Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Точен избор на цифров фотоапарат...

Featured Replies

Моля за мнение - избрал съм като варианти за фотоапарат

Kodak EasyShare Z700 - zoom 5x !!!

Kodak EasyShare C360

Canon PoweShot A520

Panasonic DMC-LZ2

Мнения и препоръки...??? :angry:

Panasonic DMC-LZ2

Дъщеря ми го има същия, страхотно свестен фотоапарат. Но гледам , че цената му в България е доста висока.

За сравнение - ТУК - това е около 325 лв. по днешния курс срещу 579 лв. :yanim:

А промоцията, която посочва Юнак също е много добра .

:bye:

Panasonic DMC-LZ2

Дъщеря ми го има същия, страхотно свестен фотоапарат. Но гледам , че цената му в България е доста висока.

За сравнение - ТУК - това е около 325 лв. по днешния курс срещу 579 лв.  :yanim:

А промоцията, която посочва Юнак също е много добра .

<{POST_SNAPBACK}>

Всичките са боклуци.А и Панасоник НЕ Е фотографска марка.До каква сума търсиш?

<{POST_SNAPBACK}>

Драги ми Смехурко,

Ако си бяхте направили труда, можехте да погледнете цените, към които се е ориентирал Papuro.

И бихте ли споделили с нас, неуките, какво ще му препоръчате и какво е според Вас така наречената - цитирам "фотографска марка".

Може ли посочените модели на Kodak да се нарекат боклуци и е ли Кодак "фотографска марка" ?

С уважение към Вашите знания и опит

LоrdJohn

Виж тука http://www.dpreview.com - има доста рецензии за фотоапарати в които има и фотографски тестове.

Общо взето при избор на фотоапарат MP са важни но не и основното от което трябва да се водиш при покупката. Имам цифров фотоапарат с 3 МП и вади страхотни снимки. Все пак за една снимка на 9х13 резолюцията е 300dpi.

По-важно за мене са качеството на цветовете. Дали са реални или не. Какъв е шума при различните ISO 100 200 400. Дали има добър автоматичен баланс на бялата точка при различно осветяване. Защото всички снимат добре при дневна (слънчева светлина), но когато почнат да снимат на вътрешно или на лум. лампи проблемите почват. (голям шум и нереални цветове)

Важен е също така какъв е максималния обхват на светкавицата и не на последно място оптиката.

От тези които си избрал за мене Canon е по-добрият фотоапарат.

Но защо не погледнеш и Canon A610; Sony DSC -W5; Sony DSC P200 ако все още го има.

Не си прав!!! Темата е ОЧЕВАДНО ясна - той е ровил, интересувал се е. Ние просто трябва да дадем мнение за най-добрият от изброените от него!!!

Драги ми Смехурко,

Ако си бяхте направили труда, можехте да погледнете цените, към които се е ориентирал Papuro.

И бихте ли споделили с нас, неуките, какво ще му препоръчате и какво е според Вас така наречената - цитирам "фотографска марка".

Може ли посочените модели на Kodak да се нарекат боклуци и е ли Кодак "фотографска марка" ?

С уважение към Вашите знания и опит

LоrdJohn

Много се палиш... biggrin.gif Пуснаха ти гола кука и ти клъвна... :cheers:

И аз съм на мнение, че от Sony по-убаво laugh.gif нема, ама си дадох мнение по темата.

Та...по темата!!!

П.п. Ще се радвам или да отворите нова обща тема /примерно най-добър нов фотоапарат до 700 лв/ или да пишете в тази тема.

• Автор

Никой нищо не споменава за Кодаците... cool.gif

А в западните форуми мнението не е такова.

Дали не ги подценяваме в БГ ???

Много се палиш... biggrin.gif Пуснаха ти гола кука и ти клъвна... :yanim:

И аз съм на мнение, че от Sony по-убаво laugh.gif нема, ама си дадох мнение по темата.

Та...по темата!!!

П.п. Ще се радвам или да отворите нова обща тема /примерно най-добър нов фотоапарат до 700 лв/ или да пишете в тази тема.

<{POST_SNAPBACK}>

:cheers:

Не бе , защо. Даже се старах да бъда пределно учтив. Постовете на Profruit са направо образец за мен. Та се помъчих да му подражавам поне малко и да се поупражнявам . Аз ако се бях засегнал , нямаше изобщо да му отговоря. Или да му тегля една .... :yanim:

END :yanim:

@Hellfire - напълно си прав за разделителната способност и за външното снемане. А за снимка 9х13 стига и 2 MPix.

