Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем при затваряне на Еxcel 2003 и 2007

Featured Replies

При опит за затваряне на Еxcel 2003 се получава това съобщение:

excel20031ik5.jpg

При клик върху What data does this error report contain? се показва това:

excel20032vd1.jpg

А пък естественото любопитство (View the contents of the eroor report) води до някакъв темпорален файл:

excel20033we8.jpg

Отказът от рестартиране по дадения на първата снимка съвет не дава резултат.

Преинстлирах Office 2003 от друг източник, но проблемът си остана. Странното в случая е, че тази поредица се появява само при Excel 2003, при това причината със сигурност не е в самия офис, защото е инсталиран на куп компютри, където работи безукорно. Инсталирах и Office 2007, там Excel 2007 реагира по същия начин, но само еднократно, след което заработи нормално. Наложи се да деинсталирам Office 2007, използвах трети Office 2003 и проблемът отново е наличен.

В конкретния случай става дума все за съвсем нов лаптоп DELL, но същите офиси (винаги със трите SP за тях) вървят безпроблемно при лаптопи и десктопи.

Моля за съвет. Благодаря за вниманието.

• Автор

Ще опитам, но не съм наясно какво се очаква да постигна с това сканиране. И има ли риск от промяна на други настройки по ХР, не съм го инсталирал аз и е ползван друг диск с неизвестен произход? Би ли пояснил съвсем накратко?

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

Ще опитам, но не съм наясно какво се очаква да постигна с това сканиране. И има ли риск от промяна на други настройки по ХР, не съм го инсталирал аз и е ползван друг диск с неизвестен произход? Би ли пояснил съвсем накратко?

Мисля, че сам знаеш какво представлява тази проверка.

Защитените системни файлове се проверяват и тези, които по една или друга причина се сметнат за невалидни се презаписват от инсталационния диск.

Досега не съм го правил на системи инсталирани от съмнителни CD-та, и затова нямам представа какво може да се получи.

• Автор

Да, знам смисъла на такова едно начинание, но точно поради неустановения произход на инсталационния диск се колебая, опасявам се от срив на системата, а възстановяването й е повече от проблематично - при нас е повече от нормално търговецът "да спести" или "да забрави", че обикновено един компютър, пък бил и лаптоп се придружава от диск с нужни за работата файлове, та и този път "традицията" не е нарушена. Разбира се, имам имидж чрез Acronis, но той няма да реши задачата в конкретния случай.

А и има друга "спънка" - различната реакция и държание на Excel 2007. Както писах по-горе, при него съобщението бе еднократно и след това повече не се появи.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

Да, знам смисъла на такова едно начинание, но точно поради неустановения произход на инсталационния диск се колебая, опасявам се от срив на системата, а възстановяването й е повече от проблематично - при нас е повече от нормално търговецът "да спести" или "да забрави", че обикновено един компютър, пък бил и лаптоп се придружава от диск с нужни за работата файлове, та и този път "традицията" не е нарушена. Разбира се, имам имидж чрез Acronis, но той няма да реши задачата в конкретния случай.

А и има друга "спънка" - различната реакция и държание на Excel 2007. Както писах по-горе, при него съобщението бе еднократно и след това повече не се появи.

1.Провери в Event viewer каква грешка ти дава.

2.Обикновенно като отвориш документа отиди на Excel options->Add-ins (или Word......) и виж какви плъгини са активирани.Най вероятно има някакъв плъгин който е активиран по дефолт и който бърка работата.Примерно за блутут а ти нямаш включен или нещо подобно търси.В Event viewer дава обикновенно грешката от кой плъгин е.

Пробвай това:speak:

• Автор
1.Провери в Event viewer каква грешка ти дава...

Ами така и не стигнах до Event Viewer, сложих отново Office 2007 и сега си работи ОК. Щуротия някаква се получава и вероятно причината е в Windows-ът, но както писах по-горе, не мога да го сменя, не и докато не си взема диска с драйверите (трудна работа!).

Идеята на Ken бе удачна, но при сканирането се показаха достатъчно грешки, та да се откажа от начинанието - всяка една увеличава риска от срив.

И все пак е странно защо Office 2007 изисква само едно рестартиране на Excel 2007 и след това всичко е ОК, а версия 2003 отказва.

Както и да е, сега е в ред.

darco е прав, аз имах такива проблеми при Офис 2007 с инсталиран Bluesoleil, който е карал офиса да се скапва, но при диагностика на офиса той сам си каза, че това може да пречи.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.