Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с буутването при Windows XP -Invalid BOOT.INI file ?

Featured Replies

Като си пусна компа и ми пише нали Boot from CD , след това си го боотва но най-интересното е че ми изписва Invalid BOOT.INI file и от долу Boot from C:\windows во ли може да сее станало иначе сичко си бачка добре

Покажи съдържанието на c:\boot.ini ?

Ако си с XP вкарай CD'то на XP'то, дай Repair и напиши "fixboot". Ако не покажи съдържанието както каза DarkLight.

просто копирай boot.ini от компютъра на някой приятел (който е инсталирал ХР на дял с: и ХР се зарежда по подразбиране

С каква операционна система си?Ако си с ХР отиди на Tools-Folder Options-View, маркирай Show hidden files and folders и махни отметката на Hide protected operating system files.

След това през старт-менюто Search и пускаш да търси boot.ini

Съдържанието на файла можеш да видиш през Notepad и съответно да го покажеш тук, за да може да ти се помогне.

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

• Автор
С каква операционна система си?Ако си с ХР отиди на Tools-Folder Options-View, маркирай Show hidden files and folders и махни отметката на Hide protected operating system files.

След това през старт-менюто Search и пускаш да търси boot.ini

Съдържанието на файла можеш да видиш през Notepad и съответно да го покажеш тук, за да може да ти се помогне.

<{POST_SNAPBACK}>

Направих го това което ми каза ама пак не ми го намери този файл, може и да съм го изтрил ама съм 90% сигурен че не съм просто нямам такъв спомен , освен докато сестра ми е била на пс-то да е направила някой простотия ... та нека някой който му е на C:/ уиндоус екс пи-то да качи някъде този файл и да каже къде да го поставя :help:

Провери в С:\WINDOWS\pss.Там би трябвало да има бакъп на boot.ini.

Бих ти качил копие от моя файл, но съм с две операционни системи и не знам дали ще ти свърши работа.

• Автор
Провери в С:\WINDOWS\pss.Там би трябвало да има бакъп на boot.ini.

Бих ти качил копие от моя файл, но съм с две операционни системи и не знам дали ще ти свърши работа.

<{POST_SNAPBACK}>

system.ini.backup

win.ini.backup

Това са двата файл-а в тази папка :clap:

Не е нужно да ти пращат boot.ini,можеш да си го направиш сам.

1.Отвори C:\

2.Десен бутон,на мишката > New > Text document

3.Сменяш името на файла,от "New Text Document.txt",на "boot.ini"

4.Copy and Paste това >

[boot loader]

timeout=30

default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS

[operating systems]

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect /NoExecute=OptOut /noguiboot

5.Даваш Save и готово.

Имайте в предвид, че такова съобщение може да се появи, ако ви се омажат нещо дяловете на харда, създадете нов(и) или като преместите системният.

На мен лично това ми се е случвало, защото работех с две операционни системи (98 и ХР) като ХР-то ми беше на вторият дял. След като направих една глупост и създадох трети дял (втори логически) на диска си, като го шляпнах преди този на ХР-то и не можах повече да стартирам тази ОС. Наложи се ръчно да си променям boot.ini, за да мога да оправям нещата.

Нещо друго интересно - какво означава съкращението default=multi(а)disk(б)rdisk(в)partition(г). Стойностите на "а" и "б" винаги са нула (самото обяснение е по-сложно, затова ще го спестя, но любопитните могат да погледнат линка даден по-долу), докато промените могат да дойдат във "в" и "г". "в" представлява номера на физическият хард диск, т.е. ако имате два харддиска, те ще са съответно 0 и 1 (винаги се почва от нула, щом става въпрос за физически харддискове). Този номер се определя също така от системната шина и от положението на харддиска спрямо IDE контролера (дали е primary или slave). Стойността на "г" определя поредният номер на artition-а на даденият физически харддиск. Т.е. ако имате два дяла на харддиска, първият ще е 1, а вторият 2.

Ето и един доста полезен линк на тази тема - http://support.microsoft.com/default.aspx?...kb;en-us;102873

Забележка: Пиша физически харддиск, защото често потребителите назовават дяловете на харддиска си просто "дискове" или "диск", което може да доведе до объркване.

• Автор
Не е нужно да ти пращат boot.ini,можеш да си го направиш сам.

1.Отвори C:\

2.Десен бутон,на мишката > New > Text document

3.Сменяш името на файла,от "New Text Document.txt",на "boot.ini"

4.Copy and Paste това >

[boot loader]

timeout=30

default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS

[operating systems]

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect /NoExecute=OptOut /noguiboot

5.Даваш Save и готово.

<{POST_SNAPBACK}>

Къде да го поставя тоя файл после ?

По принцип мястото на този файл е в Active/Primary партишъна на хард диска (ако имаш партишъни).Ако нямаш партишъни, го поставяш в С:

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

• Автор
По принцип мястото на този файл е в Active/Primary партишъна на хард диска (ако имаш партишъни).Ако нямаш партишъни, го поставяш в С:

<{POST_SNAPBACK}>

Имам 2 партишъна ама ме интереуваше в коя папка немога да разбера какво е това active/primary :)

• Автор
В твоя случай, слагаш файла директно в дял С:, без да бъде в никаква папка.

<{POST_SNAPBACK}>

Ми така съм направил обаче не ми го намира изглежда , рестартирах и пак същото се получи.

На кой дял ти е инсталиран Windows?

• Автор
На кой дял ти е инсталиран Windows?

<{POST_SNAPBACK}>

Local disk (C:)

• Автор

Мерси много.Изтеглих си твоят файл и всичко се оправи , вече всичко си е 6 :beer: .

Бий ти дал 1 точка на репутацията ако можех :eek:;)

• 1 година по-късно...

Моля за помощ да ми кажете или по точно да ми помогнете- значи след почистване на регистрите с програма ми се получи следното;

при зареждане на ОС точно преди да зареди ми се изписва това

invalid BOOT.INI file

Booting from C:\Windows\

и след това се зарежда нормално уиндоуса

Моля помогнете.

Моля за помощ да ми кажете или по точно да ми помогнете- значи след почистване на регистрите с програма ми се получи следното;

при зареждане на ОС точно преди да зареди ми се изписва това

invalid BOOT.INI file

Booting from C:\Windows\

и след това се зарежда нормално уиндоуса

Моля помогнете.

Ами прегледай boot.ini файла и пости тук съдържанието му, за можем да ти кажем къде е проблема. Предполагам си с Windows XP?

boot.ini се намира директно в C:\

т.е. абсолютният път е: C:\boot.ini

Редактирано от Arcopix (преглед на промените)

Информация има на тази страница. Просто редактирай файла, като за текст използваш този от първия примерен boot.ini файл.

Windows-и има много, програми за почистване на регистъра - също; в твоя случай какво е използвано? В най-общия случай съвета ми е да си възстановиш състоянието на регистъра от преди почистването. Повечето "почистващи" програми имат възможност за създаване на backup, друг е въпроса дали си го направил.

Ще се пробвам

Много ви благодаря всичко е ок.

Много здраве и щастие ви желая.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.