Ще потърся снимки, които са правени с Panasonic-a и ако намеря , ще ги кача някъде да ги видите.

Ето

indoor2000x15003dm.th.jpg -> вътрешна и outdoor2000x15003tz.th.jpg -> външна

Оригиналните размери на снимките са 2560 х 1920 pix, но ги намалих малко за да влязя в ограничението на ImageShack. И двете като ги гледам са правени на режим auto и някакъв zoom.

Редактирано от lordjohn (преглед на промените)

Не съм имал опит с Kodak. Но като съм гледал по западните сайтове нямат много добри характреристики особено фотографските.

Моят скромен опит e с два професионални SLR модела на Canon и Fuji.

Определено Canon.Наскоро купих такъв на един приятел - много доволен остана, а и аз като го пробвах сериозно се замислих дали да не смена моят а80 с а520

• Автор

cool.gif Само не разбрах ЗАЩО

Пепе -> http://www.kaldata.com/forums/index.php?showuser=849

премести собствения си "разговор" най-отпред?????????? :yanim:

И редно ли е да ползва привилегиите си за да има желана от

него тема НАЙ-ОТПРЕД??? :cheers:

cool.gif  Само не разбрах ЗАЩО

Пепе -> http://www.kaldata.com/forums/index.php?showuser=849

премести собствения си "разговор" най-отпред??????????  :yanim:

И редно ли е да ползва привилегиите си за да има желана от

него тема НАЙ-ОТПРЕД???  :cheers:

<{POST_SNAPBACK}>

Всяка тема по която има някакъв пост автоматично отива най - отпред във подраздела на форума. Така че не се шашкай cool.gif

• Автор
Всяка тема по която има някакъв пост автоматично отива най - отпред във подраздела на форума. Така че не се шашкай  cool.gif

<{POST_SNAPBACK}>

ок... :yanim:

Сори, взимам си думите обратно :cheers:

ок...  :yanim:

Сори, взимам си думите обратно :yanim:

<{POST_SNAPBACK}>

Помогнахме ли ти....или се бъзикаш с нас? ohmy.gif:cheers:

Аз мисля, че при избора трябва да преобладават качествата на оптиката и физическия размер на матрицата. Канон е превъзходен избор!

• Автор
Помогнахме ли ти....или се бъзикаш с нас?  ohmy.gif  ;)

<{POST_SNAPBACK}>

Не се бъзикам ;) . Просто доста четох в чуждестранните форуми, но

ми се струва, че там има корпоративни пристрастия и намеса на

рекламни... PR. Просто разчитам на далеч по-неутралното мнение

на БГ потребител, независимо от личните пристрастия. Апаратът,

който търся ще е за подарък на щерка ми. Тя и в момента има, но

една измислица на Дейзи ;) . Аз лично имам Pentax Optio 33L и съм

доста доволен от него. И така...... от прочетеното до момента май отпаднаха

Кодак.

Канон или Панасоник? (Лошото е, че там откъдето ще го поръчвам няма

моделите DMC-LZ1 и DMC-LZ2)

;)

Не се бъзикам :baby: . Просто доста четох в чуждестранните форуми, но

ми се струва, че там има корпоративни пристрастия и намеса на

рекламни... PR. Просто разчитам на далеч по-неутралното мнение

на БГ потребител, независимо от личните пристрастия. Апаратът,

който търся ще е за подарък на щерка ми. Тя и в момента има, но

една измислица на Дейзи  :) . Аз лично имам Pentax Optio 33L и съм

доста доволен от него. И така...... от прочетеното до момента май отпаднаха

Кодак.

Канон или Панасоник? (Лошото е, че там откъдето ще го поръчвам няма

моделите DMC-LZ1 и DMC-LZ2)

;)

<{POST_SNAPBACK}>

В България не съм видял добър модел на Kodak. Това не значи , че няма, но поне тези двата, на които се беше спрял , не са добри.

От къде смяташ да поръчваш ?

Не съм имал опит с  Kodak. Но като съм гледал по западните сайтове нямат много добри характреристики особено фотографските.

Моят скромен опит e с два професионални SLR модела на Canon и Fuji.

