Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Странен проблем с микрофона на компютъра!

Featured Replies

Здравейте,имам един много досаден и неприятен проблем и реших да го споделя с вас!Надявам се да намеря с ваша помощ решението му!Конфигурацията ми е следната:

MB: ASUS P5B Deluxe

CPU:INTEL Core 2 Duo CONROE E6300, 1.86GHz, 1066, 2M BOX

RAM:A-DATA 1GB DDR II 800

HDD:250GB,Seagate 7200.10,7200RPM,16MB,SATA2

VGA:MP GEFORCE 7300GT 128MB DDR 3 ZALMAN edition

Case & PSU:FOXCONN 3GTH061 //FSP 400W PFC

Проблема се състои в това,че не мога да ползвам микрофона за запис или в скайп(за разговори), или по-точно мога да го ползвам, но само в определени моменти.Не мога да разбера на какво се дължи това ”спиране” да го нарека,не мога да намеря някаква закономерност при която спира!И така когато ми потрябва понякога тръгва ,понякога не ohmy.gif !Имам и тунер на асус,но мисля,че проблема не е в него!Пробвал съм и с други микрофони(изправни), но проблема е същия и варианта за нов микрофон отпада!Мисля,че проблема е софтуерен,но не мога да разбера коя настройка е виновника!В момента пак не мога да го ползвам и се нервирам сериозно…!Има ли начин да направя някаква диагностика,че да установя причината?!Замислям се да си реша проблема с отделна звукова карта,но не знам дали няма да има същия проблем и с нея!Ако имате някаква идея на която се дължи проблема споделете моля!Мерси за търпението!Мерси предварително за съдействието и на отзовалите се!Поздрави на всички!

Редактирано от dimodimitrov (преглед на промените)

• Автор

Мерси за преместването,подвоумих се каде да я пусна!

пробвай с преинсталиране на драйвърите на саунд картата :clap:

Преинсталирал съм ги,не се получава за съжаление!

Здравей.

Наистина това е много интересно което казваш - веднъж работи, веднъж не. ;) Ами единственото което се сещам за сега е да си зададеш в настройките на скайп (и по точно настройки > устройства) устройството по подразбиране за микрофон от падащото меню да ти е звуковата карта (по default е "устройство по подразбиране в Windows"). Не съм срещал такъв проблем и затова трябва да се пробват различи настройки. Пробвай това и пиши. cool.gif

Не съм сигурен, че това дето ще го напиша ще ти е от полза, но поне за информация.

На компютър на който микрофонът не работеше се оказа, че човекът е инсталирал два пъти Daemon Tools. Не стана ясно как е успял, но най-странното е, че и двете копия се зареждаха и работеха. Имаше виртуални CD-та до Z: включително. След като ги деинсталирах нещата се оправиха.

Сложих му Virtual Clone Drive и мирясаха !

• Автор
Здравей.

Наистина това е много интересно което казваш - веднъж работи, веднъж не. :clap: Ами единственото което се сещам за сега е да си зададеш в настройките на скайп (и по точно настройки > устройства) устройството по подразбиране за микрофон от падащото меню да ти е звуковата карта (по default е "устройство по подразбиране в Windows"). Не съм срещал такъв проблем и затова трябва да се пробват различи настройки. Пробвай това и пиши. cool.gif

Благодаря на включилите се!Пробвал съм с тази настрйка на скайп,но няма ефект,благодаря за предложението!

Не съм сигурен, че това дето ще го напиша ще ти е от полза, но поне за информация.

На компютър на който микрофонът не работеше се оказа, че човекът е инсталирал два пъти Daemon Tools. Не стана ясно как е успял, но най-странното е, че и двете копия се зареждаха и работеха. Имаше виртуални CD-та до Z: включително. След като ги деинсталирах нещата се оправиха.

Сложих му Virtual Clone Drive и мирясаха !

Аз съм с deamon tools,ще пробвам като го махна какъв ще е ефекта,но се съмнявам да е от него!

От няколко дена отделям известно време за тестове и не мога да го подкарам този микрофон!Проблема е ,че не само не мога да говоря по скайп,но и не мога да записвам чрез микрофона!Следователно проблема не е конкретно в скайп или поне не само от него!Друго интересно нещо е,че когато включа микрофона,пусна телевизия с тунера и задам на sound recordera да записва от тунера,микрофона работи и записва!А когато пробвам да запиша гласа си не иска да записва!Явно микрофона детектва по някакъв начин от къде идва сигнала и го приема избирателно,много странно!Някой има ли идея на какво се дължи този ефект!Мерси за съдействието отново!Поздрави!

Здравейте,имам един много досаден и неприятен проблем и реших да го споделя с вас!Надявам се да намеря с ваша помощ решението му!Конфигурацията ми е следната:

MB: ASUS P5B Deluxe

CPU:INTEL Core 2 Duo CONROE E6300, 1.86GHz, 1066, 2M BOX

RAM:A-DATA 1GB DDR II 800

HDD:250GB,Seagate 7200.10,7200RPM,16MB,SATA2

VGA:MP GEFORCE 7300GT 128MB DDR 3 ZALMAN edition

Case & PSU:FOXCONN 3GTH061 //FSP 400W PFC

Проблема се състои в това,че не мога да ползвам микрофона за запис или в скайп(за разговори), или по-точно мога да го ползвам, но само в определени моменти.Не мога да разбера на какво се дължи това ”спиране” да го нарека,не мога да намеря някаква закономерност при която спира!И така когато ми потрябва понякога тръгва ,понякога не :o !Имам и тунер на асус,но мисля,че проблема не е в него!Пробвал съм и с други микрофони(изправни), но проблема е същия и варианта за нов микрофон отпада!Мисля,че проблема е софтуерен,но не мога да разбера коя настройка е виновника!В момента пак не мога да го ползвам и се нервирам сериозно…!Има ли начин да направя някаква диагностика,че да установя причината?!Замислям се да си реша проблема с отделна звукова карта,но не знам дали няма да има същия проблем и с нея!Ако имате някаква идея на която се дължи проблема споделете моля!Мерси за търпението!Мерси предварително за съдействието и на отзовалите се!Поздрави на всички!

Здравейте, аз мисля, че проблемът е или в тунера, или в драйвери към него. Мисля, че втора звукова карта е добро решение, ако драйверите не позволяват динамично превключване. Моят съвет е да опитате с нова версия на Skype (3.8.0.хх), поради вградения uPnP протокол на Skype за управление на хардуера. Другата идея е да си инсталирате миксер, който динамично да променя (сменя) входа, т.е. микрофона. В случай, че звуковата карта не е пълен дуплекс, но щом е на дъното почти е сигурно, че не е. Поздрави и успех!

ПП В крайна сметка една втора звукова карта за PCI ще ви излезе без пари, ако софтуера не се справи.

ПП2 Задаване на „устройство по подразбиране в Windows“ е много лоша идея, даже най-лошата.

Редактирано от zmeYpc (преглед на промените)

Я вземи пробвай с някой друг микрофон, че това спиране-тръгване много ми прилича на прекъснат кабел cool.gif Ако с друг микрофон нямаш проблеми, бягай на магазина за нов ;)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.