Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Link: Фонетична клавиатура /free/ за всички видове Windows

Featured Replies

BULG0001.GIF

Phonetic - Huku

Фонетична подредба на клавиатурата за всички видове Windows

Лиценз: FREE

Официална страница: Фонетик Huku

Линк за изтегляне: Phonetic - Huku 1.0 (243 КБ)

Допълнителна информация:разархивирай и стартирай setup

Редактирано от Huku (преглед на промените)

BULG0001.GIF

Phonetic - Huku

Официална страница: VEGA System

Не става ясно за всички видове Windows ли е, или само за всички варианти на Vista и XP.

• Автор
Не става ясно за всички видове Windows ли е, или само за всички варианти на Vista и XP.

абсолютно за всички версии XP, XP-Home, XP-Pro, XP-64, Vista-32 и Vista-64

абсолютно за всички версии 98, ME, ...

за тези версии клавиатурната подредба не беше ли с разширение KBD?

С какво твоето решение се различава от други фонетични клавиатури?

Редактирано от m75 (преглед на промените)

• Автор
за тези версии клавиатурната подредба не беше ли с разширение KBD?

С какво твоето решение се различава от други фонетични клавиатури?

... така е по принцип, но досега във нито една от по-горе изброените от мен версии на Windows, включително и Vista, няма правилна фонетична подредба във вида, с който са свикнали повечето потребители и много от тях използват разни програмки като "Flex type" и други подобни. Моето решение става за всички версии на Windows, има елементарна инсталация и винаги можеш да я деинсталираш, ако не ти харесва.

... така е по принцип, но досега във нито една от по-горе изброените от мен версии на Windows, включително и Vista, няма правилна фонетична подредба във вида, с който са свикнали повечето потребители и много от тях използват разни програмки като "Flex type" и други подобни.

Какво значи правилна фонетична подредба :) ? Доколкото видях, твоята подредба не по-различна от тази на Инжинера например. Това, че не замества оригинални файлове е голям плюс, за разлика от "Flex type" и някои други "кирилизации".

Моето решение става за всички версии на Windows,

Съмнявам се, ако намеря някоя машина с Win98 във фирмата ще пробвам.

има елементарна инсталация и винаги можеш да я деинсталираш, ако не ти харесва.

Да, наистина, инсталирането е повече от елементарно, дори няма нужда да минаваш през Контролния панел cool.gif . Деинсталирането също работи както трябва.

Който иска да ползват фонетична клавиатура, спокойно може да си я сложи :rolleyes: .

• Автор
Какво значи правилна фонетична подредба :) ? Доколкото видях, твоята подредба не по-различна от тази на Инжинера например. Това, че не замества оригинални файлове е голям плюс, за разлика от "Flex type" и някои други "кирилизации".

Съмнявам се, ако намеря някоя машина с Win98 във фирмата ще пробвам.

Да, наистина, инсталирането е повече от елементарно, дори няма нужда да минаваш през Контролния панел cool.gif . Деинсталирането също работи както трябва.

Който иска да ползват фонетична клавиатура, спокойно може да си я сложи :rolleyes: .

:clap: ... значи проблема не е в подредбата на "инженера" или на "FT", проблема е, че във Windows са объркали тотално подредбата, макар и във Vista да пише phonetic - има няколко букви които не са на правилните места... а между другото тази на "инженера" не става на всички Visti иначе за XP няма проблем...

Значи основно за Вистата е предназначена, но става и за по-старите WinNT. Чудесно, популяризирай я, не само в калдатата.

П.П Ника на Генади Атанасов, създател на една от вече многото фонетики и активен борец срещу ФлекТайпа е "Инжинера".

• Автор
Значи основно за Вистата е предназначена, но става и за по-старите WinNT. Чудесно, популяризирай я, не само в калдатата.

П.П Ника на Генади Атанасов, създател на една от вече многото фонетики и активен борец срещу ФлекТайпа е "Инжинера".

... става за всички 32 и 64 битови версии на Windows laugh.gif , а за FT :angry: , не ми се говори, още не мога да разбера защо толкова много хора го качват на компютрите си sad.gif ...

• 3 седмици по-късно...
:) ... значи проблема не е в подредбата на "инженера" или на "FT", проблема е, че във Windows са объркали тотално подредбата, макар и във Vista да пише phonetic - има няколко букви които не са на правилните места... а между другото тази на "инженера" не става на всички Visti иначе за XP няма проблем...

Във Вистата не е объркана подредбата, а са сложили стандартизираната наскоро такава. Понеже дълги години тези от които зависеше спаха и Майкрософт слагаха само стандартизирани клавиатури то и за това имаше само БДС. Фонетичната не беше стандартизирана легално. Ползваше нелегално в смисъл, че нямаше официален приет стандарт за това. Сега е хубаво, че се събудиха заспалите, но вместо да приемат вече съществуващия фонетичен стандарт измислиха нов. Така, че вина за това имат само нашите „специалисти“ които го предложиха и приеха за официален стандарт. Не винете Виста за това - това „сме“ им дали, това ни слагат хората.

