Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за офис/мултимедия PC

Featured Replies

Здравейте!

Избирам ново PC за майка ми. Ще се ползва за офис, интернет, филми, телевизия (TV тунер)... Имам един излишен процесор (AMD Athlon™ X2 BE-2300, 1900 MHz.), който смятам да използвам. За всичко останало, без TV тунера, парите ми се иска да са възможно най-малко, нещо от сорта на 600 лв. +-... Основно изискване е да е максимално безшумен. Ето какво съм избрал, чакам мнения, защото може още утре да го взимам.

дъно - GIGABYTE MA785G-UD3H - 143.77 лв.

RAM - D2 4G Kit, 800MHz, A-Data - 147 лв.

хард - WD 500GB 7200 32MB SATA II Black - 102.38 лв. - не по-малко от Black серията. Сигурността преди всичко.

захранване - ENERMAX Cyclops ECS405AGT-CP, 405W - 69.12 лв.

кутия - COOLER MASTER ELITE 335 - 58.92 лв.

охлаждане - (предложете най-доброто безвентилаторно за 80-100 лева, съвместимо с AM2). Процесора е енергийноефективен и изобщо не грее.

Thermalright Ultra 120 - 69.00 лв.

щях да забравя - всичко до тук, без охлаждането е 522 лв.

Редактирано от djagi (преглед на промените)

• Автор

Това + съответната планка.

Точно си редактирах мнението със същото охлаждане :angry: . А останалото как е според теб? Нещо за подобряване? За дъното съм склонен да дам и повече, не е задължително да е GIGABYTE и се колебая за едно дъно на Asus.

Вместо 4гб , по-добре сложи 2гб , и замени хард диска с 1тб .

За тих охладител си се ориентирал добре , това:

http://www.plesio.bg/cpu-coolers-c-69977719/cpu-hdt-s1283-775-k8-am2-p-232641.html

също е много добро решение .

Успех :angry:

Точно си редактирах мнението със същото охлаждане :angry: . А останалото как е според теб? Нещо за подобряване? За дъното съм склонен да дам и повече, не е задължително да е GIGABYTE и се колебая за едно дъно на Asus.

Добре си е дъното.  Все пак, кое дъно на Асус ти се върти ?

• Автор

Вместо 4гб , по-добре сложи 2гб , и замени хард диска с 1тб .

За тих охладител си се ориентирал добре , това:

http://www.plesio.bg/cpu-coolers-c-69977719/cpu-hdt-s1283-775-k8-am2-p-232641.html

също е много добро решение .

Успех :angry:

За диска си прав, сега се огледах за друг и попаднах на ето този... Няма да махам RAM, просто сменям диска с този. Само се учудвам, че този е с 20 лв. по-скъп.

Добре си е дъното. Все пак, кое дъно на Асус ти се върти ?

Няма да го сменям, остава си това.

Ето го и тунера - TV/FM-Tuner ASUS PE6300 Hybrid, PCI-E

Защо не купиш един от тези малките с Atom процесорите и един тунер на USB2. За мултимедия, филми Full HD,чат и интернет са идеални.АsRock имат перфектен модел.Взех това за един приятел и е супер доволен http://jarcomputers.com/p_PCASROCKION330HTBL

Редактирано от kasii (преглед на промените)

За диска си прав, сега се огледах за друг и попаднах на ето този... Няма да махам RAM, просто сменям диска с този. Само се учудвам, че този е с 20 лв. по-скъп.

Защото си е позалежал и не е продаден до момента. Но няма страшно, метро бакалиите ще го разпродадат и изчистят. Аз вместо тоя скъп охладител бих взел дъно без вгр.видео и малка видео картичка с пасивен охладител. Читава кутия с тиха перка, дъно с юесби 3 и писиай 6, както и задължително и диск с новия интерфейс, има еквивалент на сийгейт точно за мултимедийни машинки като твоята - нещо като това - 1000GB SEAGATE 7200/SATA2/SV, Основен фактор за носък шум си е кутията. Много извън твоя лимит е тази - CM SILEO 500 /SILENT /BLACK, следва тази - FOXCONN TP-841 /NO PSU, после вече са много и която хванеш. 2 ГБ РАМ са ти повече от достатъчни. Направих дори конфигурацийка но е пълна противоположност на твоята. Уважавам твоите мнения и присъствие във форума и затова реших само описателно, с общи приказки да си кажа мнението. Успех в избора и лека седмица на всички :ph34r:

