор и 4,80 лв. при 12-месечен срок. По този начин Wi-Fi в комплект с БТК ADSL 1024 Безкрай ще струва на потребитеетели по 33,39 лв. на месец при двугодишен и 43,79 лв. при едногодишен договор.

cwdlogo.gif

Ха браво !

Че кво му е бравото? С/у 25 лв месечна такса получавам 1024 ,безплатен рутер с Wi-Fi,

и НИКАКВИ, ама никакви ЗАДЪЛЖАВАЩИ договори. :newspaper:

Още един отворен. Ми ползвай си го бе!

Аз пък си плащам 93 лв за 4Мб и не ме интересуват люлинските кабеларки, чат ли си ?

ПП.Ти кой рутър си взе, D-Link 604 a другия CANYON CN-BR1 ?? Че нещо си противоречиш, пък и не са по 25 лв

Редактирано от Topper (преглед на промените)

"Wi-Fi" Явно комунистическото в мисленето на "умните" глави в компанията няма да бъде изкоренено чак до естественната им кончина. Защо им е точно "Wi-Fi", след като има "WiMAX" ? Типично в техен стил - защо да работим с факс, щом има телетип (поне до скоро беше така).

едит: След позвъняване на 0800100, младата мома която ми пое разговова даже не знаеше, че се предлага такава услуга !

След продължително разпитване на колеги, тя ми каза, че услугата не може да бъде ползвана самостоятелно без медната усукана двойка, която традиционно е преносната среда за тази услуга. Като заключение мога да кажа по-евтино излиза да си купите аксес поинт или рутер, отколкото да плащате наем на телекома ни, и той пак да си е техен.

п.п. Не се лъжете това НЕ Е "Wi-Fi", а си остава ADSL услуга обвързана с телефонен пост.

Редактирано от free (преглед на промените)

услугата на МобилТел според мен е по-надеждна,и с по-голямо покритие...а и така никъде не се казва каква скорост по-точно получваш за тези пари,само физическите лимити на у-вото,което е много селски маркетингов трик.

аз редовно ползвам интернет свързаността чрез GSM апарат на МТЕЛ,скоро ще вкараме в дейстие и новите им модеми,които не изискват GSM апарат,и предлагат по-голяма скорост.

Още един отворен. Ми ползвай си го бе!

Аз пък си плащам 93 лв за 4Мб и не ме интересуват люлинските кабеларки, чат ли си ?

ПП.Ти кой рутър си взе, D-Link 604 a другия CANYON CN-BR1 ?? Че нещо си противоречиш, пък и не са по 25 лв

Това за отворения,за мен ли се отнася?

Можеш да погледнеш ей тук: http://www.networx-bg.com или тук за РУТЕР

За сега Русе е с най-голямо покритие на Wi-Fi. БТК не може да бъде конкурент с тези цени,и с тези скорости в нашия град.

Редактирано от dred (преглед на промените)

Напълно подкрепям ''ДРЕД''.

За тази цена изобщо не може и да става дума за конкуренция .

Ще пробият единствено в малките населени места където са монополисти .

Напълно подкрепям ''ДРЕД''.

За тази цена изобщо не може и да става дума за конкуренция .

Ще пробият единствено в малките населени места където са монополисти .

може и така да е, но сигурно още ще паднат цените ,като се ма предвид колко паднаха досега

Насочено е към малките населени места за софия си имат кабеларки и ланки.Но по провинцията няма такава конкуренция няма и телефони навсякъде все още е зле положението от към технологии.За мтел не говорете техните цени са убииствени, добре че дойдоха глобул да намалят малко цените.

БТК залагат предимно на рекламата, но не и на качеството на услугите, които предлагат. Вярно е, че са се ориентирали към по-малките селища, в повечето от които няма кой знае какви алтернативи. А и тия договори са повече от заробващи, при това скоростите им съвсем не са приемливи, особени пък на толкова високи цени.

Да не говорим пък за "24-часовата" поддръжка - преди около месец един съсед имаше проблеми с инсталирането на модема (върза се като пощенски служител при 50% отстъпка, но доброзорно!), та говорихме почти 2 часа с някакъв експерт, който твърдеше, че няма начин да не можем да подкараме нета и се учудваше до безкрайност на компютърните съобщения на екрана. Най-накрая се оказа, че са дали на съседа грешна парола, та след 3-4 дни му я смениха...

За мтел не говорете техните цени са убииствени, добре че дойдоха глобул да намалят малко цените.

когато наистина ти трябва нещо и го позлваш за неотложан работа цената е без никакво значение,а досега само няколко пъти ми се е случвало интернет-а на МТЕЛ да прекъсне за 2 до 10мин.

