Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

бавен ъплоуд

Featured Replies

Здравейте ! От известно време ъплоуд скоростта падна от над 20 мегабита до 10 а в натоварено време е около 7. http://www.speedtest.../1625034191.png

Говорих с доставчика, пусна ме на друг пакет, но резултатите от спийдтеста са същите. Идва техник от фирмата, през служебния му лаптоп скоростта беше нормална за ъплоуд над 20 мегабита. Каза че проблема е при мен. Когато искам да говоря на видео по скайп - ми излиза съобщение за бавно свързване към интернет , често излиза такова и когато ползвам Опера. Чистих го от spyware, malware adware, със MBAM i SuperAntiSpyware, единственото което откриха е adware cookies.

Деинсталирах антивирусната Нод32, но и без нея резултата е същият за ъплоуд, само данлоуда се качва. Със Windows Xp Professional, service pack 3 съм. Не съм имал проблеми с ъплоуд скоростта, от предишни тестове тя си беше нормална - до 25 мегабита закаквато и плащам. Какъв може да е проблема ?

Пропуснах да кажа, че съм директно на кабел - лан мрежа

Как се свързваш с интернет?( директно с кабел от доставчика, с модем, с рутер) ? Колко компютъра използва връзката? С каква торент програма си и как си я настроил? Въобще дай повече информация. Проблема може да е от всякакво естество. Освен това скоростите не са гарантирани и плащаш за скорост ДО 25 Мегабита. Може да си прочетеш договора. Това е от мен. Чакаме с колегите информация.

• Автор

Ползвам само един компютър - директно е свързан с кабел - не ползвам рутер. Имам utorrent програма - но я държа изключена, само когато ми трябва я пускам. Става въпрос, че аз нямаше да забележа проблема - но при видео разговор ми излиза съобщение, че видеото неможе да бъде пуснато - поради бавното ми свързване към интернет. Лан картата е настроена на 100 мегабита - но съобщението от скайп ме съветва да затворя всички програми които използват интернет - а аз нямам други пуснати - освен антивирусната и скайп

• Автор

тя е на ауто мод а това е резултата от пинга на доставчика ми

post-312142-0-84480600-1322843525_thumb.

а това е резултата от пинга на доставчика ми

Пробвай да видиш каква ти е ъплоуд скоростта в мрежата на доставчика ти.

Свали NetLimiter - тя ще ти показва ъплоуд стойността.

Отвори http://93.155.144.8/...er?nav=hp.Print

Тоя принтер се намира в мрежата на доставчика ти.

Натисти върху Разглеждане и избери от компютъра си голям файл и после натисни долу в дясно Aplly за да го изпратиш.

По време на качването гледай NetLimiter какви стойности ще ти даде за Upload

Но и това не сигурно, зависи каква скорост достига отсрещната машина.

• Автор

Windows не иска да инсталира NetLimiter - среща някакъв проблем и връща инсталацията обратно ....

Пробвай с версия 2 на NetLimiter

Между другото едва ли теста с принтера ще е най-адекватен, по-добре с някой приятел от твоята мрежа да направите теста.

Може (той) да свали hfs

Да добави някаква папка, но реална и да позволи Upload-а

Публикувано изображение

След това да ти прати URL адреса който се е генерирал, в моя случай съм го скрил.

После качи нещо в папката и си виж скоростта.

Редактирано от nicicom (преглед на промените)

• Автор

Незнам точно какво става .... но и тази версия на Net limiter не я инсталира... Пробвах и една друга програма - Bandwidth controller и същото - ето снимка на това което излиза

post-312142-0-93129600-1322992837_thumb.

• Автор

Когато идва техника със служебния си лаптоп не постави моят ип адрес за теста на speedtest ами си ползваше неговия и се свърза директно със сървъра по моя кабел ....... каза че това нямало значение. Приятели които са към същия доставчик - двама и на тях резултатите от спеедтеста са същите като моите голям данлоуд до 50 стигна на единия комп. и 10 мегабита ъплоуд и за двата ...... Възможно ли е да е ограничил ъплоуда доставчика ?

Остави Netlimiter

Виж какво съм ти писал за hfs

По време на качване може да избереш прозорец за състоянието на напредъка.

Публикувано изображение

И ще наблюдаваш прогреса и скоростта на качване.

Публикувано изображение

Просто намери приятел от твоята локална мрежа и тествайте с hfs

Когато идва техника със служебния си лаптоп не постави моят ип адрес за теста на speedtest ами си ползваше неговия и се свърза директно със сървъра по моя кабел ....... каза че това нямало значение. Приятели които са към същия доставчик - двама и на тях резултатите от спеедтеста са същите като моите голям данлоуд до 50 стигна на единия комп. и 10 мегабита ъплоуд и за двата ...... Възможно ли е да е ограничил ъплоуда доставчика ?

Не че знам какво точно правя но предполагам, че проблема е при сървъра на доставчика и за това ти предложих да тестваш с компютър от локалната ти мрежа, смисъл да не напускаш мрежата и дали ще достигнеш скоростта за която плащаш. Но тук трябва да ти отговори някой който е администратор на мрежа или на ТИ с тези неща, дали това което ти предлагам има някакъв смисъл.

• Автор

Хубаво ..... но антивирусната се включва - когато свалям hfs

• Автор

Нямам познат в моята група - направих процедурата с моя папка и скоростта на ъплоуд е 6342,3 КБ/s

Трябва някой от твоята локална мрежа да качва на теб или ти на него.

Свали SoftPerfect Netwotk Scanner

С нея ще можеш да видиш споделените папки в локалната си мрежа и какви права имаш над тях.

Публикувано изображение

В двете полета впиши диапазона от IP които ще сканираш, а от настройки отбележи да ти показва всичко

Публикувано изображение

Ако има споделени папки гледай за такива които са отбелязани с червено кръгче и удивителен, както е на снимката ми. Това означава че имаш пълни права над споделената папка и можеш да триеш, променяш или добавяш нови файлове в папката.

Ако има такава папка вземи някакъв филм и го качи, но по някакъв начин ще трябва да наблюдаваш ъплоуда.

Между другото ако си зад рутер няма да можеш да сканираш.

• Автор

Сканирах с програмката - излизат само Ип и MAC адресите на 6 компютъра, но няма споделени папки, направих настройките според както посочваш.

За диапазон от IP-та не си поставил тези от снимката нали?

• Автор

Деинсталирах драйвера на лан картата от device manager, направи ми впечатление, че буфера е само 64 кб. на receive buffer size, това възможно ли е да има някакво отношение за бавен ъплоуд - ето снимка на буфера... не ми позволява да я кача - излиза в голям размер - но на receive buffer size е 64 Kbytes

Не знам но едва ли. receive buffer size май показва колко данни от постъпващите могат да бъдат запазени и да изчакват в буфера преди да бъдат обработени или нещо такова.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.