касии, предлагаме много по-добри и актуални параметри от тоя ашрошки атом на съизмерима цена... Той си е остарял морално и физически като парадокса с тв.дискове за които стана дума вече... Недейте така шляпа мнения само за брой постове :rolleyes:

Лично според мен толкова пари за компютър, който ще се ползва за такива цели са много. Не знам майка ти колко е на "ти" с тия неща, но съм доста сигурен, че 4ГБ РАМ са и пре-пре достатъни. Спокойно може да мине и с 2ГБ. Освен това охлаждането също ми се струва, че е повече отколкото е нужно. Едно такова мисля, че ще върши също толкова добра работа за съответните нужди. Майка ти едва ли ще клоква. :rolleyes: Виж за хард съм съгласен, че може да се вземе по-голям. Винаги може да го напълниш.

MB: Gigabyte MA78LM-S2

RAM: Kingston 2x1GB DDR II 800

HDD: WD 1024GB 64MB SATA II Green

PSU: Xigmatek PSU 400W Silent NRP-VC403

CASE: CM ELITE 335 BLACK

COOLER: Arctic Cooling Freezer 64

Цената стъпва на 460 лева.

С офис приложения, филми, интернет и телевизия ще се справи без проблем, че даже и със по-стари игри.

Избрах това дъно заради ниската цена, малкия размер и вграденото видео, както и качеството. Мисля, че за изброените цели 2GB ще са достатъчни, дори и под Windows 7, затова съм ги и посочил в двуканален режим. Видях, че харесваш WD и затова избрах да посоча от същата марка - серията Green е по-бавна от Black, защото е предимно за сторидж, но е по-тиха и по-студена, а пък предполагам, че майка Ви няма да усети разлика в скоростта, освен ако не си играе с HDDScan и подобна синтетика. Захранването избрах заради тишината, въпреки, че бих предпочел Corsair 400W или CM Silent Pro. Охладителят се е доказал, но ако все пак Ви е шумен, може да намалите перката на 7/5V или просто да я смените. Кутията я оставям на вас.

• Автор

Благодаря за мненията! Още сутринта направих поръчката, но нямах време да го съобщя и в темата :) Едва преди 1/2 час имам възможност да почина малко и да седна на компютъра, защото цял ден имах и други задачи. Равносметката - взех почти същото, което съм написал и в първия си пост. Охлаждането е малко по-друго, но пак от Декада. Взех ето това (Thermalright HR-01 PLUS - 70.90 лв.), което ми бе препоръчано като по-добро от Thermalright Ultra-120A при положение, че ще се ползва изцяло без вентилатор. За кутията м/би сгреших (че се и оказа с 8 лв по-скъпа). Не ми се струва нищо особено, но за толкова пари няма и какво друго да очаквам, проблема обаче се оказа с мястото - 2-3 милиметра са му в повече на охлаждането за да може кутията да се затвори комфортно... За сега съм оставил капака отворен, утре ще търся решение. Компютъра обаче е абсолютно безшумен. Имах известни съмнения за захранването, но се оказа много тихо. За охлаждането не съжалявам. Никога не съм съжалявал за пари, дадени за качествена кутия и охлаждане. Наистина, можеше и да е с 30-40 лв. по-евтиния Xigmatek, но Thermalright ми се струва по-добра инвестиция, ако в бъдеще се ползва с друг процесор и т.н. С оглед на това, да не съжалявам след година, взех 2х2 гб. рам. Сега се мъча с Асуския тунер на моя компютър и май ще трябва да рестартирам, тъй че още веднъж благодаря за мненията и поздрави на всички.

п.п. Това не е първия компютър на майка ми, аз от години съм я вкарал в цифровата ера ;) То и досегашния й беше почти същия, само в рамта има разлика, че беше 2 гб. и стигаха, наистина.

• Автор

Up...

Взех следните джаджки за да завърша нещата :wors: :

APC SurgeArrest 8 outlets with Phone, Coax & Network Protection

MICROSOFT SideWinder X4 Keyboard

Logitech M215 Wireless

USB Bluetooth Mini

EDIMAX 150Mbps Wireless IEEE802.11b - взех два броя, единия за мен, защото ме дразнят всякакви кабели... В момента го ползвам, но през две стаи изобщо няма покритие... Сега ще взимам и добър рутер :wors:

Като обща цена, май надхвърли цената за един средно добър лаптоп с много по-добро видео и процесор... А смятам да сменя и кутията с една друга...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.