БТК залагат предимно на рекламата, но не и на качеството на услугите, които предлагат. Вярно е, че са се ориентирали към по-малките селища, в повечето от които няма кой знае какви алтернативи. А и тия договори са повече от заробващи, при това скоростите им съвсем не са приемливи, особени пък на толкова високи цени.

Да не говорим пък за "24-часовата" поддръжка - преди около месец един съсед имаше проблеми с инсталирането на модема (върза се като пощенски служител при 50% отстъпка, но доброзорно!), та говорихме почти 2 часа с някакъв експерт, който твърдеше, че няма начин да не можем да подкараме нета и се учудваше до безкрайност на компютърните съобщения на екрана. Най-накрая се оказа, че са дали на съседа грешна парола, та след 3-4 дни му я смениха...

Само да уточня - рутъра, т.нар. ADSL модем като се включи САМ си взима настройките и вдига 3 интерфейса. Това, че не можете да обясните/направите/въведете настройките на компюъра да се върже с модем (още повече автомaтично, по DHCP !!!) или не виждате съобщението "Грешка: Грешно потребителско име и/или парола" май хич не е проблем на хотлайн? И аз да съм, и аз ще се учудя на такув потребител. И коя скорост не ти е приемлива, приятелю?

Моля ви, това не е тема за заяждане. Спазвайте добрия тон, то си е ясно какво означава трибуквенното съкращение Бягайте Тука Крадат, който и служител на компанията да попитате ще ви го каже. Сега не ни остава нищо друго освен да чакаме ADSL2.

Това за отворения,за мен ли се отнася?

Можеш да погледнеш ей тук: http://www.networx-bg.com или тук за РУТЕР

За сега Русе е с най-голямо покритие на Wi-Fi. БТК не може да бъде конкурент с тези цени,и с тези скорости в нашия град.

Гледам гледам и какво виждам (макар че не му е мястото да обсъждам доставчика ти, нито да защитавам бТК че ми е през....) и какво виждааам:

Условията, за да се възползвате от промоцията са:

Да сте клиент на Networx-BG поне от 1 година и да имате закупени Интернет-услуги за минимум 10 месеца от април, 2006 до момента.

Да имате повече от един компютър на мястото, където е регистриран акаунта

Ви ИЛИ да притежавате преносим компютър.

3. Не плащате никакви допълнителни такси!

4. Не се обвързвате с никакви суми за Интернет-услуги - плащате толкова,

колкото желаете!

5. Не се обвързвате с никакви срокове за анекса - можете

да се откажете по всяко време!

1 година, ама то промоция, я, да декларирам че имам повече от 1 комп ли? И нищо не плащам, егаси, как става, дори за интернет??

Я да видим общите условия?

1.Операторът предоставя на Потребителя безплатно и без допълнителни такси за ползване Устройството за времето на валидност на Договора за доставка на Интернет между Потребителя и Оператора

2. Потребителят декларира, че разполага с повече от един компютър на адресът, обект на Договор за доставка на Интернет с Оператора.

3. При заплащане от страна на Потребителя на 24 месечни вноски за Интернет-услуги на Оператора, Устройството става собственост на Потребителя

.......

Анекс ли, нали няма договор, че и ако си платиш 2 години, ще станеш и собственик? Е как бе, нали няма плащане....

Не смятам да го коментирам вече. Радвам се за Русе, фирмата се радва още повече, важното е абонатите да са доволни. Пък за какво плюват други доставчици - тера инкогнита !

ПП. Това ли е атрактивната цена? 25,00 128 kB/s (1 Mbit/s) .... нещо не виждам разлика, и когато доставчик ми поставя "разяснения" за скоростта си в мрежата, в БГ и до други "части на интернет"....мерси, говори достатъчно

ПП2. О нее, то се четат забележките под линия - *Скоростта на пакетите HOME е 30% гарантирана. Т.е. ще имаш 307.2Kbit ?? Но не, ще минеш на следващата тарифа на хубавия доставчик с безплатните услуги - 35,00 192 kB/s (1,5 Mbit/s) . О, изненада, че то и тук забележка - по-висока гарантираност на скоростта ! Пак ли не ми е гарантирано, да му се не види... Пакетът Profi се предлага при сключване на абонаментен договор с минимален срок на действие - 6 месеца. Е не, и тук заробване, не щЪ... Градска свързаност...За какво ми говорите ??

Редактирано от Topper (преглед на промените)

"Гледам гледам и какво виждам (макар че не му е мястото да обсъждам доставчика ти, нито да защитавам бТК че ми е през....) и какво виждааам:"

Нали не му е мястото ,да обсъждаш доставчика ми ,ами нали ТУЙ правиш БЕ.

И още нещо ти четеш --"както дявола чете евангилието" Няма да влизам в полемика.На сайта всичко е казано.И имам рутер без да платя и стотинка.Казва се ,че ако искам да е моя собственост тогава плащам-ама не искам и това е.