• Автор

... еди е прав за това, че M$ са сложили това което някой от БГ им е дал, но подредбата която предлагам си е "класическата" фонетична с която са свикнали много голяма част от потребителите, между другото направих и версия за MacOSX там бяха сложили 1 руска буква вместо "Ъ" и на местото на "Ь" беше "Ъ" та сега съм оправил и това, не съм се занимавал с Линуксите , там май всичко си е наред с фонетиката, а и спретнах малко сйтче ето и линк фонетик - Huku оттам всеки може да си изтегли фонетики за Windows XP, Vista, 64, 32 и Mac OSX Tiger

• 2 седмици по-късно...
... еди е прав за това, че M$ са сложили това което някой от БГ им е дал, но подредбата която предлагам си е "класическата" фонетична с която са свикнали много голяма част от потребителите, между другото направих и версия за MacOSX там бяха сложили 1 руска буква вместо "Ъ" и на местото на "Ь" беше "Ъ" та сега съм оправил и това, не съм се занимавал с Линуксите , там май всичко си е наред с фонетиката, а и спретнах малко сйтче ето и линк фонетик - Huku оттам всеки може да си изтегли фонетики за Windows XP, Vista, 64, 32 и Mac OSX Tiger

Много ти благодаря! Спаси ме от доста псуване по "умниците" създали фонетиката във Виста.Трябва да почерпя cool.gif

• Автор
Много ти благодаря! Спаси ме от доста псуване по "умниците" създали фонетиката във Виста.Трябва да почерпя cool.gif

... та както обичат да казват докторите "... цветя и бонбони не пием: :speak::yanim: :yanim:

А ще мога ли да си инсталирам тази фонетика на VISTA HOME, с тази ОС ми дойде лаптопа, в момента има някаква фонетика, но май е сгрешена и и клавишите с които съм свикнала излизат на други места.

благодаря предварително :clap:

Малко тъп въпрос...ако имам инсталиран на компа FT, трябва ли да го деинсталирам и тогава да "сложа" програмката. Принципно имам само БДС, но с него пиша трудно и искам фонетика.

• Автор
Малко тъп въпрос...ако имам инсталиран на компа FT, трябва ли да го деинсталирам и тогава да "сложа" програмката. Принципно имам само БДС, но с него пиша трудно и искам фонетика.

:whist:;) ;) както обичаме да казваме в офиса "битият - бит, еб....т ...." нали се сещаш :) след като имаш FT и ти върши работа - ОК, но просто инсталацията му не е коректна и ако го деинсталираш обикновено остават разни неща в регистрите и ако не те притеснява това може да го направиш т.е. да го махнеш (FT) и да си качиш фонетика-та :) ВЕСЕЛА КОЛЕДА :)

А ще мога ли да си инсталирам тази фонетика на VISTA HOME, с тази ОС ми дойде лаптопа, в момента има някаква фонетика, но май е сгрешена и и клавишите с които съм свикнала излизат на други места.

благодаря предварително :)

... нямаш грижа, пробвал съм го лично на VISTA HOME, или поне на версиите които идват с ACER и SONY VAIO работи перфектно :) ВЕСЕЛА КОЛЕДА :)

... цветя и бонбони не пием: ;) ;) :)
laugh.gif

Тъй като последно си тествах твоята клавиатура, когато един колега преди месец поиска фонетика, направо сложих твоята. Още не се е оплаквал. ;)

• 4 седмици по-късно...
  • Автор

... в момента правя нов динамичен сайт за Фонетиката, където има форум и новини, ще бъде интересно, всеки регистриран ще може да пуска новини и други екстри :Pцъкни засега е само в тест-режим :)

Сега видях, че е подновена темата, та ще се включа, че преди изпуснах.

ПОЗДРАВИ! :P

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

... според мен не е важно кой какъв стандарт е приел и какво е патентовал, просто хората са свикнали със така наречената "класическа фонетика" още от времето на "Правец 82" пък и така не ти се налага да помниш различни подредби :) вярно е,че има малки разминавания, но не са толкова голям проблем :P

• 4 седмици по-късно...
BULG0001.GIF

Phonetic - Huku

Официална страница: Фонетик Huku

Защо ми се струва, че си откраднал файловете на dOGGY angry.gif

Или си самият той, но с друг ник?

http://rapidshare.com/files/96693056/BG.Phon-dOGGY.rar

• Автор
Защо ми се струва, че си откраднал файловете на dOGGY angry.gif

Или си самият той, но с друг ник?

http://rapidshare.com/files/96693056/BG.Phon-dOGGY.rar

laugh.gif ... няма начин, но ако много държиш мога да ти покажа сорса, по-вероятно е и двамата с въпросния dOGGY да сме използвали една и съща програма за създаването на Фонетиката, но както и да е :) токущо видях въпросните файлове, определено са различни, но ако не ти се вярва инсталирай и двете и виж резултата в settings на language bar-a :) може после да си поиграем на "открий 10-те разлики" или "прилики" :P

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.