<{POST_SNAPBACK}>

Евала.ето ви и едно наистина правилно мнение!За заядливците,от благодарност към тях ще им "отворя очите"-FUJI F-10,който струва под $ 400 разбива в някои отношения дори последния модел на КАнон ДСЛР,който струва над 2 пъти повече!6 мегапиксела,сензор от професионален апарат,даунсемпъл ор 12 към 6 мегапиксела без грам интерполация,поддържа ИСО 1600 и куп други неща.Все пак-за $ 400 да биеш огледално-рефлексен апарат за над 1000 лв отгоре,какво да викажа-еми,това си е жив рекорд! :wors: Въпросът е как ще си го намериш,че в БГ бил бая по-скъп,моя един приятел от САЩ ми го носи-утре си го вземам,нямам търпение!И за сравнение-просто си отивате в сайта,който ви посочиха,и ги сравняванете по модели. :yanim:

Естествено,че Canon.Аз съм точно с този модел - Canon A520 (4 мега пиксела).Фотоапарата прави изключително добри снимки - дори мога да покажа ако искате.Ползвам го с карта 512 MB и нямам никакви проблеми с количеството на снимките - може да снима над 200 снимки с най-добро качество и най-висока резолюция.Единствения малък недостатък може би е,че батерийте са обикновени(не е както при мобилните телефони да се зареждат със зарядно) - проблемът естествено си има решение - зарядно за батерий отделно.Софтуера към телефона също е много добър.Фотоапарата се свързва безпроблемно с компютъра.Снимките също така могат да се гледат и на телевизора.

За заядливците,от благодарност към тях ще им "отворя очите"-FUJI F-10,който струва под $ 400 разбива в някои отношения дори последния модел на КАнон  ДСЛР,който струва над 2 пъти повече!6 мегапиксела,сензор от професионален апарат,даунсемпъл ор 12 към 6 мегапиксела без грам интерполация,поддържа ИСО 1600 и куп други неща.Все пак-за $ 400 да биеш огледално-рефлексен апарат за над 1000 лв отгоре,какво да викажа-еми,това си е жив рекорд! :angry:  Въпросът е как ще си го намериш,че в БГ бил бая по-скъп,моя един приятел от САЩ ми го носи-утре си го вземам,нямам търпение!И за сравнение-просто си отивате в сайта,който ви посочиха,и ги сравняванете по модели. :clap:

<{POST_SNAPBACK}>

Браво !!! Този пост е напълно показателен за знанията ти. Ако си въобразяваш , чe 6 Mpix сензор и софтуерната поддръжка на ISO 1600 правят апарата, то това си е за твоя сметка . И като говорим за $400, защо не събереш още малко и не си вземеш нещо наистина , което си заслужава - понеже виждам , че твърдо държиш на FUJI , то тогава Fujifilm FinePix S9000 Z. Това е апарат, който наистина си струва парите.

И много те моля, не говори повече смехории. Бил по-добър от огледално - рефлексен фотоапарат. Боже , боже ...

• Автор
В България не съм видял добър модел на Kodak. Това не значи , че няма, но поне тези двата, на които се беше спрял , не са добри.

От къде смяташ да  поръчваш ?

<{POST_SNAPBACK}>

Смятам да поръчвам от Amazon.de, защото тя е в Германия,а доставката е безплатна.

:nono:

Браво !!! Този пост е напълно показателен за знанията ти. Ако си въобразяваш , чe 6 Mpix сензор и софтуерната поддръжка на ISO 1600 правят апарата, то това си е за твоя сметка . И като говорим за $400, защо не събереш още малко и не си вземеш нещо наистина , което си заслужава - понеже виждам , че твърдо държиш на FUJI , то тогава Fujifilm FinePix S9000 Z. Това е апарат, който наистина си струва парите.

И много те моля, не говори повече смехории. Бил по-добър от огледално - рефлексен фотоапарат. Боже , боже ...

<{POST_SNAPBACK}>

Тоя модел е жестоко гаден,който посочи,драги ми "надувко"!Имам един-единствен въпрос към теб:ТИ повече ли разбираш от експертите от www.dpreview.com? ;):) Та,нахакан наш самохвалко,само да ти кажа,че моделът е 9500.Сега ти ще обясниш на потребителите каква е разликата между двата модела,щом се заяждаш с ония,които се трудят за кефа на неблагодарници като теб,както се казва.Ако не можеш да обясниш-не се вясвай.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.