За съжаление,виждам че си приел обсъдането лично-което прави безмислен СПОРА.Нямам нищо против хорицата да се връзват на БТК.Но имам против да ги мамят,че са най-най. Това е. Бъди здрав !!! :wors:

Всички фирми са "най-най" бе моето момче. А ти обсъждаш моят доставчик, така че да свалим карите. Дявол или не дявол - това пише на доставчика ти.

Само да уточня - рутъра, т.нар. ADSL модем като се включи САМ си взима настройките и вдига 3 интерфейса. Това, че не можете да обясните/направите/въведете настройките на компюъра да се върже с модем (още повече автомaтично, по DHCP !!!) или не виждате съобщението "Грешка: Грешно потребителско име и/или парола" май хич не е проблем на хотлайн? И аз да съм, и аз ще се учудя на такув потребител. И коя скорост не ти е приемлива, приятелю?

Това ще го приема като несполучлив опит за шега, защото не споменах нищо за поднесените писмени извинения от страна на БТК по повод на издънката. Както и да е.

• 6 месеца по-късно...
Гледам гледам и какво виждам (макар че не му е мястото да обсъждам доставчика ти, нито да защитавам бТК че ми е през....) и какво виждааам:

1 година, ама то промоция, я, да декларирам че имам повече от 1 комп ли? И нищо не плащам, егаси, как става, дори за интернет??

Я да видим общите условия?

Анекс ли, нали няма договор, че и ако си платиш 2 години, ще станеш и собственик? Е как бе, нали няма плащане....

Не смятам да го коментирам вече. Радвам се за Русе, фирмата се радва още повече, важното е абонатите да са доволни. Пък за какво плюват други доставчици - тера инкогнита !

ПП. Това ли е атрактивната цена? 25,00 128 kB/s (1 Mbit/s) .... нещо не виждам разлика, и когато доставчик ми поставя "разяснения" за скоростта си в мрежата, в БГ и до други "части на интернет"....мерси, говори достатъчно

ПП2. О нее, то се четат забележките под линия - *Скоростта на пакетите HOME е 30% гарантирана. Т.е. ще имаш 307.2Kbit ?? Но не, ще минеш на следващата тарифа на хубавия доставчик с безплатните услуги - 35,00 192 kB/s (1,5 Mbit/s) . О, изненада, че то и тук забележка - по-висока гарантираност на скоростта ! Пак ли не ми е гарантирано, да му се не види... Пакетът Profi се предлага при сключване на абонаментен договор с минимален срок на действие - 6 месеца. Е не, и тук заробване, не щЪ... Градска свързаност...За какво ми говорите ??

Четейки тия глупости които си написал, стигам до извода, че никога не си използвал гореоплютия от теб доставчик.Просто да твърдиш, че БТК са по добри от Нетуоркс, е меко казано смешно. Лично аз използвам тази фирма от близо 4 години, и никога, повтарям никога, скоростите ми не са падали под обявеното. Това за 30%-те процента, отдавна не е актуално приятелю, и ако някога беше ползвал услугите на най- добрия и качествен оператор в Русе, щеше да го разбереш. Това е написано просто като допълнителна застраховка, от която според мен няма нужда, но те си знаят най-добре. Нека направим едно сравнение. В момента плащам 50 лв за 6 Mbps. И знаеш ли колко получавам? По твоята логища би трябвабо да са 1.8 Mpbs. Реалността обаче е друга, за 50 лв аз получавам грубо кзано 10 Mbps, което е цели 4 Mbps НАД обявеното. Като вечер в най-натоварените часове се движи с около 7 Mbps. Тоест цял 1 мегабит над обявеното, и то в натоварен час. Извинявай, как да не се радваш, на такава фирма, която винаги успява да достави, повече от обявеното?!

Относно промоцията с рутърите: Тук не съм особено запзонат кое как стои, защото условието което ме спря да го ползвам е, че нямам право да го администрирам. Иначе идеята е добра, и не виждам какво те дразни. И веднага ще те контрирам приятелю, със тия срокове. Имам позната която е на БТК и още си плаща 35 лева за 512 kbps, защото когато се включила и сключила нз си колко годишен договор, тая цена за тая ск орост, било изгодно.Мдааа, аз нямам впечатления от сегашното БТК,и за това не бих си позволил да го хуля, но в никакъв случай, не бих си правил експерименти да пробвам нещо от което, 95% от хората които съм питал се оплакват.

Та още веднъж да те помоля, щом не ползваш услугите на тази фирма, не е особено етично, да я хулиш. Тук някои хора могат да си направят грешни впечатления за нея, благодарение на твоето необосновано мнение.

П.С. Не си прави труда да ми отговаряш, надали ще вляза повече в тоя форум (дразнят ме тия големи жълти глави, дето са имоутикони)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.